Беър Грилс вече не е длъжник на МОСВ – глобите са платени!

Глобиха го за плуване в езеро, лов на защитени видове...
23 апр 2019 12:50,
51
Беър Грилс вече не е длъжник на МОСВ – глобите са платени!

Глобите на Беър Грилс, които екоминистерството наложи след излъчване на епизод, заснет в Национален парк Рила, са вече платени. Пресслужбата на екоминистерството съобщи, че глобите по два от издадените три акта за нарушения по време на снимането на епизода са изплатени.

През февруари месец стана ясно, че до МОСВ е изпратен сигнал във Facebook за заснетите кадри в епизодът "Планината Рила - България - В дивата пустош с Беър Грилс и Дерек Хъф" (Rila mountain Running Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018).

Още по темата

В епизода се вижда, че Беър Грилс и Дерек Хъф плуват Каракашевото езеро, палят огън и ловят животни в езерото.

Филмът е заснет в края на юни 2017 година в "Парков участък Боровец", след като за това е получено разрешение от директора на парка. Проверката обхваща и действията на отговорните служители от ДНП "Рила" по време на заснемането на предаването.

Глобите, които МОСВ наложи са за влизане и плуване в Каракашевото езеро и за улавяне и убиване на защитени животински видове.

От пресслужбата на МОСВ допълват, че предстои директора на Национален парк Рила да издаде и глоба за палене на огън на неразрешено място. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Много странна история. Категорично тая изядена жаба не е планинска и не са я хванали в Рила. Това си е най-обикновена зелена водна жаба, която е доста топлолюбива, повечето водоеми в България са непригодни за нейната популация, има я предимно в Дунава. Вероятно са платили, за да не кажат публично, че тези филми си имат сценарий, реквизити и тнт, т.е. не е съвсем риалити. По чудно ми е как специалистите от МОСВ са се решили да се занимават с тази глупост.
41
0
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ЕДНА ЖАБА ДА ИЗЯДЕ НА СПОКОЙСТВИЕ , ВСЕ ЩЕ ГО ГЛОБЯТ
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там,където не е толкова нужно,се оказахме доста корави.Смехорията е пълна.ОК,защитени видове,колко да са защитени.Това е една от малкото хубави реклами за България.Човекът е известен,а DISCOVERY е топ световен канал.Биваше да си затворим очите и не фамилиарничим пред девидентите за България ,Грилс да разкаже нещо за нея.Вземете първо глобите на ромите,после търсете тази "свръхзаконност"
39
0
 
2
 
! Отговори
Оти ги ручахме жабет преди 4 години
До БЕЪРГРИЛС не е палил огън на земята, а в малко барбекю. Това добре се вижда на кадрите.Ух, отдъхнах си!Но за жабето - никва прошка, ей!
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека дойде, наруши закона - плати си глобата. Това ако беше водещ на българско предаване щеш де има обжалване, реване, сополи, стойки по сутрешните блокове. Жалко за държавата, в която платената глоба е новина
37
2
 
8
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Няма що , чакайте някой пак да дойде и да ви прави безплатна реклама , която да ви пълни хотелите , Къщите за Гости, скъпите джипове за балкански сафарита
36
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Да си пази бележките че другия път няма да го има в системата и пак трябва да се реди ;)
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са екозащитниците? Като е за протест на Орлов мост са първи! За кабинката в Банско стана международен проблем! Къде е общественото мнение на разни Славевци и др.?
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука трябва и забрана за излъчване,защото десет хиляди са нищо! Следващите ще снимат игрален филм срещу десет бинги! Трябва да има международно дело! Я не залъгвайте хората с глобички! В Америка за целувка търсят милиони!
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С колко е глобен? 20 леа? Ако беше в Йелоустоун щяха да му свалят кожата от гърба (на него и на продуцентите). Оня чех ще излезе прав, колкото и да не ни се иска
32
0
 
12
 
! Отговори
щръка преди 4 години
Тоз изяде най-скъпата жаба на планетата.
31
2
 
7
 
! Отговори
опп преди 4 години
Някъде *** потрива доволно ръчичкизад него *** секат млади горички
30
0
 
11
 
! Отговори
правов ред в повече преди 4 години
Да кажеш на Грилс ,че унищожава природата -- само наш въдворител на правов ред може да го направи и то при положение ,че Грилс е еколог от световна класа даже и с Обама има серия на тази тема ...
29
0
 
8
 
! Отговори
правов ред в повече преди 4 години
Да идеш в джунглата на Амазония да изядеш един червей и да те глобят ?
28
0
 
17
 
! Отговори
мак преди 4 години
Каква е платената сума ми е интересно. Предполагам, немалка. Обаче колко "дървосекачи" и свързани с тях "бизнесмени" са глобени за изсичане на гори? Тези каква вреда са нанесли?
27
0
 
3
 
! Отговори
правов ред в повече преди 4 години
Затова европейците са колонизирали двете Америки --защото в родната им Европа по онова време абсолютно всяка песъчинка не дърво или животно е била на някой--- и в Бг. е така ,дори палатка нямаш право да опънеш защото тя овреждала екосистемата под себеси ,тревата не се въстановявала пътеки на мравки ,а огън се пали само на означени за това места. Из горите е пълно сьс зелени *** дето могат такива глоби да ви джаснат ,че нямам думи-- скоро ще искат пари и на рибарите покрай язовирите...
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БЕЪРИ като е запалил огън на земята какво ще стане? Защо пък Грилс или аз да не можем да си запалим огън на Рила? Защо някакви човечета ще се разпореждат с тази територия на моята родина все едно е тяхна собственост? Хиляди години сме палили лагерен огън сега изведнъж не може, защото така каза зелената секта.
25
0
 
17
 
! Отговори
БЕЪР преди 4 години
ГРИЛС не е палил огън на земята, а в малко барбекю. Това добре се вижда на кадрите.
24
1
 
19
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
В същото време плодородният чернозем покрай Околовръстното, който 25 века е хранил шопите, се засипва с баластра и строителни отпадъци, за да си строят автокъщи и автоморги разни бизнесмени -еднодневки. Кметството на Панчарево кога ще се събуди?
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще станем Дистрикт 681, необитаем или обитатели единствено кроманьонски селяци. Хубавото в случая е че те сами ще се изпохапят и изядат.