Борисов vs Радев, но в боя падат само родните военни

"Превратът" на Борисов е изкаран от контекст, смятат експерти
23 апр 2019 13:00,
233

Нов залп по генералски. Държавният глава Румен Радев и премиерът Бойко Борисов си размениха остри реплики. Задочната словесна престрелка дойде след изказване на Борисов, че президентът призовава генералите в България към действие, което приличало на военен преврат. Президентът отговори - не Българската армия, а политици и институции са заплаха за демокрацията у нас.
Още по темата

Използват ли се родните военни в предизборната реторика?

"Когато бивши генерали навлязат в политиката, отношението към тях не бива да бъде като към генерали. Очевидно е, че в случая наблюдаваме извадени от контекста думи и твърде много преекспониране от страна на медиите, посредством което се създава усещането за подготовката на военен преврат. А на практика подобен дебат е напълно излишен", коментира в студиото на "България сутрин" ген. Съби Събев от Съюза на офицерите от резерва "Атлантик".

По думите му обаче президентът трябвало да избягва да се намесва в предизборните скандали, тъй като не това е неговата основна роля.

"Държавният глава трябва да бъде обединител на нацията и като такъв да търси диалог и с парламентарно представените, и с извън парламентарно представените партии", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR социологът Кольо Колев изрази мнение, че подобни реплики били неадекватни.

"Думите на премиера Борисов пък изобщо не са насочени към обществото, нито към анализаторите или към политическите генерали. Те са насочени изцяло към преките избиратели на ГЕРБ. Или с други думи, министър-председателят им казва, че ако се случи същото, на което станахме свидетели по време на президентските избори, т.е. не му бъде гласувано доверие, ще има последици", отсече Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
27
 
18
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Един от многобройните имоти на Е. Йончева е в село "Велика", което представлява три вили за гости, построени по европейска програма за развитие и благоустрояване. Остановено е обаче, че вилите не се ползват по предназначение, а за лично ползване. Ето защо по време на БСП ни спират всички ЕФ! Защото Товаришчите" усвояват" ударно!
155
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 160: "Бойко не е идеален но аз не виждам по-добър. Особено този Радев, той пък цял живот не е свършил работа за 5 лева." - а кажи бати Боку за колко лева работа е свършил бе! Един пожар не е загасил! Е, виж там с цигарките и амфетамините е друго де - ама си е било само за него...
154
6
 
4
 
! Отговори
цитат ОТ Афера преди 4 години
Всъщност зад руснаците стоят англосаксонците,затова хич не се евавайте с тях.
153
5
 
12
 
! Отговори
цитат ОТ Афера преди 4 години
Тези цитати от Афера ви показват каква е тази пълзяща диктатура,ако не сте разбрали, статията е "РУСКОТО РЕСТО ЧИСТИ НАРЕД. ПЕЕВСКИ АУТ, ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ АУТ, ИДЕ РЕД НА БОРИСОВ"И по-добре да не им се пречкате,че наистина не си поплюват,Цецо и Боко са ангелчета в сравнение.Нещо неясно?Въпроса е дали ще е по-зле или по-добре без Борисов?При нас винаги смяната не е водила до по-добро,но ще видим,този път може и да е различно.
152
17
 
12
 
! Отговори
Реставратор преди 4 години
Радев в модус "радиомълчание":Федотов&Со се разхождат под носа му, като през турски гробища - радиомълчание Каракачанов вилня в ромската махала, заради битов инцидент - радиомълчаниеВсички страни от ЕС изгониха руски шпиони заради "Скрипалгейт" - радиомълчание Русия държи невинни украинци в нарушение на международното право - радиомълчание БСП вече месеци наред саботира дейността на Парламента - радиомълчание Извод: Както с действията, така и с бездействоята си Радев е вреден за България !
151
11
 
4
 
! Отговори
цитат ОТ Афера преди 4 години
Както АФЕРА писа вече преди месеци,на Борисов е поставен ултиматум или сам си отива, или В резултат Борисов се гъне като макарон и напоследък тича надалеч от евроатлантическите ценности,но рестото няма да го отмине.След изборите иде неговия ред.Преди това обаче точно той ще насочи палеца надолу за Цветан Цветанов. И кариерата на Цветанов ще свърши безславно,даже и в раирано, въпреки американските му покровители, защото руснаци и янки се разбраха за родната Територия
150
2
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 160 Ааа, не така. Човека се е возил в самолет за пенсия.
149
4
 
7
 
! Отговори
цитат ОТ Афера преди 4 години
След евроизборите предстоят тихите стъпки да излязат на светло,вече в политическо облекло.БСП остава извън сценария,като водеща фигура,но Доган е хаберлия,а засега лицето на което се залага да оглави програмно или служебно правителство е Мая Манолова, което ако питате нас е тотал щета и грешка, но те си знаят.
148
1
 
6
 
! Отговори
ОТ Афера преди 4 години
АФЕРА информира регулярно още от август миналата година, че тече ТОТАЛНО ПРЕНАРЕЖДАНЕ НА БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ.Процесите и досега текат тихо и зад завесата, като на много мощни бизнесмени се наложи да се разделят с част от империите си, без спец.Гешев да свири *** фанфари за това,колко е в час, това е отделен въпрос. Някои от вип-овете даже не смеят да излязат от къщите си........След евроизборите предстоят тихите стъпки да излязат на светло,вече в политическо облекло.
147
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко не е идеален но аз не виждам по-добър. Особено този Радев, той пък цял живот не е свършил работа за 5 лева. Абсолютен хвърчащ търтей.
146
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фатмю не спира да ръси простотии. Издъни се за пореден път и се чуди как да замете миризливото под чуждата черга. Този безчестен индивид никога няма да е президента на всички българи.
145
2
 
5
 
! Отговори
до 156 преди 4 години
Важното е, ти да пиеш твоите редовно - другарю!
144
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм за Бойко. Румбата е гола вода.
143
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РЕСТАВРАТОР, защо не си пиеш хапчетата?
142
14
 
9
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Кой каквото и да пише по форумите, Борис е за предпочитане. Доказал е че може и промени България.
141
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Кога ще кажете наРуски ***, ти си ясен.
140
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Реставраторпише се изстребители, научи се да пишеш после се обаждай, разбра ли роме ?
139
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РеставраторИзвинявай,но не Радев който е от НАТО,а герберите направиха сделка за самолети за няколко милиарда,които самолети дори излизат от употреба от американската армия.
138
12
 
16
 
! Отговори
Циник до 146 преди 4 години
Колега - само за такива като теб ми е жал...Хора не забравили - кой докара България до просяшка тояга - от 44 насам.За червената гнилoч - не ми е жал!С мучо гyсто - ще гледам как ровят по кофите ... докато Бенчо и ***...Гергов и Баневите си карат Ролсовете , и им се смеят на акъла!
137
6
 
9
 
! Отговори
ЗАБЛУДАТА преди 4 години
В ЗАГЛАВИЕТО Е ТИПИЧНА ЗА ПОЛИТИЦИТЕ И ЖУРНАЛИСТИТЕ НИ В ТЕЗИ 30Г. - ВЪОБЩЕ НЕ СА ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ, ОТ ЕДНА ПАРТИЯ СА - БКП!