Борисов vs Радев, но в боя падат само родните военни

"Превратът" на Борисов е изкаран от контекст, смятат експерти
23 апр 2019 13:00,
233

Нов залп по генералски. Държавният глава Румен Радев и премиерът Бойко Борисов си размениха остри реплики. Задочната словесна престрелка дойде след изказване на Борисов, че президентът призовава генералите в България към действие, което приличало на военен преврат. Президентът отговори - не Българската армия, а политици и институции са заплаха за демокрацията у нас.
Още по темата

Използват ли се родните военни в предизборната реторика?

"Когато бивши генерали навлязат в политиката, отношението към тях не бива да бъде като към генерали. Очевидно е, че в случая наблюдаваме извадени от контекста думи и твърде много преекспониране от страна на медиите, посредством което се създава усещането за подготовката на военен преврат. А на практика подобен дебат е напълно излишен", коментира в студиото на "България сутрин" ген. Съби Събев от Съюза на офицерите от резерва "Атлантик".

По думите му обаче президентът трябвало да избягва да се намесва в предизборните скандали, тъй като не това е неговата основна роля.

"Държавният глава трябва да бъде обединител на нацията и като такъв да търси диалог и с парламентарно представените, и с извън парламентарно представените партии", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR социологът Кольо Колев изрази мнение, че подобни реплики били неадекватни.

"Думите на премиера Борисов пък изобщо не са насочени към обществото, нито към анализаторите или към политическите генерали. Те са насочени изцяло към преките избиратели на ГЕРБ. Или с други думи, министър-председателят им казва, че ако се случи същото, на което станахме свидетели по време на президентските избори, т.е. не му бъде гласувано доверие, ще има последици", отсече Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
15
 
10
 
! Отговори
Реставратор преди 5 години
Радев не казва истинатаРадев не каза, че Русия е агресорРадев не казва, че Демографиятя е не е български феномен, а световен проблемРадев не казва, че Корупцията не е на ГЕРБ патент, а на цялата постсъветска русофилска МафияРадев не казва, кой ще му плати фърчилата Радев не казва, че демографски проблем имаше и по соц време, въпреки, че комунистите бяха забранили свободната смяна на местожителството.
115
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орешарски горкия ,той не знаеше че е сложен само за да извади кестените от огъня с КТБ и след това шут.
114
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствения начин да живеете добре е никога да не избирате да ви управлява БСП, всяка година тяхно управление трябват минимум пет за оправяне на щетите причинени от тях, вие решавате.
113
19
 
11
 
! Отговори
Циник преди 5 години
От 89 съм навън...наблюдавам отстрани....Радев обикаля като "цветарка" , и бълва комунистически клишета - "он мас"!Не е свършил нищо - освен да ближе ръката на ***...така като се замисля - май наистина Борисов свърши работа, която НИТО ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО ПРЕДИ НЕГО - не направи ( всичките бяха заети с крадене...и подсигуряване на джинса си до 9то коляно! Особено ***)Заети с пръскане на злобна пяна - от много дървета - не виждате гората!
112
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генерал Атанасов каза,че всяка сряда в 9 часа,ББ,Цаццаров,представителите на службите и вътрешния министър се събират,за да решат кой от неудобните да ударят.-Това ли е управлението?Да удряш и давиш собствените си съграждани?В името на какво?
111
9
 
13
 
! Отговори
Heroic Age преди 5 години
Държавнит глава не трябва да е обединител на нацията ,това е едно безсмислено клише. Държаният глава трябва да защитава демокрацията, управляващите трябва да обединяват нацията. Президента няма власт какво да обедини. Един краде апартаменти, друг да го ходи да го обединява с честните хора няма как да стане.
110
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лесно е да се критикува. Ако на Радев не му харесва положението в България, какво предлага за подобряването му, вместо само да намира кусури?
109
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 120Ако рязането на лентички за всеки сантиметър е работа-верно.Преработил се е.От ножицата пръста му се схвана.
108
4
 
14
 
! Отговори
ай сик преди 5 години
Като чуя Орешарски и се спуквам от смях.За няколко месеца един интелигентен човек няма как да направи това,което шайката направи за десетилетие.Лошото е,че става с покровителството на еврейските,пардон-европейските чиновници,на които нашете се отчитат подобаващо.
107
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов не е университетски професор но поне върши работа. Това е очевидно и само враговете му го хулят. Радев не е свършил и една хилядна от това което е свършил Борисов. Тъкмо започнахме да се изправяме на крака и дойде тоз дървен философ Радев, който плюе всичко българско.
106
20
 
12
 
! Отговори
Реставратор преди 5 години
Никакви "Апартаментгейт" не заплашват така националната сигурност, както призивите на Радев за военен преврат в България !С тези си подстрекавания Радев вече за втори път доказва, не само, че не лоялен към Държавата България, но и най-вреден и опасен за съществуването й !...народе ????
105
4
 
0
 
! Отговори
мейдей преди 5 години
Помогнете ми, не мога да реша кого от двамата да терминирам първи
104
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен до 113 преди 5 години
Няма по вредно правителство от ГЕРБ което да е управлявало до сега.
103
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви дългове? Тези дългове сега ги натрупахте вие от БСП от Станишев и Орешарски с лихвите в момента.
102
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен111 много си болен миличък.
101
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РеставраторКолега смъкни Герберските очила и виж народа как вегитира и мизерства. За какво да хвали България Радев, че сме най бързо изчезваща нация, че сме с най ниски доходи, че нямаме армия, че няма медецински и учителски кадри поради ниско даплащане. Всичко е трагедия в тази страна, Радев казва истината такава каквато е. А тиквата не е свикнал някой да му опонира и противоречи. Радев в прав текст им го казва на всички от ГЕРБ че са некадърници и крадци. ГЕРБ си заминава.
100
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е много вреден. Той не върши абсолютно нищо и се държи като опозиция което въобще не му е работата. С това съботира работите на управляващите а после ги критикува. Неговата цел е да създаде хаос в България и после да извика зелените човечета.
99
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПоканаЩе, ще, но преди това има ЦЯЛА КОХОРТА бивши ком.величия, синовете, внуците ..... и ако остане място .............................. Не - по-скоро трябва нов затвор за да ги побере, а може би направо един красив остров, а ??? *** такъв!!!!!!!!!!
98
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВъншният ни дълг не е 30 млрд , не лъжи!-Когато Управляваха БСП с ДПС,нямаше такива дългове,нямаше такова преследване на хора и смазваща цензура,нямаше страх у хората,увеличаваха пенсиите и развиваха пенсионерски клубове за взаимопомощ,имаше изгодни за България проекти,имаше спокойствие и що-годе ред,институциите работеха и не бяха събрани под шапката на един-двама диктатори,не преследваха хора,както сега преследват всеки,който се изкаже срещу някоя партия,не подслушваха и следяха
97
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Близнаци