Манолев за къщата за гости: Посещавал съм я като турист

Бившият зам.-министър заяви, че живее в София от 2001 г.
23 апр 2019 11:10,
91
Манолев за къщата за гости: Посещавал съм я като турист
Снимка: Facebook

Тази къща няма как да е моя, по документи ясно се вижда това, отсече вече бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев. Той заяви, че е посещавал къщата за гости край Сандански като турист и има платежни документи за това.

"Като турист съм я посещавал и съм плащал за това. Нали разбирате, че тези документи няма как да се фалшифицират", посочи той. Манолев посочи още, че семейството му живее в София от 2001 г.

"Не мога да ви кажа дали е проверявана като къща за гости. Тя стартира като съвместен проект между мен и Ана Димитрова. След построяването й пътищата ни се разделиха. Аз съм участвал до голяма степен в изграждането с различни контакти. Аз съм финансирал това момиче със 700 000 лева", посочи Манолев пред bTV.

Още по темата

Манолов обясни, че 15 години преди да влезе в политиката е работил в някои от най-големите международни частни компании в България.

"В някои от тях годишната ми заплата е надвишавала 100 000 лева. Имал съм и частен бизнес, платил съм стотици хиляди левове данъци и това е проверимо", обясни Манолев.

Той отрече твърденията, че е прехвърлил имота на непълнолетно момиче. "Има отстъпено право на строеж, след като тя е станала на 18 г. Това е било 2013 или 2014 г., когато тя е била на 20 г. тогава", заяви той.

Манолев обясни, че е присъствал на проверка на място от фонд "Земеделие". "Има спечелено европейско финансиране за тази къща. Не мога да кажа дали се е използвала по предназначение. В момента никой не може да посети къщата като турист и тя не функционира като къща за гости. Аз съм си намерил места, като съм звънял на управителката на фирмата", заяви бившият зам.-министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
20
 
! Отговори
Вижда се преди 4 години
И с невъоръжено око колко много прелюбопитни факти са изложени в коментарите за сенчестия бизнес на този господин, достатъчни не за едно или две разследвания!Интересно как тези конкретни факти са убягнали на службите и прокуратурата, след като са ясни и на най- обикновените граждани!Време е да се самосезират, за да изчистят поне малко срама за институциите, които представляват!
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много недостоверни лъжи...
53
0
 
23
 
! Отговори
ТикваСъм преди 4 години
Изкарайте снимка на тази Ани Димитрова, да видим какво и е толкова специалното.
52
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нагъл мутряга е този тип, вдигнал имение с чужди пари да собствено ползване. сега пък бил ходил като турист там и си намерил места като звъннал на управителката. хахаха. що се хаби не мога да разбера? такива, когато и да ги осъдиш - все ще е късно. краднал е доста пари и продължава най-вероятно да си дерибейства! срам и позор за родината! ограбена до шушка от мутрите...
51
0
 
31
 
! Отговори
Тим преди 4 години
Как пък един от тези политици не се върна в родното си място. Пуста София много им харесва. И защо не, като могат да си купят палати за жълти стотинкиА, в големия град са невидимиНа.село всичко се вижда и знае
50
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да,посещавал я като турист.Вечния турист който живее там със семейството си.Стига Лъга,всеки ден си там и си живееш в къщата за гости и обикновени хора немогат да гостуват там.Защото я няма в сайтовете или е винаги уж пълно с гости и няма свободни места.
49
0
 
43
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
От статията единственото което разбрах е --секс с малолетна !!Този е за кафеза !!
48
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пожелавам му като турист да посети затвора
47
0
 
41
 
! Отговори
Дарий І преди 4 години
Само му вижте физиономията- къф МИСЛИТЕЛ С ГЛАВНО М. ФИЛОСОФСКИ ПОГЛЕД ВПЕРЕН НАПРЕД ПО КОМСОМОЛСКИ? разбира се, че е бил турист. Тук всички са туристи в СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА! ЕЕЕХ ДЯДО ЙОЦО ДА БЕ ЖИВ ЩЕШЕ ДА КАЖЕ- "БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ....."
46
0
 
47
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
--Ама оставете го човека на мира !!-- ТОЙ горкият също плаща наем на майка си ! Дори е като гост в собственото си ИМЕНИЕ!!!МОля ви - Не го обвинявайте !! Та той е ГОЛТАК КАТО НАС -обикновенните граждани!!
45
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата загива, когато кражбите стават законни.
44
0
 
34
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Този наглец забрави га викаше УРА а а след автомобилите и бягаше с опинци в прахоляка в Кулата
43
0
 
38
 
! Отговори
и аз преди 4 години
Ох и аз правя една къщичка за гости и от една година се мъча да спастря хиляда лева за подовите покрития, ама май няма да успея тая година. Не е лесно с тия къщи. Ех ако имаше някой да ме спонсорира с едни 700х лева, после ще му ги върна от наемите за има няма 200-300 години.
42
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По случая има две висящи граждански дела от наследниците на починалата жена - нейният съпруг и брат й. Те искат обезщетение, но не от Манолев, а от Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (тъй като джипът, който е управлявал, е с немска регистрация и е със зелена карта) - за претърпени от тях вреди от смъртта и за претърпени от нея вреди.
41
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според регистъра на Софийския районен съд Александър Манолев е бил подсъдим за причиняване на катастрофа с причинена телесна повреда. Инцидентът е от май 2012 г., когато той прави забранен завой по столичния бул. "Васил Левски". Според прокуратурата при маневрата блъска жена, която получава черепно-мозъчна травма и половин година по-късно умира. На две инстанции - Софийски районен и Софийски градски съд, отхвърлят тезата на прокуратурата и приемат, че Манолев е невинен. В мотивите на градските съдии Иван Коев, Стефан Милев и Боряна Воденичарова е записано, че по колата няма следи от удар, на в
40
0
 
22
 
! Отговори
SUPEREXPERT преди 4 години
ИЗВИНЯВАМ СЕ МОМАТА Е БИЛА НА 20 ГОДИНИ.ИМАЛО ЛИ Е АСАНСЬОР ОТ 1 ДО ВТОРИ ЕТАЖ ЧЕ ГО БОЛЯЛИ КРАКАТА МАЙ.
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или поне това е фактологията, която полицията в Сандански е установила, след като е сезирана от магистрата. Образуваното дело за дребно хулиганство е внесено в съда два месеца по-късно, защото полицията не може да открие Манолев, за да му връчи акта. На първа инстанция той е глобен с 250 лева, но окръжният съд отменя наказанието и го оневинява, като приема, че полицията е нарушила процедурата, тъй като е съставила акта в негово отсъствие и не го е внесла в съда в срок от 24 часа. Дългогодишен наказателен съдия от Благоевград определи решението на окръжния съд като "изолирано от практиката".
38
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Публичните регистри съдържат още два сюжета, които повдигат въпроси около Александър Манолов.Единият е и от изтритата публикация във в. "Струма". Накратко - през октомври 2014 г. джипът на бъдещия транспортен министър засича автомобил, управляван от прокурора от Специализираната прокуратура Емил Галипонов. В колата са още прокурор Даниела Ангелова и съдия Румяна Илиева. Следва пререкание между Манолев и Галипонов, като първият го залива с минерална вода с класическата реплика: "На какъв се правиш?"
37
0
 
37
 
! Отговори
кой преди 4 години
Този клоун е за публично линчуване. Очевидно се оплита в лъжите си. Симптом на раковото образуване, което управлява загиващата ни страна.
36
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ес Ди Ес Про" и "Ава енерджи" са създадени няколко месеца преди да започне изпълнението на поръчките, нямат интернет сайтове и цялата информация за тях се изчерпва само в договорите с държавната енергийна компания. Важно уточнение е, че сделките са осъществени през борсата, а изпълнителите не са избрани в открита процедура с подаване на оферти - процедура, която е допустима от закона, когато става дума за някои видове стоки, но създава условия за манипулации и договорки при теч на вътрешна информация.