Борисов поема случая с УНСС, мастита визита в университета утре

МС отпусна пари за заплати на свещениците
Обновена: 24 апр 2019 11:06 | 24 апр 2019 11:03, Веселина Йорданова
158
Борисов поема случая с УНСС, мастита визита в университета утре
Снимка: архив "Булфото"

Премиерът Бойко Борисов ще посети утре УНСС, където ще обсъди с ръководството на университета казуса с новия корпус. Това стана ясно от думите му в началото на днешното правителствено заседание.

Още по темата

С премиера ще бъдат представители на МРРБ, МФ и МОН. Вчера от ВУЗ-а обявиха, че ако не получат обещани пари от държавата за корпуса, ще изпаднат в неплатежоспособност. От финансовото министерство обаче им отговориха, че първо трябва да усвоят средствата, които идват от Европа по проекта.

"Говорих с образователния министър. Надявам се на мъдрото му решение. В противен случай проектът ще бъде прекратен. Що за пример даваме на възпитаниците ни? От 2017 г. изпращаме писма към правителството и нямаме нито един отговор. Не споделям разбирането, че за да се реши един проблем в държавата, трябва да се вдига шум. Разчитахме, че въпросът ще бъде решен. Не може финансов министър да подпише договор, че ще изплаща милиони на година и да не ги изплати", подчерта ректорът на УНСС проф. Стати Статев по-рано пред Bulgaria ON AIR.

Министерският съвет гласува днес приоритетно допълнителни пари за вероизповеданията. "Днес на Велика сряда, както поехме ангажимент към Синода, към свещениците, да си получат заплатите", разясни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Контституция на България на мафиятачл. 1 Цялата власт произтича от народа и се упражнява от коалицията в сянка на ГЕРБ и ДПС. Те могат да бъдат подпомагани от партии патерици, за да държат в заблуждение народа.чл.2 За парлама на опозицията може да се дадат длъжности без реална власт - президент, омбудсман, бакалин в селския хоремаг...чл. 3. Който пречи на строителната мафия, гръбнака на мафиотското управлевние, се оказва с подкуп, пъхнат докато си кара колата под задната седалка. Присъдата
124
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вън Бойко и неговия медиен трубадур Пеевски от властта. Моделът ГЕРБ - още по огромни обръчи от фирми.Забрана на противоконституционните партии - олигархията на ГЕРБ си е присвоила народния сувурнитет и ромските гласове, забрана на интегралната бюлетина позволяваща изборни машинации, забрана на прозрачните урни, забрана на това едни и същи хора да са в изборните комисии. Пак ще има 300 хиляди невалидни бюлетини а с цветните бюлетини имаше по 1000 невалидни.
123
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов ще спасява УНСС, това не е виц, а дереджето на българското висше. Добре че не съм следвал в тази държава! Пожелавам на българските студенти още 10 години ГЕРБ
122
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ пак са прибрали европари за частни вили
121
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре ще влезе като кир Михалаки с кохорта йес мени -шпакловчици,цялото акедемично войнство строено,избръснато и подмито да целува ръка,право!И накрая напоителна пресконференция с лични благодарности и кратко нечленоразделно слово с обръщения на малки имена,защото те са .....малки!
120
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
др.бойко днес е ден без асансьор,обърни внимание на асансьорчиков,да не си ползва асансьора.
119
1
 
9
 
! Отговори
ЦИКЛОПА преди 4 години
Не може Бойко да казва кога и кой ще си получава заплатата или пък да обикаля като цветарка където стане нещо. Това значи, че държава няма!
118
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УНСС е голяма трагедия, учете в ТУ - София................най-добрият университет в България!!!
117
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да си много *** за да се издигнеш при ГЕРБ.Просто Тиквата не търпи по-умни от него.
116
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя *** на снимаката (гнусно ми е дори името Му) сам създава проблемите а после се прави че ги решава НО сами ги задълбочава.Не е истина колко *** народ са българите да го избират тоя нефел вече 10 години.НЯМА ТАКОВА ПРОСТО ПЛЕМЕ !!НЯМА !!
115
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До :))И най-вече: Може да пробиеш, само ако си некадърен. Умни хора на нас не ни трябват.
114
3
 
14
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До Голем смехНе се учудвай! При Боко /Аз давам, Аз вземам, Аз спирам, Аз .../ и колбасарските/суджук цехчетата фалират! Управлението на държавата не подпомага предприемачеството а го възпрепятства!
113
1
 
25
 
! Отговори
Голем смех преди 4 години
Фалира УНСС-то - "ковачницата на кадри" за националното и световното стопанство!"Видни" преподаватели, икономисти, финансови и икономически министри, депутати, законотворци... Толкова видни, та чак да им се не види!Все едно да изгори пожарната!Ако не беше трагично, щеше да е много смешно
112
2
 
11
 
! Отговори
ds преди 4 години
ББ ще го прекръсти на МНСС, тоест Маняна Наш Става Света.
111
4
 
21
 
! Отговори
Има решение преди 4 години
За първи път ще му е да влезе във висше учебно заведение. Дано да му подарят и една книга. Не става само с ядене и крадене, Бойкооооооо.
110
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕВТИНИ СЕЛСКИ ТАРИКАТЛЪЦИ.
109
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това означава, че неговите хора не са си свършили работата и се налага да гаси пожара предизборно. Но нали си е пожарникар...
108
3
 
20
 
! Отговори
бе то преди 4 години
ЩЕ ИЗЛЕЗЕ, ЧЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА МАЙ САМО БОКО РАБОТИ! ДРУГИТЕ СПЯТ!
107
0
 
32
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Ега ти и държавата, в която за всеки проблем търсят премиера !
106
2
 
21
 
! Отговори
Ване преди 4 години
у наше село кумунистите направиха нещо на кокошките ни и сега они не смеат да снасат и май требе Бойко да дайде и у нас и да ги набие тиа кумунисти заради кои кокошките ни не снасат яйца