Борисов поема случая с УНСС, мастита визита в университета утре

МС отпусна пари за заплати на свещениците
Обновена: 24 апр 2019 11:06 | 24 апр 2019 11:03, Веселина Йорданова
158
Борисов поема случая с УНСС, мастита визита в университета утре
Снимка: архив "Булфото"

Премиерът Бойко Борисов ще посети утре УНСС, където ще обсъди с ръководството на университета казуса с новия корпус. Това стана ясно от думите му в началото на днешното правителствено заседание.

Още по темата

С премиера ще бъдат представители на МРРБ, МФ и МОН. Вчера от ВУЗ-а обявиха, че ако не получат обещани пари от държавата за корпуса, ще изпаднат в неплатежоспособност. От финансовото министерство обаче им отговориха, че първо трябва да усвоят средствата, които идват от Европа по проекта.

"Говорих с образователния министър. Надявам се на мъдрото му решение. В противен случай проектът ще бъде прекратен. Що за пример даваме на възпитаниците ни? От 2017 г. изпращаме писма към правителството и нямаме нито един отговор. Не споделям разбирането, че за да се реши един проблем в държавата, трябва да се вдига шум. Разчитахме, че въпросът ще бъде решен. Не може финансов министър да подпише договор, че ще изплаща милиони на година и да не ги изплати", подчерта ректорът на УНСС проф. Стати Статев по-рано пред Bulgaria ON AIR.

Министерският съвет гласува днес приоритетно допълнителни пари за вероизповеданията. "Днес на Велика сряда, както поехме ангажимент към Синода, към свещениците, да си получат заплатите", разясни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите окрадоха България и едва не я харизаха на ушa НКИ те!За подобно нещо в нормална държава нямаше да излязат от затвора!ГЕРБ също са комунисти.
84
3
 
18
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Няма за здравеопазване, образование, за пенсии, заплати, за деца нуждаещите се от лечение, но за саниране и Нотр, Дам, има. Важно е ПР -а да върви. Оставка, сън, конфискация и затвор на Шайката !!!!
83
21
 
2
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Ако вие от БСП не бяхте фалирали държавата три пъти досега щеше да има пари за онкоболни и изотопи.
82
2
 
18
 
! Отговори
tt преди 4 години
Ей сега капото ще оправи работата,с нашите пари.
81
2
 
28
 
! Отговори
верв преди 4 години
писна ми тоя тип като месия да ми ходи да "оправя" някакви проблеми.нема ли институции , нема ли бюджет?
80
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еййй и Боко ще види университет отвътре :) :) :)
79
2
 
24
 
! Отговори
Бръм преди 4 години
Че то има ли студенти за тоя корпус или после корпуса ще бъде даден под наем, на наши хора.... Стига бълвахте студенти дето за нищо не стават.... политиците от 89 годиниа насам объркаха цялата образователна система.... всички са с висше, че и с по две и три... ама никой нищо не знае и никой нищо не може да работи.....
78
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И после този говори за пълзяща диктатура, като той узурпирал цялата държава и националния бюджет....
77
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо изобщо избираме парламент и съответно правителство,щом един човек само е в състояние да оправи цялата държава.Досега не сме чули собствено мнение нито от министър,нито от депутат от ГЕРБ.Това,което чухме е, колко са забогатели от властта.
76
1
 
22
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Бюджета на УНСС е близо 200 милиона!Седнали да реват за едни 2.5 милиона.Ама момента е подходящ и Боко ще развърже кесията с нашите пари...
75
0
 
24
 
! Отговори
125 преди 4 години
И защо ще ходи там лично ! Това е негов коронен номер - подчинените не могат , но аз мога .Аз давам парите !особено преди избори !Пък и тези сбъркани икономисти -хората в градовете нямат жилища , а те с нова сграда !Чакай , че и СУ-то да не бутне Ректората !
74
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче ако искат работещи, пенсионери, болни, инвалиди, безработни, изведнъж се оказва, че няма пари в бюджета! И как да има, като ги обещава и раздава на негови хора и да си прави реклами наляво и надясно ден и нощ.....
73
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онкоболните останаха без възможност за диагностициране развитието на раковите клетки,поради липсата на изотоп,който една фирма не доставила.Нещо да се изкажеш по въпроса,докторе на всички науки???
72
0
 
20
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Най-после Тиквата ще влезе в университет.Ура.Тиквениците учат само в Зимни или Летни университети ,където лекции изнася завършилия задочно ВИФ Цвък. Там за седмица взимат дипломи за професионални герберасти.
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това журналистика ли е, или някаква краварка ви пише статиите. Нивото на просташкия ви език е вече тотално непоносимо. Тая зелка с какъв орган си е взимала изпитите?
70
0
 
7
 
! Отговори
Вятъра на ПОДмяната преди 4 години
до 60 : ХАРАБИЯТА СЕГА ЩЕ ИЗВАДИ ОТ ДЖОБА НЯКОЛКО МЛН. И ЩЕ ИМ ДАДЕ))):________________________________________________________________________ Барух ще звънне един телефон за заем (с лихви разбира се ) от роднините си в световната банда/банка . Всичко е точно.
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже и не я дочел до края. :)
68
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Готов е на всичко,само да забравим за апартаментгейт.Юруш народе!Искайте!На кой каквото му трябва.Сега е момента.След изборите -йок пари.Тогава увеличение на ток,парно,бензин ,за наказание,че сте го охарчили.
67
1
 
15
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
Какво разбира този пожарникар от наука? Човека едва събрал бал за пожарникар ,защото не му стигнал за агент на ДС , а сега ще определя съдбата на най-големия ВУЗ. Ужас.62445
66
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За катедралата, за папапа, сега и за прогнилия от корупция университет.... Все пари хвърлени на вятъра с цел PR акции!