Борисов поема случая с УНСС, мастита визита в университета утре

МС отпусна пари за заплати на свещениците
Обновена: 24 апр 2019 11:06 | 24 апр 2019 11:03, Веселина Йорданова
158
Борисов поема случая с УНСС, мастита визита в университета утре
Снимка: архив "Булфото"

Премиерът Бойко Борисов ще посети утре УНСС, където ще обсъди с ръководството на университета казуса с новия корпус. Това стана ясно от думите му в началото на днешното правителствено заседание.

Още по темата

С премиера ще бъдат представители на МРРБ, МФ и МОН. Вчера от ВУЗ-а обявиха, че ако не получат обещани пари от държавата за корпуса, ще изпаднат в неплатежоспособност. От финансовото министерство обаче им отговориха, че първо трябва да усвоят средствата, които идват от Европа по проекта.

"Говорих с образователния министър. Надявам се на мъдрото му решение. В противен случай проектът ще бъде прекратен. Що за пример даваме на възпитаниците ни? От 2017 г. изпращаме писма към правителството и нямаме нито един отговор. Не споделям разбирането, че за да се реши един проблем в държавата, трябва да се вдига шум. Разчитахме, че въпросът ще бъде решен. Не може финансов министър да подпише договор, че ще изплаща милиони на година и да не ги изплати", подчерта ректорът на УНСС проф. Стати Статев по-рано пред Bulgaria ON AIR.

Министерският съвет гласува днес приоритетно допълнителни пари за вероизповеданията. "Днес на Велика сряда, както поехме ангажимент към Синода, към свещениците, да си получат заплатите", разясни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
16
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Един ректор на икономически университет зависи от милостта на един министър -ТРОЙКАДЖИЯ ! Видехте ли докъде я докарахте ?!!!
64
1
 
20
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
ВЕЛИКИЯ МАНИПУЛАТОР ВИНЕТУ ПОЕМА И ТОЗИ СЛУЧАЙ ПРЕДСТАВЯТЕЛИ СИ! ЧОВЕКА С МЪКА ПРОЧЕЛ ЕДНА КНИГА СЕ ЗАХВАЩА ДА РЕШАВА ВЪПРОСИТЕ И НА ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ! ЩЕ ПАДНА ОТ СМЯХ !!!
63
1
 
13
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Е ,сега другарят Борисов ще види що е това университет...
62
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От къде ги вади тия пари,тоя ***?Уж няма за пенсии и заплати,а като ревне някой,бърка във вълшебния ръкав и вади-за едни милиони,за други милиарди.Зависи от кого каква възвръщаемост към личната му сметка ще има.
61
1
 
20
 
! Отговори
уточнение преди 5 години
Само напомням ,че финансовия тиквен министър Владко Горанов /оня ,дето се уреди с безплатен 280 кв апартамент защото в Перник имало земетресение???/ , е завършил в Свищов с успех 3.50 специалност "счетоводство и контрол".Та този министър е обещал финансиране на ректора.И сега Тиквата ще гаси пожара пак с нашите пари.
60
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласуването за Гроб е тежко криминално престъпление и национално предателство!
59
12
 
1
 
! Отговори
ВИЖДА СЕ преди 5 години
БЕЗОГЛЕДНАТА ЧЕРНА ПРОПАГАНДА НА ПУТИН ТУК - НЕ СЕ СВЕНЯТ ДА ОБИЖДАТ БГ НАРОД, НАРИЧАТ ВИСШИСТИТЕ НИ КАК ЛИ НЕ, ЕДНИ КОМЕНТАРИ КАТО НА СЕДЯНКАТА НА СЕЛО - НЕ СЕ ТЪРПИ!
58
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доктор Боко ке оправи нАуката!
57
2
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Излиза че никой не си върши работата в тая държава и премиерът трябва да оправя всичко,както си знае-по един фриволен начин...
56
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този и Цвъки като ги видя правя две асоциации кражби и затвор.
55
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАКА СЕ РАБОТИ В БГ- ИЗРЕВАВА НЯКОЙ ПО ТВ И ВЕДНАГА ВЕЛИКОДУШНИЯТ СУЛТАН Н.В. БОКО ВЕЛИКИ ОТЪРЧАВА И МУ РЕШАВА ПРОБЛЕМА!ХАРАБИЯТА СЕГА ЩЕ ИЗВАДИ ОТ ДЖОБА НЯКОЛКО МЛН. И ЩЕ ИМ ДАДЕ))):
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инфо:"за 10 години 60% от българите са станали полуграмотни."С Тиква за премиер става ТОВА..........нация от .....................
53
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Учат" тези, които имат пари, а останалите дори и умни няма как да платят дори и държавните такси и учебници.
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба ми викаше:- Стани, сине, военен! Докат разберат, че си ид.иот, ша си генерал! Докат са начудят кво та праат - пенсионер...
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За корупцията и в университетите се знае от години.
50
2
 
12
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
Бокич, мани УНСС. *** посети ония дето в докумените за приемане са написали "родител1 и родител2". Не се прави че не знаеш нищо за случая, както и че не знаеш какво е мнението на народа по повод джендърството.
49
2
 
23
 
! Отговори
Счупена работа преди 5 години
Това значи, че никой не си разбира от работата. Този ходи и оправя всичко в държавата. Смях. Но пък е удобно за да каже, че от много бягане не може да види какво правят тези покрай него. За ония с апартаментите говорим. Удари дъното! Стига! Ще ни затриете.
48
8
 
3
 
! Отговори
до 48 преди 5 години
За твое сведение в УНСС учат 25000 студенти.Хубави-лоши,тва е положението.
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Боко,що не си спазваш договора с УНСС от 2016г,един лев не сте привели.Ся ша ми се правиш на пожарникар?
46
2
 
15
 
! Отговори
1 преди 5 години
На всички ни е ясно нивото на българското "вишу" образование! Инж., лекари, икономисти.... се бълват от пропитите в корупция български университети! "Учи мама да работиш на бюро" :) . Друго си е детето да е с висше :). Повечето изобщо не знаят за какво учат. Ама с преписване, "почерпки", "курсове" - висшист! Браво мама :)!Съжалявам малкият процент студенти, които наистина учат и са в час със специалността! Ама те ще се добре, най-вероятно в чужбина.