Борисов поема случая с УНСС, мастита визита в университета утре

МС отпусна пари за заплати на свещениците
Обновена: 24 апр 2019 11:06 | 24 апр 2019 11:03, Веселина Йорданова
158
Борисов поема случая с УНСС, мастита визита в университета утре
Снимка: архив "Булфото"

Премиерът Бойко Борисов ще посети утре УНСС, където ще обсъди с ръководството на университета казуса с новия корпус. Това стана ясно от думите му в началото на днешното правителствено заседание.

Още по темата

С премиера ще бъдат представители на МРРБ, МФ и МОН. Вчера от ВУЗ-а обявиха, че ако не получат обещани пари от държавата за корпуса, ще изпаднат в неплатежоспособност. От финансовото министерство обаче им отговориха, че първо трябва да усвоят средствата, които идват от Европа по проекта.

"Говорих с образователния министър. Надявам се на мъдрото му решение. В противен случай проектът ще бъде прекратен. Що за пример даваме на възпитаниците ни? От 2017 г. изпращаме писма към правителството и нямаме нито един отговор. Не споделям разбирането, че за да се реши един проблем в държавата, трябва да се вдига шум. Разчитахме, че въпросът ще бъде решен. Не може финансов министър да подпише договор, че ще изплаща милиони на година и да не ги изплати", подчерта ректорът на УНСС проф. Стати Статев по-рано пред Bulgaria ON AIR.

Министерският съвет гласува днес приоритетно допълнителни пари за вероизповеданията. "Днес на Велика сряда, както поехме ангажимент към Синода, към свещениците, да си получат заплатите", разясни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еййй и Боко ще види университет отвътре :) :) :)
4
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малии снимка на Бойко и квичащи ***, сутрешен кеф
3
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОСТАВКА, нагляр !На теб и на крадливата ти Шайка !
2
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бря, бря, бря - радост за материала.Строежи спира, магистрали инспектира, Балкани обединява, сега и ЛИЧНО ОСОБАТА МУ ще цъфне в УНСС.Избори идват, няма начин ...
1
2
 
39
 
! Отговори
Фандъкова преди 4 години
ОСТАВКА!