Бутат гето в кв. "Орландовци" по указания на Каракачанов

Граждани на квартала пропищяха от кражби и зачестили престъпления
24 апр 2019 11:35,
38
Бутат гето в кв. "Орландовци" по указания на Каракачанов
Снимка: архив "Булфото"

Вицепремиерът Красимир Каракачанов е дал указания да се започне производство по установяване и премахване на незаконни постройки в кв. "Орландовци" – по протежение на улиците "Дан Колов", "Лавандула" и ул. "Сините камъни". Заместник министър-председателят е сезиран за проблема от живущи в кв. "Орландовци", съобщават от ВМРО.

Още по темата
 

Гражданите са представили подписка от 517 души, които посочват, че в посочената територия се формира незаконно поселище, кварталът се превръща в гето. Проблемът е от години и положението е нетърпимо. Жители на района се оплакват от влошаване на качеството на живот и от зачестилите престъпления – посегателства над личността, грабежи, домови кражби, разпространение на наркотици и хулигански прояви. В оплакването се посочва също така, че от години в незаконните постройки се населват приходящи лица без да имат основание да обитават въпросните терени и сгради.

Каракачанов е изпратил подписката до кмета на Столична община с настояване да се извърши незабавна проверка, да се установи броят и видът на незаконните постройки и да се започне премахването им. В отговор "Общински строителен контрол" при Направление "Архитектура и градоустройство" образува проверка и възлага започването на процедурата по установяване и премахване на незаконните постройки във формиралото се гето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А незаконната тераса ще я бутаме ли?
10
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Патриотите ще останат в историята с "бутането". Дойдоха на власт, за да "бутат".Нищо градивно, нищо съзидателно.
9
3
 
15
 
! Отговори
А Войводиново? преди 4 години
Като се види колко време продължи сагата по събарянето на незаконните къщи във Войводиново, и тук няма скоро да стане. Но така или иначе новина.
8
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе каракачамак, ти не намери пари да бутнеш ограда която уби човек, от къде намираш пари да буташ макар и колиби в които живеят хора? Едва ли са от тескеретата които шъткаш на либийци и пакистанци...
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лимити за лечение на децата ни има, а лимити за терасите и мезонетите на управляващите ни няма!
6
4
 
15
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 4 години
А раковото образование в центъра на София - кога!!??
5
8
 
9
 
! Отговори
Иван Шишман-НАТО ВЪН преди 4 години
🇧🇬🇷🇺СДС и герб са създадени от ЦРУ за геополитическо влияние в полза на сащ,и за пропаганда срещу Русия и славяните като цяло.
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прости хора лесно се управляват.Десетгодишният експеримент ГЕРБ го доказа.
3
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Събарянето на сгради няма да спре престъпниците. Просто никой политик няма топки да се спре финансовото подпомагане за многодетните семейства и безконтролната раждаемост. Повече от ясно е, че държавата няма ресурс да изхранва тези хора и това генерира престъпност. Проблемът е донякъде глобален, но е особено характерен за държавите-членки на ЕС.
2
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново отклонядване на вниманието от апартаментите и вилите на Властта.Предизборно разбира се.Ама простият *** материал лесно се манипулира.
1
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нещо за незаконния апартамент от 280 квадрата + тераска 120 квадрата на Шкембе Войвода няма ли да има ?