Бутат гето в кв. "Орландовци" по указания на Каракачанов

Граждани на квартала пропищяха от кражби и зачестили престъпления
24 апр 2019 11:35,
38
Бутат гето в кв. "Орландовци" по указания на Каракачанов
Снимка: архив "Булфото"

Вицепремиерът Красимир Каракачанов е дал указания да се започне производство по установяване и премахване на незаконни постройки в кв. "Орландовци" – по протежение на улиците "Дан Колов", "Лавандула" и ул. "Сините камъни". Заместник министър-председателят е сезиран за проблема от живущи в кв. "Орландовци", съобщават от ВМРО.

Още по темата
 

Гражданите са представили подписка от 517 души, които посочват, че в посочената територия се формира незаконно поселище, кварталът се превръща в гето. Проблемът е от години и положението е нетърпимо. Жители на района се оплакват от влошаване на качеството на живот и от зачестилите престъпления – посегателства над личността, грабежи, домови кражби, разпространение на наркотици и хулигански прояви. В оплакването се посочва също така, че от години в незаконните постройки се населват приходящи лица без да имат основание да обитават въпросните терени и сгради.

Каракачанов е изпратил подписката до кмета на Столична община с настояване да се извърши незабавна проверка, да се установи броят и видът на незаконните постройки и да се започне премахването им. В отговор "Общински строителен контрол" при Направление "Архитектура и градоустройство" образува проверка и възлага започването на процедурата по установяване и премахване на незаконните постройки във формиралото се гето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
6
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Браво на министъра, ама негова работа ли е това? Хъхрешката пoдлога фъндъкова защо съществува на света? Под нейното управление хъхршките гета и кaтуни набъбнаха като гъби - кога ще и се потърси отговорност?
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВасилеваНерде Ямбол, нерде Стамбул.Близо до ул."Малашевска" са, а тя започва срещу югоизточния край на Централните софийски гробища.
29
3
 
2
 
! Отговори
Василева преди 4 години
Посочените улици са в район Подуяне,зад Балканстар и под Битака!
28
0
 
7
 
! Отговори
софианец преди 4 години
Това е кв. Малашевци . не Орландовци ! М-у постройките минаваше ОКОЛОВРЪСТНАТА Ж.П. линия. преди време имаше смъртен случай и ЖП-то спря влаковете ...но братоците моментално РАЗГЛОБИХА ж.п. линията и я нарязаха за СКРАП / от мелницата до жп прелеза на Биримирци ...около 4 км. !!! Тук са ромските кланове на / КОКАЛЯРИ...КИЛИМАРИ....и ОФИСА на ДДС-измамите и прехвърляне на фирми на клошари /..а се намира на 3.5 км от ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА !!!
27
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО решава проблемите на хората.Атака и НФСБ се занимават с отвлечени теми и глупости .
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО може да влезе в ЕП.Волен и Симеонов не .
25
1
 
17
 
! Отговори
Добре, да разчистят преди 4 години
Но нека да се проучи откога е възникнало това гето там и после кметицата, а също и шефовете от тамошната община да излязат пред телевизионните камерив най-гледаното време и предизборно да ни обяснят на нас - данъкоплатците,защо са си питали ушите и досега не са предприели нищо?
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЪВ ЗАХАРНА ФАБРИКА КОГА? ТАЯ ...... ТРЯБВА ДА СЕ МАХНЕ! КРАДАТ , И ЧОВЕК ВЕЧЕ ГО Е СТРАХ ДА ИЗЛИЗА ВЕЧЕ ПО СУМРАК! НАПАДАТ ХОРА ДО ДЕТСКАТА ГРАДИНА ЗА БИЖУТА И ПАРИ В КЪСНИТЕ ЧАСОВЕ , А ИМА ХОРА РАБОТЕЩИ ДО КЪСНОИ ТРЯБВА ВСЕ ПАК ДА СЕ ПРИБЕРАТ ! ИЛИ ПАК ДА ПУСНАТ ПОЛИЦАИ КАКТО ПРЕДИ ГОДИНИ ДА СНОВАТ НОН СТОП И ДА ОБИКАЛЯТ ! НО МАХАЛАТА ДА СЕ МАХНЕ ОТ ТАМ ПЪЛЗИ МРЪСОТИЯ , БОЛЕСТИ И СМРАД!!!!
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С всяко бутане ВМРО качва по процент.Но пък изборите са за това ,да се гласува за тоя дето върши нещо .
22
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно добро начало! Днес в Орландовци, утре в цялата страна!!!
21
2
 
30
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 4 години
Никой не иска да губи точки. Иначе е лесно. Спиране на помощите, отнемане от всяко такова семейство на децата, които не могат да изхранят и даване на тези деца за осиновяване в чужбина, защото данъкоплатците не щат и не могат да ги издържат. После, закон срещу безделничеството. Ако до една седмица не си намери работа - на принудителен труд в земеделието или в мините. На когото не харесва, границите са отворени.Ама къде да се намерят депутати, които да гласуват такива закони и МВР да ги приложи!
20
1
 
23
 
! Отговори
1 преди 4 години
Елате привечер на предпоследната спирка на тролеите 2 и 4 "Пазар Х.Димитър" и пред "Фантастико"-то да видите за какво става въпрос - какви *** се събират на тумби и само просят и пият!
19
1
 
22
 
! Отговори
Модерното преди 4 години
А в Модерно предградие няма ли да се бутат незаконни къщи.Те освен, че са незаконни в тях някак си са включени вода и ток?Странно как отчуждени къщи са законни и се предоставят за общински жилища?Моля Столична община да се самосезира и да извърши качествени проверки.
18
1
 
25
 
! Отговори
Така избраното преди 4 години
стратегическо местоположение им дава възможност за набези в гробищния парк - да събират оставената там храна, да просят, да дърпат чантите на сами жени, да повреждат надгробни паметници и после да дежурят наоколо, за да предлагат каменоделски услуги.Освен това, кварталите около новото гето се състоят от еднофамилни къщи с дворове. лесно е за наблюдение кой влиза и излиза, в коя къща и по кое време няма никого. растителността в дворовете дава възможност да се крият, когато притичват за грабеж.
17
2
 
19
 
! Отговори
Стратегично място преди 4 години
са си избрали. Ул. "Лавандула" и Д.Колов" вървят от двете страни на Владайската река и ограденото от тях пространство си става за гето, хем могат да превърнат в сметище двата бряга на реката, подобно на двата успоредни наклона към ж.п.линията към Перник, в западната част на София. Съвсем къса отсечка - ул. "Сините камъни" пък свързва пространството, оградено от ул."Д.Колов" и ул."Лавандула" с ул."Малашевска", която излиза точно срещу входа на Военното гробище и е почти до спирка "Центр.гробища".
16
7
 
12
 
! Отговори
АЗ СКОРПИОНА преди 4 години
До АнонименОтново отклонядване на вниманието от апартаментите и вилите на Властта.Предизборно разбира се.Ама простият *** материал лесно се манипулира. ------------------Е писнахте вече - под каквато и да е статия само апартаменти са ви в главите. Досадни сте. Кога корнелката ще върне окраденото и ще прибере синчето от изгнилата Америка ??? Питам ???? Хайде цвъкайте минуси сега.
15
4
 
31
 
! Отговори
да преди 4 години
браво, всички къщи на ци'гани трябва да се съборят в страната и то не защото са на ц'игани,а защото са незаконни - ц'иганин със законно построена къща няма !!!!
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
така трябва ,закона е еднакъв за всички.а по к. величков кога ще възстановят законноста
13
8
 
14
 
! Отговори
Иван Шишман-НАТО ВЪН преди 4 години
СДС и герб са създадени от ЦРУ за геополитическо влияние в полза на сащ,и за пропаганда срещу Русия и славяните като цяло.
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с Паспортгейт?