Цацаров разпореди: Проверки на къщите за гости. На всички!

Ще се проверява за извършени злоупотреби с европейски средства
24 апр 2019 12:10,
56
Цацаров разпореди: Проверки на къщите за гости. На всички!
Снимка: Прокуратура на Република България

Главният прокурор Сотир Цацаров възложи проверки на всички къщи за гости, финансирани от Европейския земеделски фонд, за извършени злоупотреби, съобщиха от прокуратурата.

Вчера Върховната касационна прокуратура възложи на Главна дирекция национална полиция проверка по публикации в медиите за ползване не по предназначение на къщи за гости, финансирани със средства на ЕС от семейството на народния представител Елена Йончева.

Манолев за къщата за гости: Посещавал съм я като турист

Главният прокурор Цацаров разпореди на ГДНП извършване на проверка на всички проекти, с предмет – изграждане/модернизиране на туристически обекти – жилищни сгради за гости на територията на цялата страна.

Масови проверки на къщи за гости, сигналите "валят"

На място служителите на Главна дирекция национална полиция ще извършат и документална проверка дали къщите се ползват по предназначение. Ще се изискат копия от регистри за всички настанени туристи за български или чуждестранни граждани.

Определен е двумесечен срок за извършването на проверките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светът се крепи на глупостта на едните и на тарикатлъка на другите. Всеки сам си избира от кои да бъде! Успех на наивните.....
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако къщите за гости не функционират като такива, да се конфискуват от държавата и продадат на търг. И без това сегашните им собственици не са давали лични пари за тях. А народа никой не го е питал, дали е съгласен с неговите пари, някои тарикати да се облагоделества.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тоз проверката му ще е като на тоя от КПКОНПИ,трябвало да си бутне два навеса на терасата.СМЕХ!
21
0
 
10
 
! Отговори
ЗАТВОР преди 4 години
ЗАТВОР ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Пацо-терасата требе само да бутне 1-2 навесчета и ... всичко е точно! Чист, изпран и непорочен като ....А откъде пари за тези апартаменти или дали не е възмездил влиянието си, това вече няма значение.
19
2
 
6
 
! Отговори
публиката преди 4 години
Когато тръгна тя програма 2008г. Презумцията на обикновения човек бе да се върне към имотите на старите си родители изгонини от БКП колективите. Да но презумцията на чиновниците бе да влезат в схемата за крадене и подкупче. А това става само с партиен колектив БСП, ДПС, АТАКА , по малко НДСВ. Най крадливи и лъжливи си остава БСП сплотени и единни.
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
цацаратурата гони "чуждите" и не закача "нашите" хора. избирателни проверки и избирателни резултати. важното е да се имитира дейност и матряла да не се събуди. иначе сме стабилни отвсякъде. стабилно окрадени....
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то ако имаше смисъл от тези проверки щеше да е много хубаво, но са само пушек в очите на хората. иначе как да обясним терасите и апартаментите на властта?!?
16
1
 
16
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Недей бе Цаца. Ще замирише много лошо от всички партии. Европейския парламент и НС ще останат празни.
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е нещо като онази проверка шумно рекламирана по медиите от преди повече от година, когато имаше акции по спиране и проверка на скъпи коли и имоти относно несъответствието на водения живот с получаваните доходи. Тогава гръмко се изказваха, че до три месеца щели да представят резултатите..... ама те минаха няколко пъти по три месеца и нищо!
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хамсиев имитира дейност, за да не дойдат истински проверяващи, че тогава ще има истински комунизогеберасточенгесарски рев и вой на умряло. А си е неоспорим факт, че Евро фондовете, както и парите от тях ги окрадоха наследниците на каскетите завзели властта с преврат през 44 година.
13
5
 
21
 
! Отговори
хахо преди 4 години
Сама по себе си,тайа програма освен за крадене на пари,за друго не е ставала.Кой турист,а дори и да има такива,колко са и за ква финансова сметка става на въпрос,та кой ще ходи да отмаря в некво умрело село?Тука на морето,сички туристи искат първа линия море,едва ли не от балкона пляс и право у морето.Колко деца живеят по тия села къде се изградиха стадиони и в момента треволясват и пустеят.Те така.Това са решенията на брюкселските зелки.И на тях им е било ясно,затова ОЛАФ досега не се е сезирал
12
0
 
24
 
! Отговори
kesh преди 4 години
кеш пара ше събират,тез къщи с евросредства са като фотоволтаиците ,всичко минава през властта
11
1
 
40
 
! Отговори
Къщи за тъщи преди 4 години
Бивол публикува преди година и нещо списък с всички къщи за гости, които не са функционирали като такива, но досега всичко беше ОК.
10
4
 
17
 
! Отговори
един от публиката преди 4 години
Прав е прокурора. С влизането ни в ЕС 2006г. Много тръгнаха да ползват тия програми за селските райони. Но ги изгониха от Министерството на Земеделието. Още тогава се разбра , че пари по програми се даваха на Специални Наши хора от нашата БСП, както и от ДПС/ тогава ГЕРБ нямаше/Може да си намери и доброволци Прокурора за помощ, за тая работа.
9
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С проверките на всички къщи за гости, които сигурно са хиляди, явно се цели да се размие работата с проверката на къщата на гости за нашия човек от Сандански, нещата да потънат във времето и да се забравят. Тук даже номерът на шайката с ответния удар по семейната къща на свекъра на Елена Йончева нещо издиша. Сценаристите са се объркали яко, тъй като се оказа, че къщата е приета 2011, т.е. е минал 5 годишния срок в който те са били длъжни да я ползват само по това предназначение.
8
1
 
15
 
! Отговори
ЦАЦАРОВ КАЖИ СИ преди 4 години
за ОНАЗИ СДЕЛКА за 100 лв и неустойка 100 000 дето се съдихте в Пловдив, пък ти баш съдия
7
3
 
32
 
! Отговори
ЗА ПАРЛАМА преди 4 години
Защото целта беше да ударят ЙОНЧЕВА и да оправдаят нашите хора. Ама неудобно някак си. Ще проверяват всички. На книга. Ние тези проверки ала АЛО Ваньо , АЛО БАНОВ СЪМ и КОКИНОВ в хасиендата на ТИКВАТА ги знаем...
6
0
 
31
 
! Отговори
хахо преди 4 години
Сетила се Мара да се побара...5 годишния срок на повечето такива къщи е изтякъл бре!
5
1
 
32
 
! Отговори
лаик преди 4 години
За нас лаиците,моля журналистите да ни кажат има ли давност за този тип престъпления и колко години е то?Доколкото ми е известно,по изсквания къщите за гости ползвали евросредства трябва да оперират като такива 5 години.Периода на тази програма е бил до 2013,т.е. къща построена за целта през 2012 например,вече не е задължително да работи като такава.И в крайна сметка това не е ли ПР акция на прокуратурата с обречен резултат.Просто питам.Ако някой от коментиращите е вещ по въпроса,мочя да сподели