Цацаров разпореди: Проверки на къщите за гости. На всички!

Ще се проверява за извършени злоупотреби с европейски средства
24 апр 2019 12:10, Габриела Джекова
56
Цацаров разпореди: Проверки на къщите за гости. На всички!
Снимка: Прокуратура на Република България

Главният прокурор Сотир Цацаров възложи проверки на всички къщи за гости, финансирани от Европейския земеделски фонд, за извършени злоупотреби, съобщиха от прокуратурата.

Вчера Върховната касационна прокуратура възложи на Главна дирекция национална полиция проверка по публикации в медиите за ползване не по предназначение на къщи за гости, финансирани със средства на ЕС от семейството на народния представител Елена Йончева.

Манолев за къщата за гости: Посещавал съм я като турист

Главният прокурор Цацаров разпореди на ГДНП извършване на проверка на всички проекти, с предмет – изграждане/модернизиране на туристически обекти – жилищни сгради за гости на територията на цялата страна.

Масови проверки на къщи за гости, сигналите "валят"

На място служителите на Главна дирекция национална полиция ще извършат и документална проверка дали къщите се ползват по предназначение. Ще се изискат копия от регистри за всички настанени туристи за български или чуждестранни граждани.

Определен е двумесечен срок за извършването на проверките.


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
15
 
! Отговори
ЦАЦАРОВ КАЖИ СИ преди 1 месец
за ОНАЗИ СДЕЛКА за 100 лв и неустойка 100 000 дето се съдихте в Пловдив, пък ти баш съдия
7
3
 
32
 
! Отговори
ЗА ПАРЛАМА преди 1 месец
Защото целта беше да ударят ЙОНЧЕВА и да оправдаят нашите хора. Ама неудобно някак си. Ще проверяват всички. На книга. Ние тези проверки ала АЛО Ваньо , АЛО БАНОВ СЪМ и КОКИНОВ в хасиендата на ТИКВАТА ги знаем...
6
0
 
31
 
! Отговори
хахо преди 1 месец
Сетила се Мара да се побара...5 годишния срок на повечето такива къщи е изтякъл бре!
5
1
 
32
 
! Отговори
лаик преди 1 месец
За нас лаиците,моля журналистите да ни кажат има ли давност за този тип престъпления и колко години е то?Доколкото ми е известно,по изсквания къщите за гости ползвали евросредства трябва да оперират като такива 5 години.Периода на тази програма е бил до 2013,т.е. къща построена за целта през 2012 например,вече не е задължително да работи като такава.И в крайна сметка това не е ли ПР акция на прокуратурата с обречен резултат.Просто питам.Ако някой от коментиращите е вещ по въпроса,мочя да сподели
4
4
 
22
 
! Отговори
БЧК преди 1 месец
Остава въпроса : дали, колко влиза в тяхната компетентност и правомощия, да извършва подобни проверки - "Национална Полиция".
Или иначе казано, прах в очите на хората.
3
1
 
35
 
! Отговори
Другарки засраметесе преди 1 месец
Цацата да разследва защо списъка с къщичките е ТАЕН. Еххх Цаца
2
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи прокорутатурата ще ходи на "служебни" командировки - почивки безплатно през 2019 година. Честито да ни е. Ето това е действаща събедна система !
1
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проверките са, за да се ударят другите и да се оправдаят нашите.