Симеонов: Да почетем паметта на жертвите на арменския геноцид

То е от най-чудовищните зверства в историята, заяви лидерът на НФСБ
Обновена: 24 апр 2019 15:11 | 24 апр 2019 10:45,
1
Симеонов: Да почетем паметта на жертвите на арменския геноцид
Снимка: БТА

В началото на днешното пленарно заседание лидерът на НФСБ Валери Симеонов призова депутатите да почетат паметта на жертвите на арменския геноцид.

"На днешната дата преди 103 години бе извършено едно от най-чудовищните зверства в човешката история - извършеният геноцид спрямо арменския народ от Османската империя и от турската държава впоследствие", каза Симеонов в декаларция от името на "Обединени патриоти".

Той посочи, че в този период са загубили живота си 1,5 млн. арменци, а над 1 млн. са били прокудени.

"Трябва да изразим преклонение и да уважим жертвите на този геноцид. Той може да бъде приет като страница от готварска книга на канибали, а не като държавно действие", заключи Симеонов.

Лидерът на НФСБ припомни и че през 2015 г. Народното събрание е приело с голямо мнозинство решение, което осъжда арменския геноцид и затова трябва да се отбележи тази дата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
ромчеее,геноцида го остави на арменците,мисли ,за твоите ромски работи,които вършиш,с това "почитане"си мислиш че арменците,ще гласуват за теб ли,прочети ,какво изказване пред сената направи ДОНАЛД ТРЪМП,за този арменски "геноцид"арменското лоби в сената падна в канала,след тази голяма лъжа за арменския "геноцид"