Борисов остава на власт, дори и при загуба на вота, не напуска Банкя!

"Аз съм такъв - винаги за мен последно", заяви премиерът
Обновена: 3 май 2019 22:38 | 3 май 2019 22:03, Нели Христова
581
Борисов остава на власт, дори и при загуба на вота, не напуска Банкя!
Снимка: БНТ

Бойко Борисов няма да се откаже от поста на министър-председател ако ГЕРБ загуби изборите. Това заяви премиера в студиото на "Панорама" по БНТ.

"След като спра да съм премиер, прибирам се в партията. Цецо си заложи главата - срещу "Хизбулла" и "Наглите", но с този апартамент заличи всичко", допълни още Борисов.Той бе категоричен, че никога няма да го видим да живее в друг дом, освен този в Банкя.

"Аз съм се родил в тая къща в Банкя, там ще умра. Няма да ме видите в друго жилище и след като изляза от политиката. На президентските вили правят ремонти, аз в резиденцията не съм позволил за 1 лев ремонт да направят. Направил си къща с асансьор. Тези преди нас са имали цели сгради с асансьори - тези, които са приватизирали. За един апартамент с асансьор или за една къща в Сандански, на фона на това, което са приватизирали", възмути се премиерът.

"Каквото съм изградил, другите не могат само да го боядисат. - отсече Борисов и се зарече. - Много брутално ще действам."

"Аз Цветанов си го обичам като дете. Като министър си заложи главата срещу военното крило на "Хизбулла", и за "Наглите". От символ, от човек, който имаше изключителен авторитет в партията, след това нещо (апартамента) заличи всичко добро, което е направил. Има ден за прошка - 26 май", така премиерът загатна, че от резултата на вота зависи бъдещето на Цветанов.

"И в Библията е написано, че първо трябва да се огледаш, преди да критикуваш", каза министър-председателят по повод критиките на президента Румен Радев. Той бе категоричен, че не се цели в поста на своя опозиционер:
"Аз никога, никога не съм искал да ставам президент. Не ми минава през главата. Ще си изкарам мандата, през това време ще си стабилизирам партията", заяви той.

"Диктатура в България? Всеки може да излезе да ме напсува и го правят - от сутрин до вечер. Само дето не съм дал да ми ударят два шамара. - озадачен е от тези обвинения премиерът Борисов. - Някога българите ще си спомнят как по времето на моето управление е имало нула миграция, нула натиск на границата."

"Догодина в края ще им закарам магистралата до Хемус и до Ловеч, за да могат да си ходят до Горна Митрополия", додаде министър-председателят, след като водещият пита дали заради президента Радев е ремонтирал висшето военно училище в Долна Митрополия.

"Вчера 500 000 автомобила излязоха от София и отидоха на почивка - по "Струма", по "Хемус", по "Тракия", после защо съм ремонтирал магистрали и мостове, които по 30 години не са пипани и само Господ ни е опазил", ядоса се Борисов. Той заяви, че не се чувства уморен и допълни, че просто иска да види "Хемус" готова и за това я е направил необратима.

"Последно ще ремонтирам пръстена на околовръстното към Банкя", уточни той. И добави: "Аз съм такъв - винаги за мен последно."

"Президентът се разграничи и по отношение на Северна Македония, където сега ще отиде папата след България. - вметна Борисов. -  президента иначе по много теми работим и се надявам да продължим да работим."

"Беше ми любопитно да видя един паднал човек - как живее и какво се случва. - обясни Борисов как е наблюдавал Тодор Живков - отритнат от тези, които са му целували и ръцете и краката. - После имах възможност да гледам и царя - възхода и как падна, един съветник не можа да вкара в София, където милиони го посрещнаха, даде друг пример той.

Затова толкова ме е яд на моите съпартийци - защото аз съм гледал как се сриват. Затова трябва всичко, което е донесло щета, да се отстранява. Гадно е, но няма друг начин. Един Делян Добрев е изключително умен човек, но не може да бъде лице, обясни Борисов.

Премиерът продължи: "Аз знам истината - български политик в историята на нашия народ приживе няма одобрен. Нещо повече - на нашите царе, с които се гордеем, не им знаем гроба. Нито един приживе - не само не е одобрен, но и убити има. Но няма да допусна да си отидем като маскари, точно обратното. Направили сме много, с десетилетия ще се говори какво сме направили. Имаме още сила, още потенциал, съпротивителни сили на партията."

"Изкарвам си мандата, прибирам се в партията. Ще дам път на много млади хора", заключи Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


581
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
486
0
 
2
 
! Отговори
Карлуково преди 4 години
При нас има специално крило. Имаме двама напольоновци, един Ленин, двама Сталиновци, два Буш (само син), трима папи. Ще може да ги управлява и те ще го галят по главата всеки ден
485
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-омразния политик!
484
0
 
5
 
! Отговори
GOTOV JE преди 4 години
Бойко е свършен.Какво ще стане с Цветан,само от Вашингтон ще кажат.Другите ще се разбягат,кой в Брюксел кой обратно на село.Корабът потъва.Въпросът е обаче какво ще дойде след ерата Борисов.
483
0
 
7
 
! Отговори
www преди 4 години
ДА СИ УПРАВЛЯВА БАНКЯ . ДА Е ДАЛЕЧ ОТ БЪЛГАРИЯ...
482
0
 
9
 
! Отговори
Времето му изтича преди 4 години
Времето на Бойко изтича и той вече го усеща, затова разправя какво ще прави след като се оттегли. Но тоя път, както изглежда, няма да подаде оставка преди края на мандата. Ще стои до до края Знае, че ще му е за последно.
481
0
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Вероятно човешкия ресурс е неизчерпаем След като тези от сектор Сигурност придобили право на пенсия по чл.69 от КСО защо не ги освобождават а продължават да работят с АПЗ което потвърждават неговото изказване че рано да се чувства уморен Тогава да им вдигне осигурителния саж вместо 27 на 45 години .и не ще задържат кадровото развитие на младите
480
0
 
9
 
! Отговори
право в целта! преди 4 години
Турчина като забогатее взема си жена а българина строи къща на няколко ката!Апартаментгейт си е най-слабото място на върхушката!!!!
479
1
 
9
 
! Отговори
рекламата преди 4 години
До невероятно,но факт!Добре му дойде папата за повишаване на рейтинга!И Петър Сто янов посрещта Клинтън без файда!
478
1
 
17
 
! Отговори
1 преди 4 години
др.борисов,не повтаряй това ,което е казал народа,цитирам,"това което е построил живков ти не можеш,го боядиса"край на цитата,това е отговор за построеното от теб в държавата,по времето на властването ти.
477
5
 
27
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 4 години
Може би наистина г-н Борисов да е добронамерен,макар да не личи от действията му. Но неговите действия ни припомнят и правилото ,че пътя към ада е постлан само с добри намерения.А като оценка -той и неговата партия вкараха България в геополитическа дупка,от която няма да може да се излезе поне 45 години.Не всичко у г.н Борисов е отрицателно,но той ще остане в историята като безгръбначен политик-послушник ,или по-точно като обслужващ политиката на чужди интереси!?
476
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пламен ПандиловЯвно не си ходил на училише. Върха на неграмотността е да пишеш множествено число с "й". Явно си калинка от ГЕРБ. Пише се полцаи.
475
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен507 Бих искал да видя,как ще ти се отрази"лично",беднотията,на която винаги, ни обричат крадливите комунисти от БСП ,след управлението си-изолацията на България от света и руския произвол у нас.Плащането на неустойки на руснаците,след всеки подписан от социалистите ,руско-български,енергиен проект.Ще ти се разкаже играта,направо.
474
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиква му кажи и вече не го обиждай.
473
1
 
10
 
! Отговори
Бай Шиле преди 4 години
До Пламен ПандиловМного ти е силна тревата пич.
472
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен503 Емиграцията е светомна тенденция,не приписвайте на Борисов и ураганите,глобалното затопляне,финансовите кризи...и личните си неудачи,моля.
471
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен504 Ще го направи,ако не той,младите демократи,от десния сектор.Никой не може да краде толкова много и да връща България в руската орбита и изолация,както БСП и компания.
470
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, приказката е друга! Не си приписвай чужди заслуги! Не могат да боядисат това което българският народ построи по мое време, са думи на Т.Живков и са напълно верни. След вас- колко обезлюдени села и региони без живот и поминък? Колко закрити училища? Колко емигрирали българи? Колко родени българчета? Колко деца на ходят на училище? Колко народ се топи на година? Колко хора живеят под прага на бедност?...
469
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен498 Ноп!С БСП никога,не само щяха да и спрат отново,европейските фондове,но щяхме да сме по-бедни,страната ни ограбена,както при тройната коалиция и потънала в руска зависимост и изолация.А червените крадци щяха да са по-богати,от сега,когато са най-богатите хора в БГ.
468
3
 
34
 
! Отговори
винаги истината преди 4 години
Т ози човек е диктатор . Говори в първо лице "каквото съм изградил'' , " ще ремонтирам " С чий пари ,бе ? Изказът му е кръчмарски , не прилича на премиер този стил на изказване
467
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е направено,само антибългарите от БСП и компания,не признават това.Хора напускат страните си от цяла Източна Европа.Комунистите оставиха огромни негативи и ограбено стопанство.България върви в правилната посока,не така бързо,както ни се иска.За да успеем,трябва да държим крадливите социалисти далеч от власта.