От 1 юни увеличават парите по клиничните пътеки

Решението е взето на спешна среща при Бойко Борисов
Обновена: 3 май 2019 15:02 | 3 май 2019 14:55, Камелия Цветанова
9
От 1 юни увеличават парите по клиничните пътеки
Снимка: МС

След спешна среща на премиера Бойко Борисов със здарвния министър Кирил Ананиев и БЛС беше взето решението от 1 юни да бъдат увеличени цените на клиничните пътеки.

Още по темата

Всички участниците в разговора се обединиха около решението приоритетно да бъдат увеличени цените на клиничните пътеки, свързани с детското и майчино здравеопазване, допълниха от пресслужбата на МС.

Бил е обсъден механизмът, по който болниците да получат допълнителни средства през второто полугодие на годината през бюджета на Министерството на здравеопазването и чрез увеличение на цени на клиничните пътеки по линия на здравната каса.

"На срещата при премиера обсъдихме мерки за подобряване финансирането на здравеопазването и одобряване оценката на труда на медицинския персонал", обясни срещата Кирил Ананиев.

Той допълни, че механизмът на финансиране е определен с наредба на здравното министрество,  но някои клинични пътеки с години не са променяни като финансиране.

"Заедно с БЛС ни предстои работа, за да преценим кои пътеки ще бъдат увеличени и с колко", добави Ананиев.

"Тази методика цели справедливо недискриминационно разпределение на разходите за медицински персонал", каза още Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради глупаците от МЗ в цялата страна отново липсват лекарства за хипертония. Ама това не е толкова важно нали, тъкмо ще намалеят малко тези пенсионери. Само за пенсии и лекарства говорят.Тъй ами.Но ББ като разбере веднага ще реши проблема.Ама кой ритнал камбаната ритнал.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А реформи - КОГА? Не може персонала в болниците, в малките населени места да чака заплати само от здравната каса. Трябва да работи за тях. А като няма лекуващи се - какво правим? Хората ходят в областните и държавните болници. Трябва да закрият губещите болници, училища, детски градини, нерентабилните съдилища и прокуратури. Едва тогава трябва да повишат доходите на хората в действително работещите структури.
6
0
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Пак некои мутраци че намажат...
5
0
 
13
 
! Отговори
Peppi преди 4 години
А парите за къщи за гости от кога?
4
1
 
12
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Това какво е ще пмогне на тези които умират пред болниците или ги изхвърлят от линейките! Ще помогне на да си купят още имоти!
3
5
 
2
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 4 години
еййй, добре, че е ББ да се намеси!
2
0
 
11
 
! Отговори
Фандъкова преди 4 години
Оставка на мутрата падишах!
1
0
 
12
 
! Отговори
andoniia ivanova преди 4 години
Крадци и разбойници...Не се наядоха, как иначе ще имат по 6-7 имота...