Ген. Боцев: Модернизацията на армията ни е необратима!

Нашите момичета и момчета правят чудеса въпреки остарялото въоръжение, техника и оборудване!
4 май 2019 12:16, Елка Василева
79
Ген. Боцев: Модернизацията на армията ни е необратима!
Снимка: БТА

Модернизацията на българската армия е необратима и се надяваме трите най-големи договора - за авиацията и сухопътните войски, да бъдат сключени до края на годината. Това заяви ген. Андрей Боцев, началник на отбраната, пред БНТ.

Генералът посочи, че "през последните 30 г. не се правеше почти нищо и сега е много трудно да се навакса".

Той съобщи, че на 6 май за САЩ заминава работната група, която ще преговаря за закупуването на новите изтребители F-16. Основната им цел е да подобрят условията по заплащането и да договорят времето за доставка. Освен това България иска у нас да се обучава личният състав и да се извършват ремонтните дейности по обслужването на самолетите, за което е необходимо да се осигури апаратура.

Още по темата

По проекта за модернизация на въоръжението на Сухопътните войски ген. Боцев съобщи, че забавянето на изпълнението му се дължи на големия брой машини, за който става дума. По проекта целта на България е да се сключи договор за индустриално сътрудничество, като бойните машини се сглобяват у нас.

Остава проблемът с неокомплектоването на армията, като 20% от местата остават незаети. Особено тежко е положението в Сухопътните войски.

„Нашите момичета и момчета правят чудеса не само в изпълнение на задълженията си, но и в издигане на имиджа на България пред нашите партньори въпреки остарялото въоръжение, техника и оборудване“, каза генерал Боцев.

Преговорите за F-16 почват през май, до 2024 г. ще имаме 8 изтребители

10 представителни блока с над 1000 военнослужещи и 48 вида въоръжение и техника ще участват в Гергьовденския парад на 6 май. Военните се надяват на хубаво време, за да могат гражданите да видят прелитащите над София самолети и хеликоптери.

Ген. Боцев съобщи, че планираното участие на рота и оркестър от Северна Македония няма да се осъществи, тъй като в последния момент се е оказало, че те не са успели да се подготвят.

Средствата за Гергьовденския парад на 6 май са предварително планирани в бюджета за армията и допълнителни пари не са похарчени, увери началникът на отбраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво се оказа ,че войската лъска обувките на Президента на републиката вместо да пази границите ?
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 години нищо ами ти бе Боцев от кога си генерал от вчера ?
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо е тоя парад, да не победихме Русия във ВСВ ? А може би победихме и в първата световна... парад на суетата , Радева да си покаже новите сандалки
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Na 18 kakvo gledash, kavo vijdash....pepeliankite sa si tuka i se razmnojavat...a badestite bg izstrebiteli ne sa proektirani i proizvedeni....vsichko e samo dimki na sterilni piloti ....da vi loviat levovete...inak gi harchite samo po zooparkove... s pensionirani lavove bez libido...
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И дружбата със Съветския съюз беше необратима и вечна.
28
3
 
10
 
! Отговори
! преди 4 години
Do 25Айде и един линк ако обичаш. Искали руснаците да станат украинци- хахахаха, те руснаците може и да са пияници ама не са *** като хамеркианските пропагандисти на тоя сайт.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво ! Въпреки опитите на герб и сорос да закопаят България - България ще я има !
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Na 15... samo Erdogan ima otvoreno choveshko sarce za vas...za kakvo mu e da vi napada i unistojava...toi vi obicha i e vash angel hranitel....bez nego niamate daje morkovi za konete i oves za magaretata...bez nego ste iadete samo svinsko meso i sha lupite slanchogled, bez praz, luk, zele, piper, domat, bob, patladjan, chessan, karfiol, brokoli, grah, stafidi, smokini, ananas, furmi, oriz, bademi, fistiki, nahut, lokum, baklava...
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Поп ХаритонАми Памир и Хиндукуш кога ще си върнем? А Волжка България? Дай да обявим война на половината свят и навсякъде където се е ляно наше семе да си искаме земите.--че раССия какво прави в момента сега? нали точно същото прави...преди малко гледах една анкета в тубата, правеха я на улицата в семфиропол. въпроса беше :искате ли обратно в украйна".резултата е изненадващ - горе/долу 5050 от тези, които отговориха, а е ясно, че тези които не искат да отговарят - е поради страх!
24
1
 
20
 
! Отговори
Агент Иван преди 4 години
В момента по документи ''армията на Бантустана'' е 32-33 000 човека . От тях 10 000 са само фуражки и разнасящи папки от 4-я към 3-я, и от 3-я към 2-я етажи на ''ВОЕННОТО МИНИСТЕРСТВО'' , но се водят част от полевия състав !Реално ако стане война, не повече от 20 000 биха отишли да бранят резервата, ако им се плати разбира се .
23
9
 
6
 
! Отговори
ние не сме глупави преди 4 години
По време на соца Русия беше готова да се бие с Турция до като загине и последния български войник. И всичкото това за да може да заграби проливите за себе си.
22
3
 
8
 
! Отговори
Поп Харитон преди 4 години
До 19Сериозно? Крим е бил наш? Ами Памир и Хиндукуш кога ще си върнем? А Волжка България? Дай да обявим война на половината свят и навсякъде където се е ляно наше семе да си искаме земите.
21
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Silnata bg ikonomika na miliardite bulgarski levove u chervenite offshorni aristokratki darinki, irinki, kristalinki, ilianki, elenki, moniki, zorki, kurneliiki, iskri..... hahahaha...i silni bg voini pensioner Rumen, pensioner Passi, kandidat pensioner Sergei...Mustafa...Volen...Valeri...Dikme...
20
13
 
14
 
! Отговори
ще бъде по-добре преди 4 години
Преди 10 ноември 1989 армията беше унизена до безплатни работници които да прибират реколтата и да извършват нископродуктивен труд на общи работници срещу заплата от лев и петдесет на месец. Имаше войници които не бяха пипали пушка. В поделенията нямаше пералня и бойлер за топла вода. Офицерите нямаха квартири и живееха в поделенията, докато офицери като Радев са обитавали по два апартамента.Аз не зная как е сега, но няма как да е по лошо.
19
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Поп ХаритонЗа какво ни е армия?-за да си върнем крим, който исторически е бил български.нали така прави сега и раССия - връща си "историческите" земи, които счита, че били нейни...че поглежда и към нови! нали така?ами затова и ние ще последваме този пример...
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гледам, че между абзаците на статията има линк към друга статия, в която се казва, че пепелянките ще кацнат чак 2024 г? моля?! как 2024, нали беше за 2 години първата партида?
17
8
 
6
 
! Отговори
Поп Харитон преди 4 години
За какво ни е армия? Само пари да харчим. Братска Америка ще ни защитава. Заобиколени сме само с партньори и съюзници. Не виждам смисъл.
16
5
 
6
 
! Отговори
за самозащита преди 4 години
ИЗ не иска съпротива. Те искат обезоръжени съседи за да могат да ги нападат когато си искат. Пример Украйна, която си предаде ядрените ракети срещу гарантиране на териториалната цялост от Русия. След това Русия я нападна вероломно и иска да откъсне най-развитите и райони.
15
4
 
18
 
! Отговори
Отслужил преди 4 години
През комунизма можехме да задържим Натовска Турция за една седмица. Имахме 120,000 армия редовна и над 400 изтребителя и 2500 танка.Днес който ни хване, всеки ще ни бие. 20,000 армия, 8 изтребителя и 300 танка. "Приятелска" Турция в един хипотетичен военен конфликт за 2 часа ще ни отнесе като куцо пиле домат.
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** ...praviat chudesa...2 sa muleta s 2 pii radki i puskat 2 rozovi dimki...ama kak uluchvat machtata na drazkoto....