Ген. Боцев: Модернизацията на армията ни е необратима!

Нашите момичета и момчета правят чудеса въпреки остарялото въоръжение, техника и оборудване!
4 май 2019 12:16, Елка Василева
79
Ген. Боцев: Модернизацията на армията ни е необратима!
Снимка: БТА

Модернизацията на българската армия е необратима и се надяваме трите най-големи договора - за авиацията и сухопътните войски, да бъдат сключени до края на годината. Това заяви ген. Андрей Боцев, началник на отбраната, пред БНТ.

Генералът посочи, че "през последните 30 г. не се правеше почти нищо и сега е много трудно да се навакса".

Той съобщи, че на 6 май за САЩ заминава работната група, която ще преговаря за закупуването на новите изтребители F-16. Основната им цел е да подобрят условията по заплащането и да договорят времето за доставка. Освен това България иска у нас да се обучава личният състав и да се извършват ремонтните дейности по обслужването на самолетите, за което е необходимо да се осигури апаратура.

Още по темата

По проекта за модернизация на въоръжението на Сухопътните войски ген. Боцев съобщи, че забавянето на изпълнението му се дължи на големия брой машини, за който става дума. По проекта целта на България е да се сключи договор за индустриално сътрудничество, като бойните машини се сглобяват у нас.

Остава проблемът с неокомплектоването на армията, като 20% от местата остават незаети. Особено тежко е положението в Сухопътните войски.

„Нашите момичета и момчета правят чудеса не само в изпълнение на задълженията си, но и в издигане на имиджа на България пред нашите партньори въпреки остарялото въоръжение, техника и оборудване“, каза генерал Боцев.

Преговорите за F-16 почват през май, до 2024 г. ще имаме 8 изтребители

10 представителни блока с над 1000 военнослужещи и 48 вида въоръжение и техника ще участват в Гергьовденския парад на 6 май. Военните се надяват на хубаво време, за да могат гражданите да видят прелитащите над София самолети и хеликоптери.

Ген. Боцев съобщи, че планираното участие на рота и оркестър от Северна Македония няма да се осъществи, тъй като в последния момент се е оказало, че те не са успели да се подготвят.

Средствата за Гергьовденския парад на 6 май са предварително планирани в бюджета за армията и допълнителни пари не са похарчени, увери началникът на отбраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
10
 
! Отговори
дрогари и дрогарки преди 4 години
Имаше такива приказки след 9. септември - комунизма го бяха обявили за необратим, па то какво стана...
12
9
 
4
 
! Отговори
браво на военните! преди 4 години
Каквито и интриги да плете Радеф, той пак не успя да спре естествения стремеж на Българина за модернизация и откъсване от тъмното минало на ИЗ.
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fake news. Kade e finansovia otchet na voennia ministar Shkembe voivoda? Kolko bg leva rabotni zaplati plastame za 365 dena na bg armia v rbg i po sveta, deto ne pravi pochti nisto, ami za poslednite 3 650 dena kolko bg leva za rabotni zaplati sme platili na tesi armeiski artisti, deto vse si igraiat na ribolov s palatki i shezlongi iz campingite?!
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията ви е един харч на пари
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4 ще нападаме като във Венецуела магазините след като почнем да умираме от глад по улиците, когато пак вдигнат данъците за да платим за сметката по сделката на печащия си по това време *** на Бали Каракачанов.Ей това ще нападаме.По тая сделка той ще получи чек от Тръмп, а ние касов бон със сметка на него.Ей това е икономическия патриотизъм на Тръмп и *** му Каракачанов.Лъжеш глупаците че те е напънал отнякъде патриотизъм, а под масата продаваш държавата си и гледаш сийра на будалите.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като гледам това вехто камионче от 60-те, наистина много ни е ммодерна армията.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредния мал оу умен гербераст, който няма връзка с главния мозък.
6
2
 
17
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Това от снимката ли ще показваме на парада, С-200 от 60те години на миналия век?
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 3 добре, но тогава ние на света не трябваме.Хубава икономика се прави с производство на нещо което се търси.А в дигитална ера да продаваш домати царевица калорифери и от дъжд на вятър по някое мобилно приложение това виц ли трябва да е.България с тая икономика има бъдеще само на колония.Външните сили ще уползотворят природните ресурси след като бългатите не искат и желаят да се върнат в първообщинния строй с професии като орач и сеяч.Желаещия да е чернорабитник ще получи и заплата на такъв.
4
8
 
4
 
! Отговори
ПРОТИВ преди 4 години
ВЪПРОС - след като *армията* ни стане *модерна* , КОЙ ще нападаме ?
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2 прав си за икономиката но тя е различна за всяка епоха.В първообщинния строй е била аграрна през модерния период индустриална сега пък дигитална.Да ама Бойко по телевизията заяви че му трябват само инженери електричари физически работници и ит та а дигитална икономика се прави от учени не от копачи.Съжалявам в дигитална епоха с доминиращо аграрно индустриална икономика можеш да си само бананова република.А Бойко заяви че науката била работа за големите държави и не ни трябвала.
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досега купувахме техника от Русия стана проблем с нея и откаже ли да продава резервни части и муниции и армията ни ще се бие с ножове и лопати.Сега се прави същото но тоя път е Америка.Утре ако с нея сме в обтегнати отношения и тя ще ни държи за топките и ще каже без нашите резервни части сте без армия.Как не схванахте че трябва да възстановите нашето производство.Нямам предвид продажния американски плъх слуга Каракачанов той от тая сделка прибра едни хубави пари под масата.Пълен таш.ак бива.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да имаш модерна армия трябва да имаш икономика тоест пари.