Борисов: Щом на папата намерихме кусур, и на Господ ще намерим

"Уважавам президента, надявам се и той да ме уважава"
Обновена: 9 май 2019 10:48 | 8 май 2019 18:15, Анисия Иванова
481
Борисов: Щом на папата намерихме кусур, и на Господ ще намерим

С посещението на папа Франциск се изчисти негативният образ на България от миналото, каза министър-председателят Бойко Борисов по bTV.

Това е световно събитие, за втори път в България идва папа, каза премиерът и допълни, че "веднага се опитаха да сложат лошо послание. "Няма нормален, добър човек, който на бягащия от война или от природно бедствие, на какъвто и да е човек, без значение от религията и от цвета на кожата, да не му даде подслон", каза Борисов.

Посланията на папата бяха човечни. "Щом и на папата намериха кусур, Господ, ако слезе, какво ли ще му измислим", възмути се той.

Още по темата

"Отиде, поклони се, целуна кръста и иконата. Отправи едно прекрасно послание за нашите св. св. братя Кирил и Методий. Говори за мостове и свързаността. Дори тръгвайки си, че това, което правим България за единението, за присъединяването на Западните Балкани към ЕС, е нещо изключително добро, магистралите, мостовете“, допълни Борисов.

На въпрос дали е имало разговор между него и папа Франциск за приемане на бежанци, премиерът отговори отрицателно и посочи, че изобщо не е ставало въпрос за такова нещо. По думите му Светият отец ясно е казал, че трябва да отворим сърцата си за бягащите от войни и катаклизми, а не за икономическите мигранти.

Информацията, че има втори план на посещението на папата за бежанците, е жълта, кафява новина, измама, внушение и гадост, каза още премиерът.

"Папата и на малко име ме знае, но ме надценяват, ако смятат, че папата ми е предизборно мероприятие", вметна той по повод обвиненията на БСП, че използва активностите си като премиер, за да агитира за партията си из страната. В едно предизборно мероприятие не съм участвал, увери Борисов.

По скандала с "апартаментгейт" той обеща, че всеки, който бъде уличен в злоупотреби и това бъде доказано, ще бъде отстранен.

Премиерът обясни, че засега има доверие на земеделския си министър Румен Порожанов и не би се разделил с него заради разкритието, че семейството му си е купило преди 15 г. апартамент на значително по-ниска от пазарната цена. Раздяла обаче ще дойде, ако се окаже, че шефът на МЗХ е допуснал нарушения по линия на къщите за гости, финансирани с европари и обеща: "При най-малката нередност, ще отстраня министър Порожанов".

Явно Порожанов е на прицел и всички се съсредоточават върху него, констатира Борисов, като коментира, че програмата всъщност е работила добре и има много действащи къщи за гости, а проблемите са дошли там, където бенефициенти са се възползвали от финансирането, за да си направят собствени вили.

Борисов заяви още, че няма доверие на председателя на Върховен касационен съд Лозан Панов, тъй като често си позволявал да коментира политически теми, вместо да си "гледа съда“. Премиерът обаче отказа да даде конкретни примери за такива теми.

За отношенията си с президента премиерът заяви: "Уважавам президента, надявам се и той да ме уважава – каквото сме се разбрали, сме свършили работа". И даде за пример възстановяването на висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия, където са "действали заедно".

"Когато беше командващ ВВС, още тогава сме говорили да възстановим военното училище. Даже и вчера се чухме по тази тема. Продължаваме с пълна мощ да подпомагаме военното училище“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


481
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова и Радев трябва да се махнат преди изборите, само кандърдисват хората да гласуват за тях. Имали още купони от едно време, дето са за кисело мляко. Обещават и да има пак всеки ден режим на тока.
375
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този бивш комунист е враг на българския суверенитет!
374
2
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Точно пък папата няма нищо общо с Господ Бог! Кланяйте се на папата и пейте глупотевини колкото щете!
373
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИСТИНАТА Е НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД И В РЕДИЦИТЕ НА БЕЗСМЪРТНИЯ ПОЛК! СЛАВА БОГУ, ЧЕ МИЗЕРНАТА БАНКЯНСКА ТИКВА НИКОГА НЯМА ДА Е ТАМ! КОЛКОТО И ДА СЕ КЛАНЯ НА ПАПАТА И ДА СЕ НАДЯВА НА ПОДКРЕПАТА МУ ДА СЪСИПЕ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ И ПРЕКРАСНАТА НИ РОДИНА! ТАКОВА КЛАНЯНЕ НА КАТОЛИЧЕСКОТО ...., И КАКТО КАЗВА СОЛОМОН ПАСИ :"МАЙ НАТА МУ НА ПРАВОСЛАВИЕТО". Н'ЪЛ ТЪЙ БОКО И ТИ ТЕГЛИ МАЙ АНАТА НА ПРАВОСЛАВИЕТО, КЛАНЯЙКИ СЕ И УСУКВАЙКИ И УМИЛКВАЙКИ СЕ НА ПАПАТА.
372
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
първо да смачко себе си и да си извади партийния билет от вътрешния джобвсички знаят че е второ поколение комунист
371
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво ББ, мачкай комунистите!
370
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На базата на какво се допуска воденето на неравнопоставена предизборна кампания? Защо Иванчева е под домашен арест, как ще се види тя с избирателите си? На какво прилича това? Нали според съда, като я пуснат от ареста, тя щяла да се укрие и да избяга. Но тя е невинна и не се укрива а си седи вкъщи. Пуснете жената да се види с българския народ герберасииии, апартаментчици, терасиерии, алооо, наглитее?! Оставка!!!
369
0
 
15
 
! Отговори
Непозната преди 4 години
Хайде по-полека, да не сравняваме папата с Господ.
368
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И НА КОГО ДА ВЯРВАМЕ, ЧЕ ПАПАТА НЕ Е ЛОБИРАЛ ЗА МИГРАНТИТЕ - НА ПАТОЛОГИЧНИЯ ЛЪЖЕЦ БОЙКО БОРИСОЯ ИЛИ НА СВЕТОВНИТЕ МЕДИИ, КОИТО ЗНАЯТ С КОГО ИМАТ РАБОТА. А ИМЕННО ПАПАТА, КОЙТО ПОД БЛАГОВИДНИЯ ПОВОД ДА "ОБЕДИНЯВА", ВСЪЩНОСТ НАЛАГА ЧУЖДИ НА НАРОДА НИ ДОКТРИНИ. БОГОБОЯЗЛИВОТО ПОВЕДЕНИЕ НА ПАПАТА, ГАЛЕНЕТО ПО ГЛАВИТЕ НА НЕВИННИТЕ ДЕЧИЦА И НА БОЛЕЗНЕНАТА ПРАЗНОТА НА ПРЕМИЕРА НИ, НЕ МОЖЕ ДА СКРИЕ ИСТИНАТА ЗА "ДОБРИТЕ" МУ НАМЕРЕНИЯ
367
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с.о.р.о.с зное защо избира дебилиами вие защо ги избирате да ви управляваттия гербавите са само за нужника
366
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя няхялен по.се.рич и ес.дно летище неможе да управлява ще го дават на концесияамериканците не дават на китайците да купятнито една голяма компанияязовирите и вецовете са под контрола на военнитеа тия смрадливциса готови и ивъздеха над държавата ни да продададт само и само да си напълнят гушитекогато и да ги сложиш до стената си закъснял
365
4
 
11
 
! Отговори
АЙДЕ, МЛЪКНИ БОКО преди 4 години
ПОНЕЖЕ ПРЕМИЕРА НИ Е ПУНТА МАРА, КАКВО ДА ИСКАМЕ ОТ НЕГО "МЕТАМОРФИЧНО". И КАТО НЕ РАЗБИРА ОТ БОЖИТЕ РАБОТИ И НЕ СЕ БЪРКА В ТЯХ, ЗАЩО ПЛЕЩИ ГЛУПОСТИ И СЕ СЛАГА НА ВСЯКА МАНДЖА МЕРУДИЯ .И КАКВО ОБЩО ИМА МЕЖДУ ХРИСТОС И НАМЕСТНИЦИТЕ МУ НА ЗЕМЯТА? КАКТО Е КАЗАЛ ГЕНИАЛНИЯТ БОТЕВ :"О, МОЙ БОЖЕ, ПРАВИЙ БОЖЕ!....НЕ ТИ КОЙТО СИ ПОМАЗАЛ ЦАРЕ, ПАПИ, ПАТРИАРСИ, А В НЕВОЛЯ СИ ЗАРЯЗАЛ МОЙТЕ БРАТЯ СИРОМАСИ".ОБИКНОВЕНАТА БАНКЯНСКА МУТРА ОБАЧЕ СЕ КЛАНЯ НА "ИДОЛА НА ГЛУПЦИТЕ" ПАК БОТЕВ. И ПАПАТА МУ КАЗА ДА МЪЛЧИ
364
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже консервативните католици назапад не го харесват тоя папа и се връщат към православието.
363
3
 
14
 
! Отговори
Я,СЕ РАЗКАРАЙ,ТИКВО преди 4 години
ТИКВАТА НЕ УВАЖАВА ПРЕЗИДЕНТА, МРАЗИ ГО И ГО Е СТРАХ ОТ НЕГО. ЗАТОВА ГО МРАЗИ. ТОЗИ ПАПА Е ЛИЦЕМЕР И БЕШЕ В БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА ЛОБИРА ЗА НОВИ ЛАГЕРИ ЗА МИГРАНТИ, КОИТО НЕ СА НАШ ПРОБЛЕМ, А НА ТЕЗИ, КОИТО ГО СЪЗДАДОХА. ИТАЛИЯ ОТКАЗВА ПРИЕМ? ЗАЩО НЕ СИ ГИ ВЗЕМЕ ВЪВ ВАТИКАНА, НАЛИ И ТЯ Е ДЪРЖАВА. КАКТО ПИСАХА СВЕТОВНИТЕ МЕДИИ, ПАПАТА Е НА ВИЗИТА В НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА НА ЕС И Е ТУК,ЗА ДА НИ ДОКАРА НОВИ МИГРАНТИ. А В СКОПИЕ КАЗА, ЧЕ МАКЕДОНИЯ Е ИЗИГРАЛА РЕШАВАЩА РОЛЯ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО
362
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папико да ходи да си въже Педофилите в Германия че 1000-ди случаи на посегателство над малки деца от Църковни служители , бъкат им Медии в Германия от скандали
361
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата дойде у нас да види насила християнизираните от Византия през 866 г дали още ги държи Византийската ХИПНОЗА , друго едва ли го интересува , целта е да християнизират всички на таа Планета , не съм религиозен и съм против всички Религии на Земята защото са измислени за манипулират човешките мозъци
360
4
 
27
 
! Отговори
?? преди 4 години
Папата ни ......... за Македония, отрече векове българска история, задраска българските възрожденци и ги направи антибългари, ние да го хвалим ли искате???
359
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
българите сме задружен народ, който бяга където му харесва повече... ?
358
5
 
35
 
! Отговори
Тиквун преди 4 години
Боже,докъде я докарахме ние българите?!? 10 години да ни управлява толкова *** човек. За жалост сме си заслужили положението,щом сме допуснали този *** човек начело на държавата!!!
357
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мезонета с персоналния Асансьор на ЦЦ е близо до бога ! Гласувайте за ГЕРБ защото това са набожни хора с много квадрата имоти!