Политолози: Черният ПР на Радев е предизборна агитация

Президентът заема ясната страна на БСП, смятат експерти
Обновена: 10 май 2019 21:49 | 10 май 2019 20:47,
76

Президентът Румен Радев коментира политическата ситуация в страната като посочи, че скандалите с имотите на властта няма как да бъдат заглушени, защото гражданите очакват реално противодействие на корупцията. Държавният глава заяви, че е равно отдалечен от всички партии и отправи критики към Бойко Борисов, че води предизборна кампания с пари от държавния бюджет.
Още по темата

За поредните нападки между президент и премиер в студиото на "Денят ON AIR" говорят политолозите доц. Стойчо Стойчев и Любомир Стефанов.

"Докато двамата са от различни лагери, винаги можем да очакваме да има такъв вид сблъсък и конфронтация. Още повече, когато президентът има политически мераци и слиза на нивото на партийната политика, влиза в партийни пререкания с партийните лидери. Очевидно е, че когато заемаш държавен пост, харчиш държавни пари и очевидно президентът използва целия бюджет на президентската администрация да прави черен ПР на управляващите, което представлява предизборна агитация", смята Стойчев.

Стефанов се съгласи с твърдението му, като заяви, че на Радев само му се иска да е независим и този черен пр, който използва, е доста "долнопробен". Той допълни, че чрез поведението си, президентът заема страната на опозицията, което не е безпартийно.

По думите на доцента, Радев заема ясно страната на Корнелия Нинова. А Стефанов допълни, че БСП, които са със 100-годишна традиция, е показала, че нищо не е научила.

Според Стойчев социологията има за цел да формира нагласите, а е ясно, че между ГЕРБ и БСП има разлика, която не може да бъде стопена. Въпреки че се твърди обратното.

По темата за скандалите с апартаментите и двамата политолози се обединиха около мнението, че това с апартаментгейт е симптом на самозабравяне и е ясно, че не се толерира от хората. Въпреки това, хората си подкрепят определена партия, независимо какво се излага на показ в тези скандали.

Относно поисканата оставка на председателя на ВКС от депутатите, гостите на Bulgaria ON AIR посочиха, че това, което той прави е "удар срещу ефективната реформа в правораздавателната система, защото този мониторинг се оказа неефективен да постигне добри резултати".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
0
 
! Отговори
Пайсе кревиш в ТВ-то преди 4 години
ниц тоя до мацката ква черна превръзка на потаен пзигобетераст си е навил? а мацето с тиа устни тип недоразвит кремвиш и подризни кубета на недоравота джамия кинат двамата кинат да се кикотиме. и ски камерета колко далеко стои от масата шо тая неможе о-време да си затваря долния кремвиш и слюнките летят ли летят. Умното е тоя следващия, хъката мъката ама не е на плют
50
3
 
16
 
! Отговори
СМЕШНИ СА преди 4 години
Няма нищо по-смешно от "социолози" и "политолози", които не правят анализи, а партийна пропаганда на ГЕРБ. Затова всички се подиграват и на "анализите" на Румяна Бъчварова, на Румяна Коаларова и особено на Георги Харизанов.
49
6
 
17
 
! Отговори
степан преди 4 години
То бактъм от политолози в тая държава да не говорим и за прогнози като навлязат в зоната на здрача ,че чак до избори се чудим кой детски канал да гледаме ,развали ми се и дистанционното от натискане.
48
7
 
14
 
! Отговори
Без име преди 4 години
До :))Уважаеми социолози и ЦИК, а "белият" пиар на г-н Борисов какво е? На бързи обороти предизборно решава правителствени задачи!
47
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 46 Прав си.Такива PR социолози,учени и медии са най-точни.Четеш,обръщаш на обратното и си наясно.
46
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво им се плашите на комунистите,ако са само те не могат да ви бутнат.
45
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гафовете на Герп са ПР- ът на Радев! Срещу фактите как да риташ?
44
16
 
24
 
! Отговори
Апартаментчик преди 4 години
То, на Радев какви са му ПР-ите не знам, ама гледам какъв полжителен ПР си правят ГЕРБ. Няма ден, без изцепки. То не бяха апартаменти и асансьори,, то бе бяха къщи за гости и заменки. За Радев не се грижете, ами кажете какво стана с Искрето Фидосова, Делянчо Маминпрасин, Цачева-***, Цецко и най-вече за шефа им дето сега е провесил нос и се чуди на къде да хваща, че краят се види.
43
8
 
24
 
! Отговори
Хм преди 4 години
''Според Стойчев социологията има за цел да ФОРМИРА нагласите...'' Стойчев ли си, какъв си, вземи си изяж дипломата, ако имаш такава, де. Социологията ОТЧИТА нагласите. Ама ти и цитираното ти другарче явно го играете ''формировачи'' на нагласи. Не ви се е получило нещо. Други ваши колеги-социолози къде-къде по качествено си заработват кинтите.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 62Редакционни троленещо много взе да се повтаряш!Никой не взима насериозно щуротиите ти вече!
41
23
 
48
 
! Отговори
BigDick4you преди 4 години
Значи, когато Радев казва на гласнеща, които всички си мислим-това е черен пиари предизборна агитация!?Я си върнете дипломите по социологияи на психиатър!
40
38
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перфектни млади хора. Не всичко е за изхвърляне от социологическо-политологическата продажна гмеж. Има вече и хора, които не само виждат, но и КАЗВАТ истината. Кой разбрал-разбрал, кой не, майната му, за негова сметка си е... ;) :)
39
21
 
43
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО..... преди 4 години
интересно президента като каже някоя истина и е защитавал БСП - той трябва да ги защитава защото те го избраха но и трябва да казва ако грешат - а тези двамата цял ден обикалят телевизиите и се чудят как да говорят против президента и БСП - много доценти и професори станаха в тази държава кой ги направи такива се чудим те поне да имат малко в главата но като им слушаме приказките нещо липсва
38
10
 
14
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До ХахахаПравописът е проблем на Д.Радева и противниците на БСП! пп. После /Според ГЕРБ Р.Радев слушал жена си, па повтарял думите на Нинова /БСП!
37
25
 
13
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Да беше понаучил и правопис ните правила... Електорат на БСП. КАКВО ЛИ ДРУГО ДА ОЧАКВАШ...
36
17
 
20
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Нинова ако случайно някой има непроазъм към нея и не иска да и слуша глупостите и лъжите------------------Това че някой има неприязъм към някого , неозначава че в думите на този/пр. Нинова/ няма истинност! И обратното, което е пък валидно за образът ББ - ББ привлича /интонация, тембър, ..., бабаитлък, мачовщина, ... / на физическо ниво доста жени и нежени. но ББ неговори истини,т.с лъже, измисля си, фантазира си, .
35
35
 
22
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Обвиненията за президента не са че има права да разпределя пари ,а че повтаря думите на *** Нинова ако случайно някой има непроазъм към нея и не иска да и слуша глупостите и лъжите .С тези действия загуби моето и не само моето уважение към него .Той не е Президент на всички българи и това ще го разбере на следващите избори доста болезнено .
34
24
 
30
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До До:))Съжалявам, че така тълкувате смехът! За мен Борисов и ГЕРБ са смешни, жалки , ...! Предпочитам да им се подигравам отколкото да се гнева! Смеха е вид безсилие над трагедията ГЕРБ!
33
8
 
29
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Болницата не е обещание ,след 40 години се случва ,парите вече са осигурени .И някви хора ми говорят колко щяли да откраднат ,едва ли не по-добре е нищо да не се прави щото ще крадат .Софоянци кво си мислят че от техните не Вма и Пирогов не краде ,който и да са власт все същата работа винаги се е крало и ще продължава да се краде ама поне да създават и някакви по човешки условия за народа който им пълни хазната !
32
16
 
21
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До до 38Президента няма тези правомощия да взима тези решенията вместо изпълнителната власт, както на вас ви се иска!