Борисов: Правим ударно Хемус. След 2 г. сме до Търново

Инвестиции има при стабилност и умни хора, обясни той
Обновена: 11 май 2019 18:47 | 11 май 2019 17:41, Петя Славова
327
Борисов: Правим ударно Хемус. След 2 г. сме до Търново
Снимка: БТА

"Хемус го правим ударно. Каквото съм обещал, ще го изпълня.", това заяви премиерът Бойко Борисов по време на среща с германски бизнесмени в Русе.

По думите му, в момента той полага огромни усилия за да има втори мост в Русе. "Може до края на този месец да обявим подобно решение, но обичам да говоря, когато е станало", каза той и се заяде с опозицията: "В мечтите на БСП това се нарича индустриализация. Някога щели да направят това, което правим ние днес".

Борисов коментира, че е открит голям завод в Кърджали за автомобилни гуми. " Той е пети подред. Ще открием и шести във Враца, допълни още той.

"Работим с Тесла и BMV. Радвам се да ви поздравя, че сте тук. В днешно време трудно се взимат решения за инвестиции в света, а в България правим по два завода на ден", заяви още той. Борисов заяви, че скоро ще започне и ремонта на пътя Русе-Бяла.

Премиерът коментира, че е с чудесни впечатления от завода в Русе. "От 10 години няма никакви проблеми. Нито една забележка, от която и да е администрация. На 2 милиона продукти един е само дефектен. Имаме по-добри показатели от заводите в Европа. Когато се мести завода тук от Чехия, българите дават 20% по-добри резултати. Не случайно германските инвеститори се насочват към нас, защото почти всички части за колите вече се произвеждат тук", обяви премиерът, цитиран от "24 часа".

По думите му, инвестиции се правят, ако има стабилност и умни хора на всяко едно работно място и подчерта заслугите на българските работници.

На въпрос за идеята на БСП да подаде оставка, Борисов отговори: "Тях ги мързи. Не идват на работа, а аз откривам в събота два завода. Не се занимавайте с БСП. Разбирам кое ги дразни. Защо да подам оставка? Да ги оставя да съсипят пак държавата? Да сте ме чули да казвам една дума за предизборна агитация? Аз само показвам. Те само знаят да говорят и да обещават.

Премиерът още веднъж подчерта, че очаква до 2 години да се стигне до Търново с АМ "Хемус". "После започваме пътищата в Северна България. Дончев и Горанов не съм ги взел с мен да се повозят, записват си вектори в тефтерите", каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още по темата: Бойко Борисовремонти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
2
 
3
 
! Отговори
до 260 преди 4 години
Докато мислим така ще гледаме цял живот Герб или БСП и те ще си вдигат едни на други топката и ще ни я забиват на почивки първо едните, после другите. Сега дори не гласуваме за национален парламент, така че човек смело може да гласува за други. Но и за национален парламент да беше пак за Демократична България шях да гласувам, понеже ако човек иска промяна, а гласува за досегашните едни и същи, значи е ***. Не те наричам ***, номер 260, пиша по принцип за дефиницията за глупост.
243
5
 
6
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
който каквото и да говори към днешна дата ГЕРБ са най малкото зло от топ партиите
242
1
 
7
 
! Отговори
Евростат преди 4 години
Цена на километър магистрала в Германия - 18-2.6 млн евро.В България - 5.2 млн на километър и то в равното!
241
7
 
4
 
! Отговори
Нико преди 4 години
Браво Боци в неделя пак ще ги накажеш *** и ще ги откажеш завинаги от мераците им да спират развитието на Родината А троловете им ще останат безработни паляци
240
2
 
10
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Благодарим ти Бойко, че строиш с нашите пари по 30 млн на километър.
239
0
 
5
 
! Отговори
Карчо Каракарчев преди 4 години
До Курти КъртевДубай е панелкат от която дращиш, а борда на яхтата всъщност е балкона с гледка към гробищата.
238
7
 
3
 
! Отговори
Курти Къртев преди 4 години
Абе не знам, ако беше некоя лелка управител на България дали щеше да бъде по-добре или много по-зле. Бойко поне е корав и знае да лавира когато трябва иначе досега България да са я издухали от картата. Поздрави от слънчев Дубай - борда на яхтата.
237
8
 
5
 
! Отговори
Гочо преди 4 години
БСП за 50 години направи 2 метра магистрала. А Бойко за 5 години направи стотици километри магистрали. Бъдете умни и не гласувайте за червените рубладжии.
236
1
 
14
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Плешив, пррост, банкянски селски хвалипръцко.
235
0
 
8
 
! Отговори
село в северозапада преди 4 години
А Дунав-мост 2, кога ще свържете с читав път!?!? Всеки, ама буквално всеки ден става по некоя катастрофа в този участък!!
234
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да я бяха дали на световна известна фирма строяща магистрали,да я направат за 1-2 месеца от край до край и да се приключи.
233
3
 
11
 
! Отговори
Владимир Ильич преди 4 години
Браво!!!Молодец Бойко!Стахановец!Пятилетку на два года!Прочее, каквото е обещал Бойко, всичко е изпълнил!Изброявам:1) Вкара ни в Шенген;2) Сменихме лева с евро и вече сме в еврозоната;3) Арестува и осъди всички престъпници.А преди него БСП нищо не направиха.Затова не сме нито в ЕС, нито в НАТО, нали ;-)
232
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се конфискуват апартаментите на крадливите герберасти и с тези пари да се организират избори за нов парламент и правителство,което да замени проваленото на ГРОБ
231
0
 
7
 
! Отговори
ваксаджията преди 4 години
Праим на джам чепика!
230
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
420 те км на магистрала Хемус се строят от 1974 г. Остават още близо 134 км за две години. Дори да е вярно, излиза, че втората по важност магистрала в България се строи за 47 години. Това е по-зле от африканска държава. И какви хвалби, каква радост.
229
12
 
3
 
! Отговори
БГ преди 4 години
И като подаде оставка която каза ,че няма да подава кой ще ни управлява ?
228
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко е супер - единствения който все пак направи нещо!
227
0
 
16
 
! Отговори
Прос Селендур преди 4 години
Девиза на Боко за тези избори е "Никой не може да ти даде това което аз мога да ти обещая"
226
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като загуби тези избори ,Борко подава оставка...Кой ще го търпи повече...
225
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-голямата тиква в нашата история