Борисов: Правим ударно Хемус. След 2 г. сме до Търново

Инвестиции има при стабилност и умни хора, обясни той
Обновена: 11 май 2019 18:47 | 11 май 2019 17:41, Петя Славова
327
Борисов: Правим ударно Хемус. След 2 г. сме до Търново
Снимка: БТА

"Хемус го правим ударно. Каквото съм обещал, ще го изпълня.", това заяви премиерът Бойко Борисов по време на среща с германски бизнесмени в Русе.

По думите му, в момента той полага огромни усилия за да има втори мост в Русе. "Може до края на този месец да обявим подобно решение, но обичам да говоря, когато е станало", каза той и се заяде с опозицията: "В мечтите на БСП това се нарича индустриализация. Някога щели да направят това, което правим ние днес".

Борисов коментира, че е открит голям завод в Кърджали за автомобилни гуми. " Той е пети подред. Ще открием и шести във Враца, допълни още той.

"Работим с Тесла и BMV. Радвам се да ви поздравя, че сте тук. В днешно време трудно се взимат решения за инвестиции в света, а в България правим по два завода на ден", заяви още той. Борисов заяви, че скоро ще започне и ремонта на пътя Русе-Бяла.

Премиерът коментира, че е с чудесни впечатления от завода в Русе. "От 10 години няма никакви проблеми. Нито една забележка, от която и да е администрация. На 2 милиона продукти един е само дефектен. Имаме по-добри показатели от заводите в Европа. Когато се мести завода тук от Чехия, българите дават 20% по-добри резултати. Не случайно германските инвеститори се насочват към нас, защото почти всички части за колите вече се произвеждат тук", обяви премиерът, цитиран от "24 часа".

По думите му, инвестиции се правят, ако има стабилност и умни хора на всяко едно работно място и подчерта заслугите на българските работници.

На въпрос за идеята на БСП да подаде оставка, Борисов отговори: "Тях ги мързи. Не идват на работа, а аз откривам в събота два завода. Не се занимавайте с БСП. Разбирам кое ги дразни. Защо да подам оставка? Да ги оставя да съсипят пак държавата? Да сте ме чули да казвам една дума за предизборна агитация? Аз само показвам. Те само знаят да говорят и да обещават.

Премиерът още веднъж подчерта, че очаква до 2 години да се стигне до Търново с АМ "Хемус". "После започваме пътищата в Северна България. Дончев и Горанов не съм ги взел с мен да се повозят, записват си вектори в тефтерите", каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още по темата: Бойко Борисовремонти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
1
 
3
 
! Отговори
БГ преди 4 години
ти знаеш ли какви избори предстоят изобщо
223
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най големия Асфалтажия в нашата история.
222
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още 2 седмици до края на най-корумпираното правителство в 1300 годишната история на България от хан Аспарух до сега...
221
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като крадеш нищо не можеш да построиш, вижте БСП козя пътечка не са построили, имате го примера с краденето.
220
4
 
23
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Стига си строил /крал/ бе! Всичкото построено от шайката е леш -пътища, саниране, земеделие - всичко! ОСТАВКА, съд, затвор!
219
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте какво,нека си кажем истината и да не говорим полуистини,ГЕРБ наистина построиха страшно много,не само магистрали и пътища,страната светна на много места,да не говорим пък за метрото и много други придобивки в София.Имат доста постижения през управлението си.
218
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВъпросът ми е дали комунистите пребоядисани като социалисти някога ще станат хора ,ама малко се съмнявам,защото при тях еволюцията е спряла някъде след облъчване с марксизъм-ленинизъм.Дарвиновата теория за тях не важи.Ще си останат по клоните..В България комунизъм никога не е имало,само партията се наричаше БКП,но не е имало комунизъм,България беше социалистическа държава и република.Когато прочетях "комунисти",винаги си представях онези Ленинските исторически комунисти,мислех,ч
217
3
 
17
 
! Отговори
Ниско строителство д преди 4 години
Абе аз много не е азбирам ама като ги гледам как ги правят. С по два сантима асвалт магистрали не се правят . И то калпав асвалт.
216
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че е американската Свободна Европа и Елена Йончева да громят крадливата и лъжлива герберастка ***...
215
4
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
До Анонимен 235Цв.Цв. му забраниха да се...показва,да не дразни електората до изборите.Като Боко ги загуби с феодалната си партийка,ще се...оправдае с него и окончателно ще го...натири,а Бокича и ГЕРБ...препрани и чисти,кат момина китка и готови за нови изборни...победи наесен.
214
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ГЕРБ НЯМА ЧЕСТНИ ХОРА. ВСИЧКИ СА КРАДЦИ.Но той Господ си знае работата.
213
2
 
17
 
! Отговори
Успехи преди 4 години
След 10 г в ЕС,доходите ни по-малки от половината среден осигурителен доход в ЕС.
212
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А КЪДЕ Е ЦЕЦКО? СКРИЛ СЕ Е КАТО ПЛЪХ!ДА НЕ Е ЗАСЕДНАЛ В ПЕРСОНАЛНИЯ СИ АСАНСЬОР?
211
3
 
11
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 4 години
В ГЕРБ отидоха много комунисти. Те си харесват водача КОМУНИСТА БОРИСОВ.В БСП почти не останаха, дори корнелия никога не е билап комунистка-
210
2
 
15
 
! Отговори
ЕВО преди 4 години
Правим ударно Хемус,колко ударно само?Така ударно правихте и пътя за Своге!При вас винаги е ударно или е поредния удар!
209
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това важи с по-голяма сила за комунистите,пребоядисани като герберисти,облъчени с някакви незнам кви си меркелски "ценности",само и само да плюскат.И Маркс е германец,да му се невиди.
208
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът ми е дали комунистите пребоядисани като социалисти някога ще станат хора ,ама малко се съмнявам,защото при тях еволюцията е спряла някъде след облъчване с марксизъм-ленинизъм.Дарвиновата теория за тях не важи.Ще си останат по клоните .
207
2
 
2
 
! Отговори
Ритон преди 4 години
И това ще стане и това ще стане,някога,но не сегааа..
206
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре,че избират Лаура за европейски прокурор.Дано само не и свият перките.
205
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направи я ,па тогава се хвали.Бай Тошо преди години направи най-трудната чест през планината с виадукти и тунели,а ти десет години само дърдориш.Нищо не си научил от охранявания.