ВМРО: По-голям обхват на неизбежна отбрана - повече сигурност

Ще намалее ли битовата престъпност...
11 май 2019 21:30, Петя Славова
26

Поправките за неизбежна отбрана са съобразени с решението на Конституционния съд. Това заяви в "Опорни хора" заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.
Още по темата


По думите му сегашния закон се различава коренно от този, който бе приет през 1997 година. Според Веселинов тогава много от текстовете в акта са били противоконституционни.

Депутатът също така сподели пред Bulgaria ON AIR, чe колкото по-разширен е обхватът на неизбежната отбрана, толкова по-малко битова престъпност ще имаме.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Bulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влиза престъпник в домът ти трябва да имаш право да го ликвидираш веднага ако искаш..
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С пенсиите и заплатите какво стана? Нали обещаваха голямо увеличение?Вместо това дадоха свобода на агресията.
17
0
 
0
 
! Отговори
до SS преди 4 години
Напиши в google : 3d printed gun
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе американците не са по-*** от нас и законите им са простички, без дълги объркващи фрази и определения. Влезе ли ти в имота неканен, можеш да го гръмнеш. Точка.
15
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 4 години
Въоръжавайте се,кой с каквото може.DENTE LUPUS,CORNU TAURUS PETIT-С зъб вълка с рога бика(римска поговорка)или всеки се защитава с наличното си оръжие.Нещата вървят зле.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз съм се образовал технически, а на мен 3D принтер не ми е нужен защото си имам легално огнестрелно оръжие, ти вземи се образовай.
13
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 4 години
ДО АНОНИМЕН.А НАПРАВИ СИ С 3DПринтер оръжие щом си толкова отворен.Много TV гледаш.Вземи се образовай малко технически.
12
0
 
14
 
! Отговори
Няма нужда от нови преди 4 години
закони, само премахнете старите, които съдиите разтягат като локум! Всеки тълкува както му е изгодно!? В конституцията е записано, собствеността ни е неприкосновена, няма какво да умуват. Влезе ли ти някой в имота, значи нарушава закона, а щом го нарушава, трябва да се накаже. Всеки сам решава как да се брани, а престъпниците ако искат да живеят, да не нарушават закона и да не влизат в чужда собственост! Сега искат да ги поощряват, ще ги търсят, ако откраднатото е над 1000 лв!? Това е идиотщина!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8 ...........Най много условна присъда и глоба ....??? ........ Извади си пръстите на краката от контакта !
10
2
 
10
 
! Отговори
8 преди 4 години
Примерно казуса с доктора в Пловдив веднага ще се реши - от обвинение в убиство ще отиде на обвинение в незаконно притежание на огнестрелно оръжие, където ще има най-много условна присъда и глоба.
9
0
 
28
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Най-нормалното нещо е престъпникът влизащ в чужд дом да няма никакви права и защита от закона,а ако пострада да не може да поиска обезщетение(вкл. при смърт-наследниците).Вместо това сега е точно обратното-всеки посмял да се защити понася ударите на закона и то с по-голяма сила,отколкото нападателя!На всичкото отгоре плаща тлъсти обезщетения!Цял етнос на практика преживява от тея престъпления,закрилян от властта!
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя цирк го гледаме при всички минали избори !И с какво ще се защитиш ? С ловна пушка ? Одма си с двата крака ,осъден . Незаконно ползване ! С незаконен пистолет , още по зле ! Цирк Демокрация !
7
5
 
10
 
! Отговори
Митьо преди 4 години
На Искрен Веселинов в Русе му викат Паспортен Веселинов. Само ВМРО. Гласувайте за Джамбазки- най мъжагата сред евродепутатите, и скатал от казармата
6
4
 
21
 
! Отговори
SS преди 4 години
Меча създава справедливост.-древна римска поговорка.Спи спокойно този който е въоръжен.Само силният с оръжие може спокойно да пази имущесвото си-евангилие от Лука.
5
4
 
14
 
! Отговори
Кой? преди 4 години
Накарайте полицията да работи,многобройна и дибре платена група наричаща се "полиция" не работи а получава пари от народа който тъне в мизерия и е тормозен от престъпници.
4
5
 
25
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
Ще намалее престъпността ,защото шведа като знае ,че може да е гръмнат в тиквата ,ще си помисли дали да краде !!
3
9
 
7
 
! Отговори
тт преди 4 години
Казано с прости думи, ако тоя ме удари в стомаха, да имам правото да му пръсна мозъка. Съвсем естествено безумните им законови напъни да бъдат обявени за противоконституционни, в случай , че бъдат приети изобщо от НС.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Битовата престъпност щяла да намалее, а културно- масовата престъпност да се увеличи, щото е небитова! Егати простотията!
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този и понятие си няма от института на неизбежната отбрана. Вервайте ми. Ама никаква идея няма. Нито знае какво е приложението му. Нито защо.