Плевнелиев: Не Радев, а аз доведох германски инвестиции у нас

10 пъти съм ходил в Германия, заяви Плевнелиев
12 май 2019 17:10,
569
Плевнелиев: Не Радев, а аз доведох германски инвестиции у нас
Снимка: BulFoto архив

Президентът Румен Радев и неговият екип нямат нищо общо с преговорите с "Фолксваген". Това каза Росен Плевнелиев, президент в периода 2012-2017 г., информира Агенция "Фокус".

Румен Радев: Диалогът ми с изпълнителната власт е труден!

„Не само като държавен глава на България за периода 2012 – 2017 г., но и като създател и почетен председател на Автомобилния клъстер на България от самото начало – още от 2012 г., следя много внимателно развитието и съм подкрепил не една инвестиция в автомобилния сектор в България. За мен е много важно да се каже, че досега от създаването на автомобилния клъстер президентът Радев няма абсолютно нищо общо с него. В случая ние работим от продължение на години. Клъстерът се създаде в президентската институция и името на президента беше Плевнелиев“, заяви той.

Плевнелиев посочи, че 10 пъти е бил в Германия по време на своя мандат. "Построиха се много фабрики за компоненти. Визията беше наистина, след като постигнем едно ниво на готовност, да може да се случи една крайна инвестиция на един от стратегическите инвеститори в областта на автомобилостроенето. По отношение на изказването на президента Румен Радев, че специално за завода на „Фолксваген“ той е поканил германския президент, трябва да отбележим, че в това негово изказване много често има „аз, аз и аз“. Мисля, че трябва да гледаме фактите, а те са, че в делегацията на немския президент нямаше никакъв представител на концерна на „Фолксваген“, коментира Плевнелиев и посочи, че представители на „Шкода“, която е дъщерна на „Фолксваген“, преговарят с правителството и с Автомобилния клъстер вече повече от година.

„Ние водим преговори ежеседмично – това е повече от година. И е добре да се знае от обществото, че президентът Радев и неговият екип нямат нищо общо“, заяви Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя олиго пак изпълзя от някаква клоака...
287
39
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Плевнелиев: Не Радев, а аз доведох германски инвестиции у нас"Плевненлиев никога не е казвал това директно!При президента Плевненлиев се създава автомобилния клъстър. Едно безпорно стратегическо бизнес сдружение. За ефекта му вижте само броя на новооткритите заводи за авточасти в България от 2012.При президента Радев се създава стратегическия съвет. За ефекта от него сами може да се сетите: "визии за България" и т.н..
286
16
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не Радев, а ти сричаше по парадите с едно листче, което са ти написали. Ако и с Фолксваген така си водил преговорите....
285
15
 
60
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Този човек беше срам за България като президент. Сега има нахалството да продължава да се показва и употребява публичността на институцията, която е представлявал. В сравнение с ген. Радев е кръгла нула.
284
9
 
35
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 4 години
Генераторът на всенародна омраза злобно стиска устнички пред микрофончето и ръси простотия след простотия.
283
5
 
28
 
! Отговори
deo преди 4 години
До 348.странджатаА, почини малко и си пийни хапчетата.Все пак днес е работен ден и се прибирай в психиатрията.
282
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не Радев, ами ти успя да превземеш Русия с 2 катера и един безмоторен самолет. Голям пълководец, редом в историята до Аспарух и Симеон ще те сложат
281
4
 
22
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Говори се, че вече е хвърлил око и на Натали Трифонова...
280
21
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Роската е пич... - сваля млади гаджета...
279
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роско винаги трябва да бъде приеман от комичнна гледна точка. Ако го погледнем от сериозната страна изводите за него ще са от жалък до нещастен!
278
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
г-жо Банова , намерете му домашно занимание някакво да пере,да готви ,да плете терлици , абе да се намира на работа , че инак плящи щуротии , а на народа плювка не му остана да го оплювква .
277
26
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Смел, безкомпромисен - повел яростна битка срещу хибридната война и експанзионистичната политика на кремълското жуже към България... - истински родолюбец и Държавник...
276
10
 
35
 
! Отговори
Палячото преди 4 години
Плевенлиев, беше защитник на герберастката крадлива глутница и водача й Борисов. Гнусна дребна душичка.
275
27
 
13
 
! Отговори
помним преди 4 години
Радев доведе Гюндаев. По заповед на Решетников. Не е довеждал никакъв германски бизнес.
274
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирах какво се случва,не разбирах!Никой нищо не ми обясни и аз не знам какво означават тези цветове,не успях да преодолея болката и стреса,които ме побъркваха, изживях страшна болка физически и психически,с години,ще сложа край на това завинаги.Простете ми!Те четат мисли,не винаги,но почти.Те ръководят мозъка ми,какво да правя,те наистина са много напред в науката,много напред и ние сме пластелин в ръцете им.Подчинете се,за да не страдате и минавате през ада и нека Бог да ви благослови!
273
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре вярвайте на мен отколкото на този нагъл лъжец.Щом ги е довел и се вижда с тях ежеседмично,защо искат да строят завода в Турция.Ако казваше истината сега завода да беше готов.
272
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да вземе да коментира и оня който му дърпаше ухото, щото и той много обича тази думичка аз.
271
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дълбоко комплексиран индивид...
270
23
 
2
 
! Отговори
СТОЯН ГАНЕВ преди 4 години
Роумен Радефф е човек и проект на Соломон Паси и на НАТО ...Той много добре и хитро заблуждава всичките ЧУГУНЕНИ НЕМИСЛЕЩИ РУШОФИЛЛИ И БАШ-Остатъка от БКП И Репресивния апарат на ДС, и на феновете на МИЛИОНЕРИТЕ ОТ БСП .
269
2
 
12
 
! Отговори
С подкупите преди 4 години
от Либхер ли???