Плевнелиев срещу Радев: Рунд пореден заради ключова инвестиция

Бивш и настоящ президенти в конфликт кой е допринесъл за нея
13 май 2019 11:10,
392
Плевнелиев срещу Радев: Рунд пореден заради ключова инвестиция
Снимка: БулФото

За съжаление, държавният глава не работи в посока за върховенството на закона. Аз не съм чул една добра дума от държавния глава. Всеки път, когато става въпрос за позицията на България, той говори единствено и само колко сме бедни и корумпирани. Това заяви пред Нова президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.).

Повод за думите му е конфликтът, който възникна между бившия и настоящия президент, заради изграждането на нов автомобилен завод в България. Вчера Плевнелиев настоя, че екипът на Радев няма нищо общо с бъдещата инвестиция и че Румен Радев повече пречи, отколкото помага на проекта. 

Още по темата

"Държавният глава остава усещането във всички нас, че едва ли не той има решаваща роля, специално заради него и специално заради завода на "Фолксваген" Щайнмайер е дошъл в България. Фактите са съвсем други и обществото трябва да ги знае. От година се водят тези преговори. Екипите са около 100 души. Лично министър-председателят на България е провел десетки срещи и телефонни разговори със световни лидери и министър-председатели на половината германски провинции. Вицепремиерът Томислав Дончев следи ежедневно процеса. Министри, екипи на местно ниво, кметове. Тези хора от една година работят, за да може тази стратегическа инвестиция да се случи. Нещо повече – инвеститорът от ден първи каза много ясно: „Моля ви, пазете мълчание, работете с нас, не го политизирайте, решението ще бъде изцяло експертно”. Очаквах пробив, но той не се случи от никого досега. Дори премиерът не спомена думата "Фолксваген". Сега вече изквазването на президента отекна много силно във Волфсбург. Днес има заседание на Надзорния съвет. Утре е общото събрание на акционерите на "Фолксваген”. С някаква степен на вероятност, но по-вероятно е след известно време ще се вземе решение", категоричен беше Плевнелиев.

Той допълни, че е получил стотици обаждания от делегации, външни представители, които го питали защо да инвестират в България, след като държавният глава денонощно говори колко е корумпирана.

Плевнелиев подкрепи призива на Румен Радев да се разследват офшорни сметки на политиците, но го призова да погледне и към партията, която го издигна - БСП.

"Точно така трябва да се действа – да се бръкне дълбоко и да се извади истината, но е добре държавният глава да погледне и към себе си и към собствения си екип, ако щете към собствената си политическа партия БСП, с чийто лидер той денонощно и навсякъде е заедно. Прокуратурата не преди дълго време извади доказателства именно за член на екипа на държавния глава с офшорни сметки, така че нека, когато говори държавният глава, да бъде по-конкретен. Прокуратурата посочи Елена Йончева" - заяви Плевнелиев.

Бившият президент коментира и скандала "Апартаментгейт".

"В ГЕРБ се направи опит „Апартаментгейт” не просто да бъде отложен  или замаскиран, а да бъде решен. Последваха оставки” - изтъкна Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РАДЕВ НЕ МИ Е ПРЕЗИДЕНТ И НЯМА ДА Е ПРЕЗИДЕНТ ЩОТОНЕ СТАВА ЗА ТОЯ ПОСТ
273
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуратурата посочи Елена Йончева"-------------ТВА Е БАЦЕ; ЧЕРВЕНИТЕ ПАК ПЛЕТАТ КРАДЛИВА КОШНИЦАА ЙОНЧЕВА КАТО Е ТОЛКОВА НЕВИННА ИМА ЕВРОПЕЙСКИ СЪД
272
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РАДЕВ НЕ МИ Е ПРЕЗИДЕНТ
271
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОЛУ РАДЕВВЪН РУСКОТО ВЛИЯНИЕНИЩО НЕ ДЪЛЖА НА РУСИЯСАМО ЕС И НАТО
270
4
 
21
 
! Отговори
възмутен преди 4 години
Винету го изкара тоя за подкрепление,а той ще го потопи.
269
3
 
14
 
! Отговори
Росен бутаГЕРБнадолу преди 4 години
тва рогадо ЕГН използва плитки трикове уж говори с/у Президента Радев и БСП, а всъшност като син на БКП-партиен секретар и комосмолски секретар на МЕИ, най коварно си го връща на ГЕРБ, Бойко и Цецко.РП не им простява за гаврата докато бе президент. Погледнете нито Корнелия, нито Президента му обръщат внимание. Бойко и Цецко само го чакат да потегли на червено и го натресе ТИР.Алото и Бирата пратиха на заслужена почивка та на тоя компир ще му цепят басмата ли.Отритнат от БКП и ГЕРБ значи кретиен
268
2
 
23
 
! Отговори
до 269 преди 4 години
Инвеститорите виждат корупцията и беднотията. не чакат Президента да им я казва.Президента говори на тези дето трябва да променят тези факти.Проблема не е в това, че някой казва истината.Проблема е, че истината е такава
267
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте трили коментари, оставете ни свободно да си изразяваме мнението алооо
266
1
 
17
 
! Отговори
??? преди 4 години
И като какъв ги е довел Плю.вналиев???Власт ли има, терени за подаряване, има частни пътища, електрозхранване???Що за празнодумство и скудоумие?Инвеститора идва при този който има какво да му предложи - Президент, Министър-председател, Кмет...Този господин никой заради педа.лската му усмивка ли ще дойдат???
265
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала на Плевнелиев 10 пъти над сричащия радеф най слабия президент.
264
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре,че си избрахме президент,който да отвори очите на хората за истината,а който иска -да инвестира.За 10 години инвестициите намаляха 10 пъти и за това не е виновен Радев,а ширещата се корупция по високите етажи на властта.
263
9
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Това че Радев говори постоянно колко е корумпирана и бедна България е много вярно.Никой голям няма да инвестира при това представяне на страната от самия и президент.
262
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С чужда пита, майчин помен " Как ги ненавиждам тези дребни душички. Бъкел не разбират, но умело си приписват чуждите постижения. Прав е Плевнелиев да се гневи.
261
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обичкам ай..мети се изпокриха като мишки,обаче тоя умора няма.
260
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам защо говорите за управляващи партии, тук управлява политически САЩ и икономически Германия, едва ли има дете от ДГ да не знае това. Дребните решения са оставени в ръцете на пъдарите/т.е.ГЕРБ, БСП и т.н./Но напоследък/и по-точно от 30 г.насам/ особено опасни за народа са именно пъдарите. Който и да сложим от тия все ще краде такъв им е манталитета.
259
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевела по едно време не играеше ли ролята на министър на благоустройството?Що пари се потрошиха там,лелелееее...Как няма да вампиряса,бе.Идват проверките от ЕС.
258
3
 
15
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Няма ли пиари около РП , пиари на ГЕРБ !!! Не разбраха , ли че колкото пъти го покажат този човек , толкова повече гласове отиват към други партии . Ето дори се замислям ,да гласувам за БСП на изборите само и само , да спечелят с голяма преднина , ББ да си даде оставката и да има предсрочни .Карат ме да гласувам за Станишев , нещо , което съм си мислил ,че няма как да стане / как не му дадоха някакъв пост из Брюксел ,ч е да не мярка и той в БГ
257
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Росене,ако имаше поне малко достойнство,щеше да се скриеш от срам,виждайки как народа си прави гаргара с теб.
256
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РОСКО БЕШЕ ЗЛЕРАДЕВ Е ПО-ЗЛЕ
255
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...Е, всяко чудо е за 3 дни както казва народът, разбирай и Апартаментгейт. А паметта ни е къса за жалост.... Пък и Алцхаймер си казва вече думата. Тези коктейлчета с които ни черпи Сатана и слугите му чрез храната, водата, въздуха, медии и т.н. застрашително взеха ума на мнозина...За Бога братя, както казваше един добър наш мин.председател, когото вече почти напълно забравихме, мислете много преди да вземате важни решения.