Плевнелиев срещу Радев: Рунд пореден заради ключова инвестиция

Бивш и настоящ президенти в конфликт кой е допринесъл за нея
13 май 2019 11:10,
392
Плевнелиев срещу Радев: Рунд пореден заради ключова инвестиция
Снимка: БулФото

За съжаление, държавният глава не работи в посока за върховенството на закона. Аз не съм чул една добра дума от държавния глава. Всеки път, когато става въпрос за позицията на България, той говори единствено и само колко сме бедни и корумпирани. Това заяви пред Нова президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.).

Повод за думите му е конфликтът, който възникна между бившия и настоящия президент, заради изграждането на нов автомобилен завод в България. Вчера Плевнелиев настоя, че екипът на Радев няма нищо общо с бъдещата инвестиция и че Румен Радев повече пречи, отколкото помага на проекта. 

Още по темата

"Държавният глава остава усещането във всички нас, че едва ли не той има решаваща роля, специално заради него и специално заради завода на "Фолксваген" Щайнмайер е дошъл в България. Фактите са съвсем други и обществото трябва да ги знае. От година се водят тези преговори. Екипите са около 100 души. Лично министър-председателят на България е провел десетки срещи и телефонни разговори със световни лидери и министър-председатели на половината германски провинции. Вицепремиерът Томислав Дончев следи ежедневно процеса. Министри, екипи на местно ниво, кметове. Тези хора от една година работят, за да може тази стратегическа инвестиция да се случи. Нещо повече – инвеститорът от ден първи каза много ясно: „Моля ви, пазете мълчание, работете с нас, не го политизирайте, решението ще бъде изцяло експертно”. Очаквах пробив, но той не се случи от никого досега. Дори премиерът не спомена думата "Фолксваген". Сега вече изквазването на президента отекна много силно във Волфсбург. Днес има заседание на Надзорния съвет. Утре е общото събрание на акционерите на "Фолксваген”. С някаква степен на вероятност, но по-вероятно е след известно време ще се вземе решение", категоричен беше Плевнелиев.

Той допълни, че е получил стотици обаждания от делегации, външни представители, които го питали защо да инвестират в България, след като държавният глава денонощно говори колко е корумпирана.

Плевнелиев подкрепи призива на Румен Радев да се разследват офшорни сметки на политиците, но го призова да погледне и към партията, която го издигна - БСП.

"Точно така трябва да се действа – да се бръкне дълбоко и да се извади истината, но е добре държавният глава да погледне и към себе си и към собствения си екип, ако щете към собствената си политическа партия БСП, с чийто лидер той денонощно и навсякъде е заедно. Прокуратурата не преди дълго време извади доказателства именно за член на екипа на държавния глава с офшорни сметки, така че нека, когато говори държавният глава, да бъде по-конкретен. Прокуратурата посочи Елена Йончева" - заяви Плевнелиев.

Бившият президент коментира и скандала "Апартаментгейт".

"В ГЕРБ се направи опит „Апартаментгейт” не просто да бъде отложен  или замаскиран, а да бъде решен. Последваха оставки” - изтъкна Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПРЕЗИДЕНТКРЕМЪЛСКИ ПРОТЕЖАТА НЯМАТ МЯСТО
253
2
 
8
 
! Отговори
смях преди 4 години
Има ли 1 пост, в който да има милост г-н плевнелиев ?
252
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.С еднаква сила громи както Радев,така и Русия.Вожда пак сбърка с избора на знаменосец.Всяко изказване на тоя е нов пирон в ковчега на ГЕРБ.
251
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За цял мандат от 5 г. Плевнелиев така и не се срещна с германски президент, а за по-малко от половин мандат Радев на два пъти се срещна с Валтер Щайнмайер!Когато фактите говорят и медиите се чува жалкия вой на пастирка!
250
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май и за неговите сметки и имоти иде ред.
249
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е толкова смешен, че чак жалък
248
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я,активираха Роско Недоноско-овчеглавото американско протеже!Да се проверим:1.Роско беше номер едно(+)2.Най-слабия *** андрешко()
247
15
 
10
 
! Отговори
Русомраз преди 4 години
Радев, смени си пapтенките, че омиpиса България на кремълските си ботуши!
246
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"провел десетки срещи и телефонни разговори със световни лидери и министър-председатели на половината германски провинции."/за да дойде великият Фолксваген в бедна България/???!!!Вижте какво сте говорили и/или написали само. А случайно да помните за колко млрд.долара САЩ/нашата Метрополия и Главен Пастир/ осъдиха Фолксваген и др.герм.фирми за лъжа, измами и застрашаване на здравето на американските граждани аджеба нали и ний сме такива макр и в девета глуха провинция...Е, всяко чудо е за 3 дни
245
14
 
10
 
! Отговори
Joey Greco преди 4 години
Радев и *** от БСП/БКП са чумата на България.
244
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До вампириte 248Господин Радев трудно мисли, камоли пък и самостоятелно ...
243
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Росене,щом герберите са опрели до теб да им спасяваш рейтинга,жална им майка на изборите.
242
9
 
17
 
! Отговори
вампириte преди 4 години
Господин Плевнелиев трудно мисли, камоли пък и самостоятелно ...
241
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен този човек има спешна нужда от специализирана медицинска помощ.
240
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази е скрап
239
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя вече не е и смешен - малко жалко комплексирано човече, което беше сложено за Президент от Борисов незнайно защо.Дори самият Борисов се отрече от него.Сега му остана само да обикаля студиата и да плюва жлъч и злоба срещу Радев и срещу България.
238
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък искам Москвич и южен поток и Козлудуй, та като гръмне да ни облъчи с руска радиация, най-хубавата радиация в света.
237
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кукувицата пак излезе от гнездото :D
236
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 224Защото в това му изказване не виждам никаква небивалица. Напротив, намирам го много полезно за да разбера как и до къде са стигнали нещата с този важен проект и да разберете защо Радев трябва да е по-внимателен ако наистина желае той да се осъществи. Например, научих че решението зависи от акционерите а не от президента на Германия с който Радев се опитва да се фука. Това обяснява също защо е важна дискретноста а не да се говори за корупцията ни точно по този повод.
235
6
 
14
 
! Отговори
Kuala преди 4 години
На плямпанията на тоя индивид мога само да обърна внимание на това, че може и наистина да са се водили преговори с него преди. Но това е защото Фолксваген е имал намерение. А иначе едва ли някой се интересува от неговото име там. То им е ясно че това е една безгласна буква, само са чакали момента когато ще му кажат какво да направи за тях. И другото е ако той вземе да плещи че в България няма корупция, че германците може и да му се изсмеят. Корупция има при тях, а у нас щяло да няма.