Хората не се успокояват с оставки, очакват и следващата крачка

Ситуацията преди евроизборите е много напрегната, каза проф. Стоян Денчев
Обновена: 14 май 2019 22:20 | 14 май 2019 22:05,
50

Оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов, която днес беше приета от премиера, е девета подред в кабинета "Борисов 3". Наскоро с постовете си се разделиха Александър Манолев, Ваня Колева и Цецка Цачева.

Месеци преди това с министерското кресло се раздели Валери Симеонов заради репликата си "Кресливи жени с уж болни деца", изречена по адрес на майките на деца с увреждания.

Още по темата

Политическа отговорност за катастрофата в Своге поеха Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков. Първият, напуснал кабинета, беше проф. Николай Петров.

"Оставката на министър Порожанов е факт, но за разлика от другите, тя има по-друг генезис. В крайна сметка отговорността е на премиера, че го е назначил и освободил, защото го е помолил да уволни служителка и той не я е уволнил. Всеки добър ръководител би постъпил по този начин", коментира в "Денят ON AIR" бившият ректор на УниБИТ и настоящ председател на Общото събрание проф. Стоян Денчев.

По думите му по този начин политическата отговорност не се поема от човека, който подава оставка, а от премиера, който я иска.

Според проф. Денчев обществото не се успокоява от подадените оставки, а очаква и следващата крачка - всичко, свързано със злоупотребите, довели до тях, да се доведе до край, за да се предотвратят нови такива случаи.

Бившият ректор на УниБИТ е на мнение, че от страна на премиера се вижда политическа воля провинилите се да бъдат наказани, но зависи и от съдебната система. Той коментира, че Борисов е притиснат до стената и трябва да взима мерки.

"Поуката ще покаже българският народ съобразно избора, който направи на евровота и местните избори. Ако той подкрепи ГЕРБ, означава, че вярва на тази политическа сила и тя би трябвало да продължи да управлява. Ако народът не ги подкрепи, това ще значи друга позиция и посока за развитие на нашата страна", посочи проф. Денчев пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира, че политическата ситуация преди евроизбори е много напрегната.

И посочи, че споровете между институциите премиер и президент не се харесват на обществото. Според него един от тях трябва да отстъпи на базата на разумния компромис.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
9
 
! Отговори
до 24 преди 4 години
ГЕРБ/БСП са два потомствени клона на червените престъпници
15
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме да се разберете като хора,просто това е еднинствения начин,да се договорите!По-добрия вариант е да се гласува за ГЕРБ,там е и Томислав Дончев, който пък е близък на ДСБ. ДСБ и ГЕРБ са от едно семейство партиии и са по-близки,комунистите са на отсрещната страна.
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименсмешка в Бг няма кой да смаже Комунизма заплати на думи данък сметки и обир в действие -ако тв'а са политици българинът е към гроба КОМЕНТАРА НЕ Е РЕШЕНИЕ И ОБЛЕКЧЕНИЕ неграмотни политици с преписвачи журналисти
13
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме да се разберете като хора,просто това е еднинствения начин,да се договорите!По-добрия вариант е да се гласува за ГЕРБ,там е и Томислав Дончев,който пък е близък на ДСБ.ДСБ и ГЕРБ са едно от семейство партии.
12
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се съберат на една маса и да се договорят помежду си,като нормални хора,няма друг начин,просто няма,трябва да го направят,в противен случай ще стане зле и ад за България!
11
9
 
4
 
! Отговори
Нудист преди 4 години
ДПС-ДС в атака. Жалка картинка сме
10
3
 
27
 
! Отговори
Евтин номер преди 4 години
Не искаме оставки, а искаме ефективни присъди. Никой вече не се хваща на този евтин номер. Изборите ще го покажат.
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичове, почти цЕлото правителство поединично подаде оставки заради корупция.Как така, всички министри са корумпирани/неморални и подават оставки, а бойко не е?А?Вас питам, гражданино!п.с. Трима гадни типа с лаптопи и с по 2лв. в джоба в Биволъ изкъртиха стабилността, която 60 000 милиционери с палки, пищови и + 1 300 000 000лв. на година не можаха да опазят.Дали да не ги сменим с биволите, а бюджета на МВР да дадем за образование и здраве?
8
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко 2 пъти дава оставка вече, ако ставаше за нещо опозицията шеше да го покаже, а те сложиха Пеевски за шеф на ДАНС
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оказа се,че герберите са подложени на натиск и пълзящата диктатура е от страна на опонентите им!
6
2
 
12
 
! Отговори
socialen преди 4 години
Може да се направи харакири ако не ще да си подаде оставката.
5
4
 
9
 
! Отговори
Диалектика преди 4 години
Семето е отрицание на растението, а то на семето! Бившите комунисти станаха герберисти, а техните потомци ще бъдат комунисти. Така е по Закона за кръговрата!
4
3
 
18
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
обществото ще се успокои едва когато се проведат дълбоки институционални реформи и в страната заработи правосъдие а не авторитарно и партийно правораздаваненооо на кой му стиска да проведе болезнени институционални реформи?не и на бойко.
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В крайна сметка отговорността е на премиера,"Това от години го говорим. Отговорност за министрите носи министър-председателя, който сформира кабинета и оглавява правителството, обаче Тиквата вече трети мандат упорито отказва да носи отговорност за собствените си назначения и издънките им. Сякаш министрите едва ли не са се теглили автоматично на лотариен принцип и Баце няма нищо общо с тях.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо нея таз крачка, откога я чакаме.
1
4
 
24
 
! Отговори
socialen преди 4 години
Напротив! Никой не очаква масови сепуко!Борисов трябва да си подаде оставката и да отърве Страната от Недъгавата 5 глава Олигархична Ламя, незнайно защо наречена от някой "Правителство".