Борисов отсече: Национална стратегия за детето няма!

Преди да се изготви ще има широко обсъждане
Обновена: 15 май 2019 15:50 | 15 май 2019 10:30, Веселина Йорданова
229
Борисов отсече: Национална стратегия за детето няма!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Национална стратегия за детето няма, отсече премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на правителството.

Борисов нареди социалният министър Бисер Петков всеки ден публично да обяснява това и успокои, че ще има широко обществено обсъждане, преди да се изготви такъв документ.

"Във Фейсбук включително и протести готвят "Не на стратегията 2019-2030 г.", която я няма и която много ясно се разпоредих да се прави с абсолютно всички мнения и категорично да защитава детето", каза още премиерът.

Той допълни, че не знае защо лъжите по темата продължават.

"Правят се спекулации за деца, цитирам, отнети от социални работници, от семействата против волята на родителите. Имаме деца, които са жертва на сексуално насилие, на насилие в семейството. Има ли нормален човек, който смята, че при такава ситуация правилното решение е детето да се остави в семейството", попита риторично вицепремиерът Томислав Дончев.

Той допълни, че има случаи, в които родителите не полагат изобщо грижи за децата си и световна практика в такива случаи е извеждане на детето от семейството, докато се изясни ситуацията.

"Наш основен приоритет е да се грижим за децата. С такива случаи се правят спекулации - влезли социалните работници и взели детето на хората, а истината изглежда по съвсем друг начин", посочи още Дончев.

Премиерът Бойко Борисов допълни, че става дума за единични случаи, в които трябва да може да се реагира по закон.

"При нормални семейства въобще това не стои. Спекулацията ще отидат и ще ти вземат детето и ще го дадат на някоя друга брачна двойка от трети род примерно или нещо подобно", цитира Борисов и допълни, че целта е да се защитят деца в семейства, в които има насилие.

Премиерът съобщи, че за тази година 40 200 деца са върнати обратно в класните стаи, които не са ходили изобщо на училище.

През последните дни в различни градове на страната, включително и в София, се проведоха протести срещу Стратегията за детето.

"Към настоящия момент проект на подобен нормативен акт не съществува и не се подготвя. В тази връзка министерството отхвърля манипулативните внушения, че на социалните работници се дават нови правомощия да "отнемат деца", заявиха в официална позиция от социалното министерство.


229
Още от Политика
За пореден път: Стратегията за децата няма да ги отнема от родителите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
17
 
! Отговори
От вътре: преди 1 седмица
Любим цитат на Борисов на раздумка с близки авери:
- "Е.а ги през панталоните" - за кой става дума оставям изводите на вас!!!
87
2
 
23
 
! Отговори
СИЧКО Е МАРА ВТАСАЛА преди 1 седмица
- ПРЕДИ 10-на ГОДИНИ БГ Е НА 19-то МЯСТО В СВЕТА ПО НИСКА РАЖДАЕМОСТ И ВИСОКА СМЪРТНОСТ …. СЕГА ПРИ МЕТОДИЕВ ВЕЧЕ СМЕ НА 1-во МЯСТО

- ПО КОРУПЦИЯ СМЕ НА 1-во МЯСТО В ЕВРОПА
- ПО ЗАБАВЕНИ ПЛАЩАНИЯ МЕЖДУ ФИРМИТЕ СЪЩО НА 1-во МЯСТО
- ПО НИСКИ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ В ПРОВИНЦИЯТА СМЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕС
- ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА В ЕС С ЯВЛЕНИЕТО "ДЕЦА РАЖДАТ ДЕЦА "
- ПО СТРОИТЕЛСТВОТО НА НЕЗАКОННИ КЪЩИ НА 1-во МЯСТО ПАК И Т.Н.

ВМЕСТО ДА РЕШАВА ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ той СЕ ЗАХВАНАЛ С ПОСЛЕДНИТЕ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА
86
1
 
18
 
! Отговори
Oleee преди 1 седмица
Прав е! Няма никакви стратегии в управлението на тоя престъпник! Всичко при него е лафмоабет и въздух под налягане.
85
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БОЙКО РЕЧЕ И ОТСЕЧЕ КОМУНИЗМА ОТ БЪЛГАРИЯ.
84
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
едно нещо да е ясно-държавата не е над семейството,то е света на детето,и принадлежи на него,единствено в случаите на системно насилие или безпричинно такова,може да става въпрос за спасяване на дете от лоша среда на живот,и въпреки това по-важно е желанието на самото дете ,ако то след изкарването му от семейството за определено време да речем месец,продължава да желае да се върне,да не се пренебрегва неговото желание
83
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Една специална *** върлува по някои хора от властта: те са чумосани да говорят без задръжки каквото им падне, защото знаят, че никой няма да им търси сметка за фалша, който ръсят.
82
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Точно след 2-3 седмици цялата тая пушилка ще е забравена, ама ще са забравени и терасите, и къщите за тъщи, и тол-системата... Всеки път работи тоя номер.
Ще се прибере българинът доволен, че не са му взели детето, пък след 15 години, като порасне и замине я за Норвегия, я за Англия, ще се чуди защо.
81
11
 
0
 
! Отговори
Деница преди 1 седмица
Тате Борисов е голям пич
80
1
 
12
 
! Отговори
... преди 1 седмица
Гнусни предизборни лъжи
79
1
 
23
 
! Отговори
Кратун преди 1 седмица
На никой уважаващ себе си човек, още повече висш държавен чиновник не подхожда да се държи като кукувичка на стенен часовник - да обяснява всеки ден едно и също. Борисов с дебелашкото си поведение унижава не само своите съпартийци, но и всички българи.
78
2
 
32
 
! Отговори
реалист преди 1 седмица
Борисов: "Преди да се изготви ще има широко обсъждане:
Значи пак ще има. Ще се проведе "обсъждане" и ще се приеме каквото "трябва". Оставка на Шайката, съд и конфискация. !!! Долу на ГЕРБ "морала" и "загрижеността".
77
2
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
Тиквун,стратегия ИМА и ти много старателно се придържаш към нея.

..Дефинирана е от Ран и Ът..

Та тия дрънканици ги разправяй на бабите в Банкя!..
76
26
 
6
 
! Отговори
Тъпа Руска пропаганд преди 1 седмица
Тъпите руснаци си измуслят някакви историики и организират тъпи крави -русофилки да пищят. Истината е че нямат финансов ресурс да ни владеят икономически и ползват фейсбук (докато не са им спрели тока за неплащане ) да ни нанипълират
75
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Наш основен приоритет е да се грижим за децата ...” Томислав Дончев

Не господин Дончев ! Основният приоритет трябва да е да се грижите за семействата!

Когато детето не се гледа добре, защото родителите едва свързват двата края:

Решението НЕ Е да отнемете детето на родителите и да плащате повече от хиляда лева на приемно семейство да го гледа.

Помогнете на родителите да си стъпят на краката, да намерят работа, детска градина или ясла за детето и каквото е нужно.
74
2
 
31
 
! Отговори
8 преди 1 седмица
Когато реши да погуби някого, Господ първо му взема ума - този е идеален пример! Явно не му е ясно, че вече не е достатъчно да изрече дежурните лъжи по казионните "медии. Хората се информират от други източници и им е пределно ясно, че лъже! Пък и да не лъже, толкова му е пораснал вече носа, че никой не му вярва
73
3
 
20
 
! Отговори
В момента няма преди 1 седмица
Това явно е опорната точка - че няма стратегия! В момента няма, но се работи по нея и в един по-подходящ момент ще ни я нахулят, че ако го бяха направили вече, гроб няма да постигне и резултата от президентските избори! гербажиите трябва много внимателно да ги слуша човек и да анализира какво ТОЧНО говорят!
72
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къде покрихте Пацо Терасата?
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хората се запознават с преживяното от Стелияна Станкова, след което въздъхват, гасят лампата, заключват вратата завинаги и тръгват към Терминал 2.
70
0
 
34
 
! Отговори
Nina преди 1 седмица
Г-н Борисов, На база "Замръзената от вас Стратегия", променихте ЗЗК, ЗСУ, СК и други. Вкарахте в законите всички нужни промени, за да се обслужат интересите на "Замразената" Стратегия. Вече не ви е нужна Стратегия! Направихте каквото се искаше от вас, сега ще говорите, че нямало стратегия!
69
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не ви щем стратегията безродници! Вижте какво ви пробутва Норвегия срещу финансиране и тогава ни обяснявайте колко била нужна стратегията. Запознайте се с преживяното от Стелияна Станкова- майка на 4 деца в Норвегия!