"Гардиън": Борисов, искащ да спечели Европа с обаяние и ласкателство

Няма по-добро място за живот на света от ЕС, казва премиерът
15 май 2019 16:37, Елка Василева
213
"Гардиън": Борисов, искащ да спечели Европа с обаяние и ласкателство
Снимка: архив, БТА

Няма по-добро място за живеене по света от ЕС, казва българският премиер Бойко Борисов в обширно интервю за британското издание „Гардиън“.

В подзаглавие взелият интервюто Шон Уокър отбелязва, че Бойко Борисов хвали дори Тереза Мей, но отговаря с по-голяма неохота на въпроси за корупцията.

Във време, когато някои политици в Централна и Източна Европа печелят от враждебността си към Брюксел, българският премиер Бойко Борисов поема различен път, целящ да спечели благоразположението на Европа чрез обаяние и ласкателство, пише „Гардиън“, цитиран от БНР.

Заявявайки, че е бил навсякъде по света и може да каже, че няма по-добро място за живеене от ЕС, Борисов е внимателен да не критикува никой от европейските си колеги.

Дори Тереза Мей, разочаровала много европейски лидери след две години „напред и назад“ с Brexit, получава положителна оценка.

"Виждам всичките усилия, които Тереза Мей наистина полага, за да изложи своите аргументи пред всички останали 27 страни-членки, които оспорват доводите ѝ. Не бих желал да съм на нейно място. Но тя се бори твърдо“, казва Бойко Борисов в интервюто.

Запитан за различните виждания за бъдещето на Европа, изразени от френския президент Еманюел Макрон и унгарския му колега Виктор Орбан, Борисов отговаря: „Ние имаме българска визия. Някои аспекти съвпадат с вижданията на Макрон или Орбан, други не съвпадат“.

Борисов балансира внимателно между западните си партньори и Русия. България бе една от малкото страни от ЕС, които не изгониха миналата година нито един руски дипломат от солидарност към Великобритания след покушението срещу Сергей Скрипал, отбелязва "Гардиън".

Запитан дали Русия е стратегически партньор или стратегическа заплаха за България, Борисов не даде директен отговор. "Вашите въпроси винаги са дихотомии", оплака се той. "Би било абсолютна грешка да се твърди, че Русия е враг или заплаха. Същевременно моето правителство и политическата ми партия са 100 процента с евроатлантическите организации", добави той.

Борисов получава признание за това, че не създава главоболия на Европейската комисия в момент на обтегнати отношения с Полша, Унгария и Румъния, отбелязва "Гардиън".

Авторът на материала пише, че Борисов се е подразнил от въпросите за корупция и реагира срещу твърденията, че не отговаря на въпроси на критични местни медии.

"Няма нито една медия, която да не е правила интервю с мен, и няма тема, която да не са обсъдили с мен“, изтъква Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
5
 
22
 
! Отговори
пак Бат Йовчу преди 4 години
Бат Бойко е хитряга! Знае той, че когато атовете се ритат, магаретата страдат. И като такова, много внимава да не го ритне някой ат. Хитряга е еййййиииии!!!!Който не знае какво е ат, да търси в речника за чуждите думи в българския език.
158
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПриятелХей Приятел, вземи спечели едни избори ве! Та да спре тази наша съсипия!
157
14
 
31
 
! Отговори
Приятел преди 4 години
Бибитко е най-големия шут , управлявал страната ни в цялата 1300 годишна история.Щеше да ми е смешно ,ако не ми е тъжно ,че този глуповат и простоват човек вече 10 години ни съсипва.Бай Тошо го беше сложил за шофьор , а Гоце му сложи генералски пагони.И Бибитко стана първия пожарен генерал в Света.И от тогава дълбаем дъното със страшна сила.
156
19
 
12
 
! Отговори
88 преди 4 години
Българската Джени Суши- известна като рускинята Йончева се опитала да целуне Бойко Борисов за да му отнемат премиерските права за 1 г. ..ха.ха.ха
155
5
 
27
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
"Борисов получава признание за това,че не създава главоболия на ЕК в момент на обтегнати отношения с Полша,Унгария и Румъния"Има ли смисъл от коментар-това казва ВСИЧКО!Който не се бори за своето е много удобен.
154
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СкрипалБай Скрипал, много се оливаш! Ще ти пуснат повече НОВИЧОК и ще заскачаш КАЗАЧОК!
153
32
 
12
 
! Отговори
безумен преди 4 години
Борисов е позитивно явление в живота на Родината! Приет е добре в Европа и думата му се чува от колегите му! Това е полезно за България, хората го усещат! Ще гласуваме за ГЕРБ, заради доброто на народа! Гласувайте всички за ГЕРБ!
152
7
 
7
 
! Отговори
Sesc Goldenhofenburg преди 4 години
Наистина Европа е благодатно място - умерен климат, център на световната цивилизация, културни възпитани хора. Къде е по-добре ? В Африка ли , в Южна Америка ли, в Азия ли ? Ако не е европейската култура светът ще тъне в дивотия и лудост. Прав е Бойко . Европейската империя пречи на другите световни сили и за това има квичене от платените ***.
151
2
 
22
 
! Отговори
петков преди 4 години
Бойко с русия е,, добре, ту на запад ту на изток но за корупцията в страната мъл4и - -съд за Бойко и Цецко
150
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тос къде го видиш плесни му два шамара, никога няма да сбъркаш.
149
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гардиън не погали ли Боко по тиквата..едва ли...превърнал страната ни в гетото на Европа...А и те знаят,че това ще е последното му интервю,защото той е пътник и си отива заедно с неговата ненавиждана от всички крадлива,нагла и цинична партия-шайка ГРОБ
148
8
 
19
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 4 години
Абе, драскачи на герб,не спряхте с простотиите си.Вари го,печи го,все е герб и родословието му почва от бкп. Много се активизираха за изборите.Колко ли ще ви платят и ще ви стигнат ли за морето
147
3
 
17
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Те троловете и си отговарят един на друг даже Хаха ! Не знам кой беше клоунът , който написа, че Орешарски фалира КТБ, като това беше напълно инсценирано и ясно от месеци, с любезното съдействие на Делян Пеевски, който беше теглил кредити за милиони от Банката, Бойко Борисов, който беше теглил кредити от банката чрез подставени лица, както и други мастити мутри от политическия елит. Да не забравим и любезното съдействие на майката на Пеевски и медиите, които направиха операцията още по-лесна!
146
3
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Възпитан от 18 -годишен в ценностите на социализма ,ние от БСП се гордеем с нашият съпартиец другаря Бойко Методиев Борисов !!?
145
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този *** народ точно така се управлява по Бойковски...
144
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно е. Преди най-доброто и най-великото беше Съветският съюз, а днес е Европейският съюз. Истина е. Преместиха ни в Западната сфера на влияние и сега сме най-добре в нея.
143
8
 
10
 
! Отговори
До 151 преди 4 години
Слагат минуси,защото са инструктирани. Не изневеряват на стила си.Само плюене и нито един аргумент .Ама иначе са наясно до последния детайл кой какви пари прере,кой какви имоти има,кой с кой бил комбина,кой казвал на кого какво да прави по европроекти и т.н....Но никой не се огледа назад и да сравни онова катастрофално положение на финансива несигурност,неизплащане на заплати,пирамиди,хиперинфлации,липса на улично осветление,режим на ток и вода,изчезване на хляба,СИК и ВИС и т.н.
142
2
 
6
 
! Отговори
Добре де, БСП та БСП преди 4 години
... :) ... Не разбирам честно казано защо някои слагат минуси на коментара ми по-долу, в който просто задавам въпроси, като ви моля вие да си спомните какво е било, а не се опитвам да ви убеждавам в каквото и да е. Не ви харесват въпросите ли? Или изречението за единия елит с двете партии (едва ли са само две) нещо не е наред? ... :) ... Ай наздраве!
141
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знам едно брадясало герберастко пичлеме,лъхащо на алкохол и цигари,което членува в младежкия ГЕРБ и по цял ден кибичи в техния клуб и *** на компютъра всевъзможни глупотевини гарнирани с псувни и цинизми по адрес на БСП...По принцип такъв е електората на ГЕРБ...платен,крадлив и мутренски деградирал...Нормалните хора са много повече и няма да гласува за герберастката ***.
140
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Бойко е гьoтвeрeн!