"Гардиън": Борисов, искащ да спечели Европа с обаяние и ласкателство

Няма по-добро място за живот на света от ЕС, казва премиерът
15 май 2019 16:37, Елка Василева
213
"Гардиън": Борисов, искащ да спечели Европа с обаяние и ласкателство
Снимка: архив, БТА

Няма по-добро място за живеене по света от ЕС, казва българският премиер Бойко Борисов в обширно интервю за британското издание „Гардиън“.

В подзаглавие взелият интервюто Шон Уокър отбелязва, че Бойко Борисов хвали дори Тереза Мей, но отговаря с по-голяма неохота на въпроси за корупцията.

Във време, когато някои политици в Централна и Източна Европа печелят от враждебността си към Брюксел, българският премиер Бойко Борисов поема различен път, целящ да спечели благоразположението на Европа чрез обаяние и ласкателство, пише „Гардиън“, цитиран от БНР.

Заявявайки, че е бил навсякъде по света и може да каже, че няма по-добро място за живеене от ЕС, Борисов е внимателен да не критикува никой от европейските си колеги.

Дори Тереза Мей, разочаровала много европейски лидери след две години „напред и назад“ с Brexit, получава положителна оценка.

"Виждам всичките усилия, които Тереза Мей наистина полага, за да изложи своите аргументи пред всички останали 27 страни-членки, които оспорват доводите ѝ. Не бих желал да съм на нейно място. Но тя се бори твърдо“, казва Бойко Борисов в интервюто.

Запитан за различните виждания за бъдещето на Европа, изразени от френския президент Еманюел Макрон и унгарския му колега Виктор Орбан, Борисов отговаря: „Ние имаме българска визия. Някои аспекти съвпадат с вижданията на Макрон или Орбан, други не съвпадат“.

Борисов балансира внимателно между западните си партньори и Русия. България бе една от малкото страни от ЕС, които не изгониха миналата година нито един руски дипломат от солидарност към Великобритания след покушението срещу Сергей Скрипал, отбелязва "Гардиън".

Запитан дали Русия е стратегически партньор или стратегическа заплаха за България, Борисов не даде директен отговор. "Вашите въпроси винаги са дихотомии", оплака се той. "Би било абсолютна грешка да се твърди, че Русия е враг или заплаха. Същевременно моето правителство и политическата ми партия са 100 процента с евроатлантическите организации", добави той.

Борисов получава признание за това, че не създава главоболия на Европейската комисия в момент на обтегнати отношения с Полша, Унгария и Румъния, отбелязва "Гардиън".

Авторът на материала пише, че Борисов се е подразнил от въпросите за корупция и реагира срещу твърденията, че не отговаря на въпроси на критични местни медии.

"Няма нито една медия, която да не е правила интервю с мен, и няма тема, която да не са обсъдили с мен“, изтъква Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Алеко беше жив, 100% щеше да има "второ преработено и допълнено издание" на безсмъртната му творба "Бай ***", благодарение на Боко Банкянски. :)Най-интересното в случая е, че Тиквунят, без да е прочел нито ред от Алеко Константинов, така идеално дублира главния герой, че се чудиш дали инкогнито не играе в "Сатиричния". Такава дарба! :)
138
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За последните 10 години управление на ГРОБ животът ни не се промени към по-добро и за това са виновни ГРОБ...Народа естествено ще ги замени с някой друг...Безумие е пак да се гласува за ГРОБ
137
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Гардиън": Борисов, искащ да спечели Европа с обаяние и ласкателство.---Абе, "Гардиън" (хи-хи!), първо, Боко Тиквунят има обаяние на касапин, (или обаяние на това, което касапинът обработва за Коледа, все тая); второ, ласкателствата (и хуморът му) са като на героя на Алеко Константинов.
136
8
 
15
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Няма по-добро място за живеене по света от ЕС, казва българският премиер Бойко Борисов--------------------За самият Борисов е така, къде другаде по света ще се разполага като феодал с всички ресурси на цялата държава - да го обслужват, м? За обикновенният човек живеещ в БГ не е така!
135
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де, БСП та БСП... За 30 години колко пъти имаха правителство? ГЕРБ сега имат 3-то, а БСП са имали... 5 ли бяха (Орешарски, Станишев, Виденов, Луканов 1 и 2)? ... Какви са спомените ви от свършеното от тях? Какво свърши ГЕРБ и какво свършиха БСП през годините? ... Кой какви кризи предизвика и кой какво построи в държавата? Заради кой обедняхме и заради кой забогатяхме? ... Ясно е, че си говорим за един елит, който си има 2 партии, но някак си има разлика в резултатите... Или бъркам? :)
134
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали си го знаем какво смехотворно лъжливо човече е Бочко Тиквин,че да ни се цитира Гардиън...От 1300 г.България не е била по-зле...
133
13
 
9
 
! Отговори
Реалността преди 4 години
Знам един дърт комунист който сега е от БСП. По времето на Орешарски беше заместник кмет на малък град в Северозапада и е имал заплатка и други благинки. Сега е нищо и е огладнял до умопобъркване. По цял ден стои в клуба на БСП и *** от един стар компютър. Толкова е *** че сам разправя че като съборят Бойко пак щял да стане зам. кмет. Така му обещали от София и той се старае до полуда да ръси всякакви клевети и лъжи срещу конкуренцията.
132
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Гардиън": Борисов, искащ да спечели Европа с обаяние и ласкателство------ДОБРА ДУМА ЗА БЪЛГАРИЯ СИ Е ДОБРА ДУМА
131
4
 
13
 
! Отговори
До 133 преди 4 години
Ауууу....Откога Борисов стана най-моралния човек,че ние да си оправяме възпитанието...Та нали народа го назовава Боко тиквата,като синоним на безгранична простотия и напомпано самочувствие без покритие...Именно ,защото ни управляват крадци,мафиоти и некадърници сме на този хал...Най-бедните и умиращи в Европа...
130
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНавря парите и ограбиха банката по схема - всички заедно.
129
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите така са изгладнели, че не могат да простят на Бойко, дето ги държи толкова време далеч от хранилката. Затова измислят всякакви опашати и злобни лъжи за него.
128
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на човека.Пожарникар бил,вожд бил,ама изключително дипломатично интервю .Вярно,че корупцията е ужасна,но след като се прогонят ментетата от системата и партията му,нещата ще тръгнат.По-добре не е била България от 89г. през прехода. Ясно е,че Швейцария няма как да станем за 10 години,но поне при работещите, покупателната възможност е най-голяма.Критики има към социалната система.И ето че не се г,ъзи както някой твърдят- не сме гонили руски дипломати.Не ГРЕШЕТЕ да го заместите с БСП !
127
9
 
7
 
! Отговори
червенотиквеничковче преди 4 години
Автентичният Бойко говори така: "Абе къде си тръгнал с голо дупе...таралеж да мачкаш...шменти-капели....пунта-мара...тинтири-минтири....големият брат не гони карез..." това да използва думи като "дихотомия",а скоро и "автохтонен" просто е хибридна атака,поръсена с новичок.Искат да се разочароваме от "народният човек",да го обявим за гнил интелигент и да не гласуваме за него. Тука съзирам дългата ръка на Кремъл!
126
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафията диктува на Борисов,за да държи народа беден и ограбен,като връща тази услуга на Боко във вид на неясно с какви пари купени апартаменти и къщи в Барселона...А какво ли има в герберастките офшорни сметки,както попита президента...
125
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То мафиотите, които ги присвоиха бяхте вие от БСП начело с Орешарски и Станишев.
124
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не всички вестници излизащи във формат таблоид са "жълти"."Главна новина в Гардиън отпреди 2 месеца: -Мистериозен радиосигнал пристигнал от дълбокия космос, може да са извънземни!
123
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов набута държавните пари В КТБ,за да могат после мафиотите да ги присвоят...Боко тиквата е марионетка на задкулисието...
122
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце е решил да лъска PR като си плаща интервю в чужд вестник. Само дето въпросното "издание" е жълт вестник.
121
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като е наврял всички държавни пари вие от БСП веднага се почувствахте длъжни да фалирате банката и да ги ограбите?
120
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Препоръчвам на критикуващите ББ да четат руската версия на Википедия.Там надлежно е обяснено какво е таблоид т.е.определен формат вестник.Не всички вестници излизащи във формат таблоид са "жълти".Що се касае до Б.Б той определено е Убавец на фона на техните политици и може да води смислено повествование макар и само на български език.