"Гардиън": Борисов, искащ да спечели Европа с обаяние и ласкателство

Няма по-добро място за живот на света от ЕС, казва премиерът
15 май 2019 16:37, Елка Василева
213
"Гардиън": Борисов, искащ да спечели Европа с обаяние и ласкателство
Снимка: архив, БТА

Няма по-добро място за живеене по света от ЕС, казва българският премиер Бойко Борисов в обширно интервю за британското издание „Гардиън“.

В подзаглавие взелият интервюто Шон Уокър отбелязва, че Бойко Борисов хвали дори Тереза Мей, но отговаря с по-голяма неохота на въпроси за корупцията.

Във време, когато някои политици в Централна и Източна Европа печелят от враждебността си към Брюксел, българският премиер Бойко Борисов поема различен път, целящ да спечели благоразположението на Европа чрез обаяние и ласкателство, пише „Гардиън“, цитиран от БНР.

Заявявайки, че е бил навсякъде по света и може да каже, че няма по-добро място за живеене от ЕС, Борисов е внимателен да не критикува никой от европейските си колеги.

Дори Тереза Мей, разочаровала много европейски лидери след две години „напред и назад“ с Brexit, получава положителна оценка.

"Виждам всичките усилия, които Тереза Мей наистина полага, за да изложи своите аргументи пред всички останали 27 страни-членки, които оспорват доводите ѝ. Не бих желал да съм на нейно място. Но тя се бори твърдо“, казва Бойко Борисов в интервюто.

Запитан за различните виждания за бъдещето на Европа, изразени от френския президент Еманюел Макрон и унгарския му колега Виктор Орбан, Борисов отговаря: „Ние имаме българска визия. Някои аспекти съвпадат с вижданията на Макрон или Орбан, други не съвпадат“.

Борисов балансира внимателно между западните си партньори и Русия. България бе една от малкото страни от ЕС, които не изгониха миналата година нито един руски дипломат от солидарност към Великобритания след покушението срещу Сергей Скрипал, отбелязва "Гардиън".

Запитан дали Русия е стратегически партньор или стратегическа заплаха за България, Борисов не даде директен отговор. "Вашите въпроси винаги са дихотомии", оплака се той. "Би било абсолютна грешка да се твърди, че Русия е враг или заплаха. Същевременно моето правителство и политическата ми партия са 100 процента с евроатлантическите организации", добави той.

Борисов получава признание за това, че не създава главоболия на Европейската комисия в момент на обтегнати отношения с Полша, Унгария и Румъния, отбелязва "Гардиън".

Авторът на материала пише, че Борисов се е подразнил от въпросите за корупция и реагира срещу твърденията, че не отговаря на въпроси на критични местни медии.

"Няма нито една медия, която да не е правила интервю с мен, и няма тема, която да не са обсъдили с мен“, изтъква Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
27
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
страхливец балансиращ по важето хем да се хареса хем да не паднеевроатлантически ориентиран а не смята русия за заплаха,можеше да каже че поне в някои аспекти е наистина заплаха но нали го е страх да не го смъмри москва.така с въртене на дуп.е не се върши политика,или имаш ясни ценности към които се придържаш или си г-н никой и нямакак да си уважаван,с усмивки пред истинските лидери и балканско шикалкавене няма да си спечелиш уважение,навън мишок а у нас голям перко
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Борисов-лицето на честната политика!"-гардиан Руанда
17
0
 
29
 
! Отговори
A. Константинов преди 4 години
На снимката : бай *** Балкански в целия му '' блясък "
16
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се смее ли човек да плаче ли. Те и децата в детската градина го разбраха че е наколенкажия. Когато попитах децата в детската градина където е сина ми за чичко им Бойко как го виждат и с какво им е направил впечатление в хор ми отговориха. Трима Папи са го галили по ***. Направо онемях. От къде тези 3 и 4 годишни деца знаят кой го е галил по ***. По всяка вероятност след сънчо гледат и по света и у нас което не разрешавам на моето дете. Но има родители които им разрешават.
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този водач ни го слагат лекичко, никой не ни го избира .........
14
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срам си тикво, и позор !
13
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И не забравяйте,че всяко стадо си избира водача!И не мислет,че причината е у водача!Причината е у Стадото!!!Сега разбирате ли,защо унгарците си имат личността Орбан - ЗАЩОТО СА НАРОД ОТ ГРАЖДАНИ!!!А ОТ ЛАСТУНИ НА ТИКВИ,ИЗРАСТВА САМО ТИКВА!!!!Ха-ха-ха-ха.............................................................!!!!
12
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този мамун превърна България в африканска държава и най-лошото място за живеене в цяла Европа.
11
19
 
22
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
В подзаглавие взелият интервюто Шон Уокър отбелязва, че Бойко Борисов хвали дори Тереза Мей, но отговаря с по-голяма неохота на въпроси за корупцията.Естествено! Корупция се бори постоянно и най-вече с повишаване на жизнения стандарт на хората. Каквито закони да има една държава, ако народа е угладнял до смърт, то тогава корупцията става неразделна част от икономиката й. Пример Русия, Бразилия, Африканските държави...БОРИСОВ Е НАЙ-ДЪЛНОВИДНИЯТ, ДОБЪР И УСПЕШЕН РЪКОВОДИТЕЛ КОЙТО БЪЛГАРИЯ Е!
10
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна мижитурка...
9
1
 
55
 
! Отговори
Бре ! преди 4 години
Бойко да използва думата "дихотомия"???!!!! Вие сериозно ли?
8
2
 
36
 
! Отговори
вампириte преди 4 години
Този щом още се показва значи верно няма никакъв срам .....
7
4
 
44
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ГОСПОДИН БОРИСОВ НЯКОЙ ХОРА НЯМАТ И ФИЛИЯ С МАС
6
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срам ме е, че този субект ни е премиер!
5
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** си мисли, че някъде ще минат селските му номера. Излага ни пред света.
4
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми крайно време е тоз обаятелния да стане началник на Ес ! - Урааааа !А нас да ни остави на мира ,че от обаяние и комплименти ще затрие Българите !
3
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шофъорчето от паркинга не вижда кусурив никой .... Точно като кварталното бездомно кученце, което се умилква на всички.
2
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слуга!
1
3
 
57
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Шутa на ЕС, след като го потупат по рамото му се смеят зад гърба.