Радев за избор на главен прокурор: Яснота и прозрачност!

Президентът прие на "Дондуков" 2 Данаил Кирилов
15 май 2019 19:21, Петя Славова
33
Радев за избор на главен прокурор: Яснота и прозрачност!
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев прие днес на "Дондуков" 2 министъра на правосъдието Данаил Кирилов. Разговорът е част от поредицата срещи, които държавният глава инициира с представители на съдебната и изпълнителната власт и на обществени организации във връзка с критериите за избор и правомощията на следващия главен прокурор. Това съобщават от прессекратариата на държавния глава.

Още по темата

По време на срещата президентът е акцентирал върху професионалната компетентност и изявената независимост като критерии за избора на новия главен прокурор. Държавният глава е подчертал и необходимостта от обществен дебат като гаранция за прозрачността на процедурата по номинирането и избора.

Сред темите на разговора са били също така ходът на правосъдната реформа, независимостта на съдебната власт, правомощията и отговорността на "тримата големи", както и прилагането на Механизма за сътрудничество и оценка.
Утре президентът Румен Радев ще проведе среща с председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз писах само, че трябва да има прозрачност по отношение пътуванията на Деса и те ме изтриха. Нямям ли право да знам как се харчат парите от данъците които плащам? Искам президентството да даде точен отчет който да отговори на следните въпроси: 1.Кой решава до къде да пътува президеншата? Колко често пътува тя на месец? Колко средно струва едно нейно пътуване? Колко ни струват годишно самостоятелните ѝ пътувания, които не са част от официалните пътувания на президента?
17
6
 
10
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Теодор Ушев за президента и жена му ... - : Тези хора са Чудовищно прости ...
16
8
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Какво разбира "Зеленият пъпеш" от право, след като цял живот е фъркал в облаците!Ако оставим на него да избира гл. прокурор, ще ни натресен толкова независим колкото е и Иво Христов! - без такива финтове!
15
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поздравления , Господин Президент !!!Всичко направено за двете години , сега и за офшорките на Собственика на ГЕРБ и шайка , са победи срещу мафията на ,, ТЕРАСИРАНАНИТЕ С АСАНСЬОРИ " !
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целия съд, прокуратура и разни там експертни корумпета трябва да влязат в затвора. Прогнила система
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Radev e jestok sadist maroder, ograbi bg kazarmite i bg zastavite, bg voenni pochivni stancii, bg voenna tehnika i ikonomika. Zaslujava da e zakovan na darvoto do neznainja bulgarski voin.
12
5
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 15 ОхлювОт нещо се опасява! / Притеснява, съмнява се в нещо/Питайте директно Радев, той необмислени/хаотична постъпки и думи няма!
11
2
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 11 АнонименДали да не те коментирам, м?
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** - И защо е тази инициатива и точно сега? Все пак главният прокурор не се избира в президентството, нали?Своеобразна предизборна пропаганда! Нали даде човек за листата на бсп-то!
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влюбил се льотчика в секретарката. Няма лошо, случва се. Може пък и да е много добра по "френски". Ама поне да застане като мъж и да и обясни, че трябва да спазва протокола а не да се държи като селска кифла по летищата. А!! И да я светне , че чорапогащник със сандали и затворени обувки на бос край/на официален прием/ може да предизвика само иронични усмивки , въпреки дантелите.
8
8
 
7
 
! Отговори
Охлюв преди 4 години
И защо е тази инициатива и точно сега? Все пак главният прокурор не се избира в президентството, нали?
7
6
 
9
 
! Отговори
Фатмак преди 4 години
Както може да се очаква, пак е казал, че водата е мокра и небето е синьо.
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
радев ще има ли дебат по въпросите свързани с разходките по магазините на Деса с кола на НСО?
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До М, да ...Излага пред чужденците? :)) Те да на се някакви по висши създания от Вас?абе каскет ти чувал ли си някой друг президент или жена му да се е оплаквал от авиокомпания? Само на лузъри като Деса и Болен Луфтханза им виновна.
4
9
 
11
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Радев женах ти защо се кара на германците бе Радев? И къде видя афро-американка на летището във Франкфурт , там са си чисти африканки бе Радев... ех Радев Радев
3
9
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До АнонименРадев да озапти Ганьовица, че ни излага по Европа !--------------------Излага пред чужденците? :)) Те да на се някакви по висши създания от Вас? Олеле!пп. за мен Д.Радева вреди на Р.Радев и то не пред чужденците / особенно от колег. им полит кръг/, а най вече пред бг народонаселение което най-често има по високи изисквания от околните, другите /представител типичен е Деса/, но от/в себе си не вижда гредата/проблема/!
2
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
подчертал и необходимостта от обществен дебат като гаранция за прозрачността на процедурата по номинирането и избора.*** има си закон по който се избира главния прокурор. Кви дебати пак са те налегнали?
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев да озапти Ганьовица, че ни излага по Европа !Даже бай *** е безобиден спрямо нейните изцепки, защото той носеше москалите на европейците за да подарява и да търгува, но никога не ги е нападнал и обиждал, както Радевица !