ВМРО: Затвор и солени глоби за политици - клеветници!

Ще искат промени в Наказателния кодекс
Обновена: 15 май 2019 21:40 | 15 май 2019 21:15, Петя Славова
11

Затвор и солени глоби за политици, които клеветят или обиждат опонентите си. Такива промени в Наказателния кодекс предлагат от ВМРО. Те вече са внесени в деловодството на парламента.

От партията настояват за до четири години лишаване от свобода и глоба от 10 до 15 хил. лева за обида или клевета, извършена от народен представител, член на МС, на ЕП или ЕК от Република България, председател на политическа партия, получаваща държавна субсидия, или негов заместник.

"Лъжите и клеветите водят до ниския рейтинг на парламента и политиката. Също така влияят и на отношението на хората към политиците. А клеветенето и маскаренето на опоненти се превърна в редовна практика у нас", посочи в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Александър Сабанов.

Той подчерта, че проблемът с фалшивите новини до голяма степен идват от разпространяването на невярна информация и дори лъжи, изречени от политиците.

"Медиите се хващат за техните думи. И когато се окаже, че те не отговарят на истината, трябва да се понесе съответната отговорност. Много от народните представители се чувстват безнаказани. И именно поради тази причина си позволяват да прибягват до подобни мерзости", отбеляза още Сабанов пред Bulgaria ON AIR.

Според него глобата е достатъчно висока, за да може да бъде усетена от депутатите и евродепутатите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
А за продаване на паспорти?Тия си мислят,че ще са вечно във властта...А всъщност след Борисов 3 повече Парламент НЯМА да помиришат.
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЖАМБАЗКИ С ТРИЗОНЕТ В ПАРИЖ ЗА 9 000 000?!!!!!ВМРО-ПРЕСТЪПНА ОРГАНИЗАЦИЯ!!!!!!!!РАЗДАВАНЕ НА ПАСПОРТИ ЗА НАД 400 000 000?НАЛАГАТ РУСКИ ЕЗИК В НАТОВСКА АРМИЯ,СПЪВАТ СДЕЛКАТА С F-16,ПРОКАРВАТ РУСКИ ИНТЕРЕСИ,НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ,ПУТИНСКИ ЛАКЕИТРОЯНСКИЯ КОН НА БОРИСОВ!!!!!!
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"300лв пенсия и връщане на казармата"и цялото ВМРО -в затвора.Факт!
5
2
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
а затвор за останалото на политиците кога да очакваме?
4
7
 
5
 
! Отговори
Az преди 4 години
Псевдопатриотите от МВРО са първите, които трябва да гният в затворите.
3
6
 
9
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
А за фалшивите български паспорти и за апартамента от 400квадрата, присъди няма ли да има?Защото Шкембе войводата отдавна трябва да е в затвора.А от оня пицар Ангелчо Джендърски вече ми се повръща.С това пискливо гласче вече е опънал нервите на целия електорат.
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От две години *** и Милиончева вдъхновяват едноклетъчните с фалшиви сензации, докато самите те са затънали в такъв мармалад, от който изплуване няма освен лъжи и окаляне на де що им попадне под кривогледството; странно е все пак, че те обраха хората до шушка, и същите тези "хора" блеят подире им и им се връзват на лакардиите.С лъжата - напред, до европейска пенсия от ***!
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да затвор за Каракачанов за продаваните БГ паспорти на македонци и за далавера с апартамента.Затвор за Джамбаски за доноси срещу Сидеров в Европарламента.Само АТАКА с 14 , за които няма сигнали за Апартаментгейт, дават стипендии на отлични студенти, искат отмяна на санкциите срещу Русия, искат равни субсидии за Български производители като Западните,твърдо против отнемане на деца от семействата.