Петков: Стратегия за детето няма, ще се води дебат!

Нека се успокоят страстите, призова министърът
17 май 2019 13:51,
23
Петков: Стратегия за детето няма, ще се води дебат!
Снимка: архив "Булфото"

За пореден път социалният министър Бисер Петков успокои противниците на Стратегията за детето, че тя е оттеглена и ще бъде преработена. Той обеща и че при бъдещето изготвяне на стратегията ще има широко обществено осъждане.

Още по темата

Онлайн шум: Детската полиция ни пази... В приказка за 3 клас!

"След като се успокоят страстите, надявам се, че ще има съответно волята и готовността на различните институции и на представителите на гражданското общество да се води дебатът за бъдещето на политиките за децата в семейството в нашата държава"

По повод искането на омбудсмана Мая Манолова за изцяло нова стратегия, Петков посочи, че по-рано тя я е подкрепила при обществените обсъждания.

"Вероятно има еволюция на различни виждания, тъй като проектът на Национална стратегия беше подкрепен от омбудсмана при обществените обсъждания. Явно нашата преценка, нашето виждане след като станахме свидетели на такъв мащабен протест и съпротива в социалните мрежи, налага този проект да бъде преработен, преоценен", каза социалният министър.

Той добави и че министерството ще работи за повече мерки за подкрепа на семействата, за да могат родителите сами да отглеждат децата си, вместо да се дават на приемни семейства. Петков посочи, че трябва да се окаже по-голяма финансова помощ за семействата, за да се пребори факторът "бедност", когато има риск от изоставяне на дете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
2 мил. лева ОАК! преди 4 години
"Това е най добрата стратегия, която сме имали. Тя обхваща всички деца и е насочена към тяхното благосъстояние, не само тези в риск", коментира Георги Богданов от "Национална мрежа за децата"
19
0
 
0
 
! Отговори
Лъжите на Шабани преди 4 години
1. Извеждат. 2. Намираш адвокат, 400 лева за дело; 3. Дело районен съд 4 дело Окръжен (обжалване) 2.2 - две нива административно обжалване ако искаш, още 400 лева. - ЕДНО ИЗВЕЖДАНЕ Е 2000 лева за адвокати. Някой работят безплатно, не вси... каза Шабани. Тя ...., и припомни, че дете може да бъде изведено от семейството само със съдебно решение, валидиращо решенията на социалните служби.https://capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/05/17/3906609_istanbulskata_strategiia_za_deteto
18
1
 
8
 
! Отговори
Панагюрище преди 4 години
Не ти вярвам е!!!!!!
17
2
 
10
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
НЕ Преработена !!! ОТКАЖЕТЕ се от нея !!!Не затривайте България !!!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека да има стратегия, но спрете да преписвате чуждите стратегии срещу пари! От това преписване на нашите двойкаджии съсипваме държавата!
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A otkade kupihte dete...?! Ili pak nezakonno proizvodstvo kato na elena ioncheva?
14
0
 
12
 
! Отговори
Boto преди 4 години
Абе то стратегия за детето няма ама щото сме взели пари от тук от там по няколко програми и сътрудничества с Норвегия си променихме тихомълком закона за детето за да заложим там спорните текстове. И сега да всички викаме, че няма да променяме стратегията щото ние скрихме промените другаде. И след 2 месеца като некой ни хване ние не сме лъгали щото стратегията не е пипане. Браво на умниците пак го измислиха как да ни излъжат
13
0
 
12
 
! Отговори
Юристът преди 4 години
Вижте какво пише в приетите на тъмно промени в Закона за закрила на детето: "Реинтеграция е процес на трайно връщане на детето от настаняване извън семейството по по чл. 4, ал. 1, т.2, 4 и 5 в биологичното семейство или осиновяването му." Значи понятието за реинтеграция на дете в риск вече включва и неговото ОСИНОВЯВАНЕ!!! Това се вписва добре с либерализирания режим за осиновяване на български деца от чужденци.
12
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми няма да има той Бойко тъй управлява днес десет човека протестират за едно утре трима за друго и ние вкарваме и изкарваме закони до откат.Да ама Борисов така предава избирателите си те не са го качили да защитава интереса на пет платени бастуна дето после цял ден тролят по форумите а на тях.
11
1
 
13
 
! Отговори
Лъжлив Петко(в) преди 4 години
Спокойно! Ще я оттеглим временно и като се отклони общественото внимание ще я приемем! Грантовете от Норвегия вече са взети и даже похарчени!
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПравославенМисля си, че хегемонът и неговите джендърски стратегии не са вечни.Православието е вечно. И нашето православно единство.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжат ви, че стратегия за детето няма и, че ще се води дебат!Дебат - празно дрънкане на неуки и платени експерти.А през това време - тихо и пълзящо-постепено въвеждане на стратегията.Сефте комендантски!
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Широко обществено осъждане" е една вярна грешка.
7
2
 
23
 
! Отговори
Как преди 4 години
така? Нали премиерът заяви, че такава стратегия няма, а се оказва, че е оттеглена! Последно кое?
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой ще го попита ли за МРЗ? Защо е най- ниската в ЕС и какво смята да предприеме, без да лавира и без да отклонява въпроса към СРЗ
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щяло да имама дебат т.е. ще убеждават народа колко худава е стратегията.
4
0
 
26
 
! Отговори
Мислеща преди 4 години
Да! Стратегия няма и тя повече не ви е нужна, защото всичко вече прокарахте и то през задния вход. За съжаление хората не се усетиха на време и промените са факт. Всички управляващи сте алчни и некадърни ***!
3
0
 
23
 
! Отговори
цитат преди 4 години
"...дали ще бъде добре за насако всеки от насотдели време, поне час...да хванесопа в ръкатаи да строши на поне някой самозабравил се чиновникГЛАВАТА..."
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Glasuvaite za dps, s sharvarite i ezika na maikite ot dps urush v eu parlamenta!
1
2
 
27
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Не знам как се гледа в огледало като знае какво въвежда и какви последствия ще има за българските деца. Не знам българските политици как спят през нощта или са на някакви тежки наркотици повечето!