Много енергия имало в ГЕРБ, мандатът на правителството - пълен

В четвъртък или петък опозицията щяла да удари с още компромати
280
Много енергия имало в ГЕРБ, мандатът на правителството - пълен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На централното предизборно събитие на ГЕРБ, което се проведе в зала "Арена Армеец", премиерът Бойко Борисов се зарече, че мандатът на властта ще е пълен.

"Имаме още много енергия да си изкараме мандата", отсече той пред съпартийците си.

Още по темата
Той прогнозира още, че най-вероятно в четвъртък или петък опозицията ще се опита да "удари" ГЕРБ с комромати отново.

Борисов коментира и консултациите на президента Румен Радев с  висши магистрати във връзка с избора на нов главен прокурор.

ГЕРБ атакува на вота: Силни сме, защото сме заедно!

"Като отиде магистратът сам на тази среща в президентството какво прави, за какво си говори. Има ясно разписани правила – съдиите си избират съдиите, прокурорите - прокурорите. Промените стават в парламента и не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът“, каза премиерът, цитиран от "Фокус“.
Той обясни и предстоящото стартиране на изграждането на интерконектора с Гърция.

"В момента през България минават 17 млрд. кубика газ. Това е транзитът за Турция, Гърция и Северна Македония. Със спирането му, нашите тръби се изпразват. Ние не искаме повече от количеството газ, което имаме в тръбите, т.е. искаме да си останат нашите количества. За да е спокоен Западът, в сряда с Ципрас стартираме интерконектора България – Гърция, така че председателят на ЕК да е сигурен, че ще има диверсификация на газа. Имаме подкрепата на ЕК за газов хъб "Балкан", съответно за тези 15 млрд. - загубите от 2 млрд. кубика ще компенсираме с азерски газ и втечнен газ", посочи Борисов.

"Говоря само с факти и не нападам никого. Ние сме като Кобрата, продължаваме напред и така. Няма нито в една сфера, в която държавата да е в по-лошо състояние отколкото в била преди управлението на ГЕРБ. Рекордно ниска безработица, рекорден БВП, рекорден брой инвестиции и то в истински заводи", каза премиерът по време на изказването си пред симпатизантите на ГЕРБ.

"За първи път в историята България изнася повече за Германия, отколкото внася. Това е факт, защото имаме много висококвалифицирани работници, но вследствие на много политици от прехода, включително и ние, които рекламираха държавата, че е евтина работна ръка, сега сме си поставили като основна цел повишаване и то многократно на доходите. Ще се върнат ли висококвалифицираните българи при по-добри заплати? Ще се върнат, разбира се", смята още премиерът.

"Европа е един организъм, една система", каза той и се обърна към Манфред Вебер, който беше официален гост на събитието: "Ние можем да ви гарантираме финансова стабилност, и доходите, и инфраструктурата, и опазването на външната граница на ЕС - ние това можем да го правим. Гарантираме, и това сме говорили с колегите от СДС, членовете, избрани от тази листа, ще бъдат единни и дисциплинирани и ще изпълняват общите решения на ЕНП".
Борисов посочи и задачите, които ще поставят евродепутатите пред ЕК след изборите в неделя. "Единственият шанс за развитие на държавите от Централна и Източна Европа и Западните Балкани - не трябва да се променя кохезионната политика. Дигиталната ясно, цифровата ясно - подкрепяме. Но кохезионната не трябва да се променя, защото ние сме обещали на българите, освен "Струма", "Тракия", "Марица", "Люлин", сме обещали "Хемус", пътя Ботевград- Мездра от Враца към Монтана", каза премиерът.

Той напомни, че България е готова за пълноправно членство в Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистин енергията за кражби на Бсп е неизчерпаема
5
27
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Всички са ***, не гласувайте!!!
4
8
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Па и Цецо най-отпред ,нали беше отстранен за апартаменти ,асансьори и тн ? при герб няма срама ,няма достойнство - корумпетата са тяхна гордост .
3
6
 
66
 
! Отговори
socialen преди 4 години
Най-хубавото от цялата работа е, че Борисов па няма да изкара Мандата и сички па ще му се смеят на Некадърността и Простотията.
2
7
 
71
 
! Отговори
socialen преди 4 години
По цял ден само глупости пред нискообразования си, функционално неграмотен електорат.
1
9
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г.рберасти Смешни сте жалки сте крадливи сте време е народа да ви измете на бунището