Много енергия имало в ГЕРБ, мандатът на правителството - пълен

В четвъртък или петък опозицията щяла да удари с още компромати
280
Много енергия имало в ГЕРБ, мандатът на правителството - пълен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На централното предизборно събитие на ГЕРБ, което се проведе в зала "Арена Армеец", премиерът Бойко Борисов се зарече, че мандатът на властта ще е пълен.

"Имаме още много енергия да си изкараме мандата", отсече той пред съпартийците си.

Още по темата
Той прогнозира още, че най-вероятно в четвъртък или петък опозицията ще се опита да "удари" ГЕРБ с комромати отново.

Борисов коментира и консултациите на президента Румен Радев с  висши магистрати във връзка с избора на нов главен прокурор.

ГЕРБ атакува на вота: Силни сме, защото сме заедно!

"Като отиде магистратът сам на тази среща в президентството какво прави, за какво си говори. Има ясно разписани правила – съдиите си избират съдиите, прокурорите - прокурорите. Промените стават в парламента и не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът“, каза премиерът, цитиран от "Фокус“.
Той обясни и предстоящото стартиране на изграждането на интерконектора с Гърция.

"В момента през България минават 17 млрд. кубика газ. Това е транзитът за Турция, Гърция и Северна Македония. Със спирането му, нашите тръби се изпразват. Ние не искаме повече от количеството газ, което имаме в тръбите, т.е. искаме да си останат нашите количества. За да е спокоен Западът, в сряда с Ципрас стартираме интерконектора България – Гърция, така че председателят на ЕК да е сигурен, че ще има диверсификация на газа. Имаме подкрепата на ЕК за газов хъб "Балкан", съответно за тези 15 млрд. - загубите от 2 млрд. кубика ще компенсираме с азерски газ и втечнен газ", посочи Борисов.

"Говоря само с факти и не нападам никого. Ние сме като Кобрата, продължаваме напред и така. Няма нито в една сфера, в която държавата да е в по-лошо състояние отколкото в била преди управлението на ГЕРБ. Рекордно ниска безработица, рекорден БВП, рекорден брой инвестиции и то в истински заводи", каза премиерът по време на изказването си пред симпатизантите на ГЕРБ.

"За първи път в историята България изнася повече за Германия, отколкото внася. Това е факт, защото имаме много висококвалифицирани работници, но вследствие на много политици от прехода, включително и ние, които рекламираха държавата, че е евтина работна ръка, сега сме си поставили като основна цел повишаване и то многократно на доходите. Ще се върнат ли висококвалифицираните българи при по-добри заплати? Ще се върнат, разбира се", смята още премиерът.

"Европа е един организъм, една система", каза той и се обърна към Манфред Вебер, който беше официален гост на събитието: "Ние можем да ви гарантираме финансова стабилност, и доходите, и инфраструктурата, и опазването на външната граница на ЕС - ние това можем да го правим. Гарантираме, и това сме говорили с колегите от СДС, членовете, избрани от тази листа, ще бъдат единни и дисциплинирани и ще изпълняват общите решения на ЕНП".
Борисов посочи и задачите, които ще поставят евродепутатите пред ЕК след изборите в неделя. "Единственият шанс за развитие на държавите от Централна и Източна Европа и Западните Балкани - не трябва да се променя кохезионната политика. Дигиталната ясно, цифровата ясно - подкрепяме. Но кохезионната не трябва да се променя, защото ние сме обещали на българите, освен "Струма", "Тракия", "Марица", "Люлин", сме обещали "Хемус", пътя Ботевград- Мездра от Враца към Монтана", каза премиерът.

Той напомни, че България е готова за пълноправно членство в Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
13
 
3
 
! Отговори
Нинова не е БСП преди 4 години
Не трябва да се слага знак за равенство между Нинова и БСП, защото по-голямата част от привържениците на БСП не мислят като Нинова.
185
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Голям страх...189Хи-хи-хи-хи-хи.................като гледам май страха ги тресе гробарчетата!!!!
184
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 180 188Евала за "коментара".....само не доуточни КОЙ е задръстеняка!!!А че гробокопачите имат енергия.........мдддааааа, имат още енергия за крадене, рушене, лъжене и мошенничества! А колкото до провокациите, които УЖ се готвели........имам чувството, че боко знае, че работата му е спукана и си търси оправдание! Може пък и той да си е подготвил някоя. А колкото до Костинброд - НИКОЙ ДОСЕГА НЕ Е КАЗАЛ, ЧЕ ТОВА Е ЛЪЖА! И допълнителните бюлетини НЕ СА ИЗМИСЛИЦА!!
183
19
 
6
 
! Отговори
Голям страх... преди 4 години
Голям страх тресе червените редици, крахът на столетницата на изборите наближава. А това ще бъде и персонален крах на ***(Голямата лъжа) и нейното отстраняване от лидерската позиция..
182
4
 
9
 
! Отговори
До 180 преди 4 години
ХахахахаМного смешно !Браво !Б***си задръстеняка !
181
2
 
26
 
! Отговори
сиромах преди 4 години
На тоя нахален лъжец няма ли кой да му каже да се спре вече!То не беше Ц.Ц ЦВЦВ тефтерчета дето се изпаряват търсене кой е направил записът а не какво се коментира и гласи!Все бива гьонсуратлък и безочие ама това е връх на простотията на тоя човек!Дали има някой да му вярва че дядо му е бил съден като враг на народът?Ако това беше вярно нито баща му щеше да работи в полицията нито той самият това го знае всеки среднограмотен човек
180
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към момента Елена Йончева повече ми допада. И Иво Христов. Йончева дори доказа чрез съд, че баче ви Бойчо е ЛЪЖЕЦ. Не съм от бсп, още по-малко одобрявам оня плъх станишев. Обаче след апартаментгейт и къщагейт, и след включване в листата на оня Б.ОКЛУК йорданоФ, ми дойде много в повече! Пък и да си призная - досега никога не съм гласувал за герб! Гордея се с мъдростта си! И сега няма да гласувам за тия мо.шеници!
179
4
 
22
 
! Отговори
Kit Chelin преди 4 години
Др. Борисоф, голям лъжец си. Ще напиша само факти за по лошото състояние. Държавен дълг над 25 % през 2017 г. от БВП, при 13.8 на сто през 2008 г. Инвестиции над 17 млр. лв през 2007 г. при 2.8 млр. лв през 2018 г. РЗ на служител /експерт/ в общината 650 лв. през 2009 г. и сега е същата, но тогава имаше и клас прослужено време. Увеличавате само МРЗ и заплатите на висшата номенклатура, учители и съдебната система. Да не говорим за липса на реформи в почти всички сфери и движение по инерция.Наглец
178
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е зле г-н Борисов да си направи един обстоен преглед при д-р Николай Михайлов.Да започне лечението навреме, защото се притеснявам за него.
177
2
 
21
 
! Отговори
БИВОЛЪ преди 4 години
И БРАТЧЕТО НА МАРИЯ ГАБРИЕЛ СЕ СДОБИЛО С ЕВТИН ЛУКСОЗЕН АПАРТАМЕНТ.
176
2
 
24
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
26.май ще бъде като 10.ноември! Поредния самовлюбен *** ще загуби!България ще се отърве от този неук и *** човек от Банкя !
175
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американци дошли на екскурзия в България. Като обикаляли по градовете им направило впечатление, че навсякъде има плакати с образа на един човек - Борисов.Накрая, като ги попитали за впечатленията им от България, те казали, че българската полиция работи много лошо. В цярата страна издирват опасен престъпник и още не е арестуван.
174
23
 
5
 
! Отговори
спасяват Ел.Йончева преди 4 години
Бсп предлагат офшорната Ел.Йончева за евродепутат за да я спасят от затвор, защото тя е обвинена за пране на огромна сума от КТБ чрез нейна офшорна фирма. Същата Ел.Йончева твърди, че се бори с корупцията...Смях...
173
2
 
28
 
! Отговори
Миглен Кунев Нейнски преди 4 години
То щот много енергия има у гербистите,затуй пак поскъпва токът.Кой затвори двата реактора в АЕЦ и кой взе мангизите?
172
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Килията на Иванчева нали е свободна?
171
1
 
20
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Съветват ви,за правилно гласуване.След това чака ви,голямото гладуване !
170
0
 
14
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
До ИвановВелик в отчаянието си!
169
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твоят апартамент накрая ще е 2 х 1 и без комин.
168
3
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПРЕЗ МАРТ ТАЗИ ГОДИНА МУ НАПРАВИХ ИСТИНСКА ЧЕРНА МАГИЯ НА БОРИСОВ ДА ГО ВИДИМ С НЕЯ КОЛКО ЩЕ ЖИВЕЕ ОЩЕ!!!НЕ ЧЕРНИ СВЕЩИ, НЕ КУКЛА ВУДУ А С МОЯТА ЧЕРНА МАГИЯ НАПРАВО ИЗЦЕЖДАМ ЗДРАВЕТО И ЖИЗНЕНАТА МУ ЕНЕРГИЯ!!!ВИЕ МОЖЕ ДА СТЕ МУ ПРОСТИЛИ НА БОРИСОВ НО АЗ НЕ ПРОЩАВАМ, ЧЕ МЕ ИЗМАМИ ДА ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО ПЪРВИЯ МАНДАТ ЗА ДА УМОРИ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ОЩЕ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ И ДА ГО ОКРАДЕ НАЙ-ОТКРИТО!БОРИСОВ Е ПРЯК СЛУГА НА САТАНАТА И Е СЪС ЗАПАЗЕНО МЯСТО В АДА!
167
1
 
34
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Крайно време е този злобен, крадлив и нагъл старец с прогресираща деменция да бъде прибран, където му е мястото.