Много енергия имало в ГЕРБ, мандатът на правителството - пълен

В четвъртък или петък опозицията щяла да удари с още компромати
280
Много енергия имало в ГЕРБ, мандатът на правителството - пълен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На централното предизборно събитие на ГЕРБ, което се проведе в зала "Арена Армеец", премиерът Бойко Борисов се зарече, че мандатът на властта ще е пълен.

"Имаме още много енергия да си изкараме мандата", отсече той пред съпартийците си.

Още по темата
Той прогнозира още, че най-вероятно в четвъртък или петък опозицията ще се опита да "удари" ГЕРБ с комромати отново.

Борисов коментира и консултациите на президента Румен Радев с  висши магистрати във връзка с избора на нов главен прокурор.

ГЕРБ атакува на вота: Силни сме, защото сме заедно!

"Като отиде магистратът сам на тази среща в президентството какво прави, за какво си говори. Има ясно разписани правила – съдиите си избират съдиите, прокурорите - прокурорите. Промените стават в парламента и не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът“, каза премиерът, цитиран от "Фокус“.
Той обясни и предстоящото стартиране на изграждането на интерконектора с Гърция.

"В момента през България минават 17 млрд. кубика газ. Това е транзитът за Турция, Гърция и Северна Македония. Със спирането му, нашите тръби се изпразват. Ние не искаме повече от количеството газ, което имаме в тръбите, т.е. искаме да си останат нашите количества. За да е спокоен Западът, в сряда с Ципрас стартираме интерконектора България – Гърция, така че председателят на ЕК да е сигурен, че ще има диверсификация на газа. Имаме подкрепата на ЕК за газов хъб "Балкан", съответно за тези 15 млрд. - загубите от 2 млрд. кубика ще компенсираме с азерски газ и втечнен газ", посочи Борисов.

"Говоря само с факти и не нападам никого. Ние сме като Кобрата, продължаваме напред и така. Няма нито в една сфера, в която държавата да е в по-лошо състояние отколкото в била преди управлението на ГЕРБ. Рекордно ниска безработица, рекорден БВП, рекорден брой инвестиции и то в истински заводи", каза премиерът по време на изказването си пред симпатизантите на ГЕРБ.

"За първи път в историята България изнася повече за Германия, отколкото внася. Това е факт, защото имаме много висококвалифицирани работници, но вследствие на много политици от прехода, включително и ние, които рекламираха държавата, че е евтина работна ръка, сега сме си поставили като основна цел повишаване и то многократно на доходите. Ще се върнат ли висококвалифицираните българи при по-добри заплати? Ще се върнат, разбира се", смята още премиерът.

"Европа е един организъм, една система", каза той и се обърна към Манфред Вебер, който беше официален гост на събитието: "Ние можем да ви гарантираме финансова стабилност, и доходите, и инфраструктурата, и опазването на външната граница на ЕС - ние това можем да го правим. Гарантираме, и това сме говорили с колегите от СДС, членовете, избрани от тази листа, ще бъдат единни и дисциплинирани и ще изпълняват общите решения на ЕНП".
Борисов посочи и задачите, които ще поставят евродепутатите пред ЕК след изборите в неделя. "Единственият шанс за развитие на държавите от Централна и Източна Европа и Западните Балкани - не трябва да се променя кохезионната политика. Дигиталната ясно, цифровата ясно - подкрепяме. Но кохезионната не трябва да се променя, защото ние сме обещали на българите, освен "Струма", "Тракия", "Марица", "Люлин", сме обещали "Хемус", пътя Ботевград- Мездра от Враца към Монтана", каза премиерът.

Той напомни, че България е готова за пълноправно членство в Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Уникум наглецЗащо и аз имам такъв апартамент и много други. Но хората работят не като вас дето работите за жълтите стотинки на Позитано 20.
165
5
 
32
 
! Отговори
Ставри преди 4 години
След падането на ГЕРБмоля новото правителство да пренасочи паритеза строителство на затвориза тези краддци и мошшеницисамо така ще сме доволнина бай Ставри ще се отвори много работаА сега пред нас стои въпроса да ги свалим чрез избори
164
2
 
16
 
! Отговори
НАШИЯТ ЧОВЕК преди 4 години
ВЕЧЕ ГО ДАВАМЕ НА МАГИСТРАТИ И ПРАВОСЪДИЕ - ВАШ ЧОВЕК Е ОТДАВНА, НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА РАЗСЕЯНИ!!!!
163
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Фото ФактиЗащо, много добре са си направени. Вие от вашата партия какво направихте?
162
16
 
1
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Велик е г-б БОрисов.trackId#3532256
161
4
 
24
 
! Отговори
НАШИЯТ ЧОВЕК преди 4 години
АМА ДА СИ ОСТАНЕ ПОД СУРДИНКА, ВЕЧЕ НЕ Е НАШ ЧОВЕК, НАТРУПА МНОГО НЕГАТИВИ, МАТРЯЛА ДОКАРА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА!!! МАТРЯЛА НЯМА ПАРИ ЗА ХЛЯБ И ЛЕКАРСТВА, НАШИЯТ ЧОВЕК ГО ПРАЩА ДА ТИЧА ПО НЕЗАВЪРШЕНИТЕ МАГИСТРАЛИ!!!
160
8
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Мили Боко,кат...загубиш изборите,не си подавай...оставка.Не ни оставяй на Корнела,която ще ни...върже кордела.(платена...предизборна обява).
159
6
 
34
 
! Отговори
Фото Факти преди 4 години
Каквото е направено от опг гроб е правено като от умствено-изостанали!!! Графа, Славейков, 99% от велоалеите, кръговото във Варна.... А за пътя Ветрен- Славовица... ВРЪХ на кретенското творчество.
158
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да вземете вече да го махнете от главната новина? Хората искат да вечерят.
157
1
 
20
 
! Отговори
НАШИЯТ ЧОВЕК преди 4 години
ПРЕДСТАВЯ ЕВРОПА, КАТО ЕДИНЕН ОРГАНИЗЪМ?!?!?! ---- Е ЗНАЧИ ВЪЗМОЖНОСТИ МНОГО, СЛЕД 26.05.2019 Г. ДА СИ НАМЕРИ РАБОТА, КАТО ПОЖАРНИКАР!!! И ДА СИ ЗАВЪРШИ СТАЖА ЗА ПЕНСИЯ!!! ----- БАЙ СТАВРИ ДРУГО ГОВОРИ И ЗА ЕДНОСТАЕН АПАРТАМЕНТ СПОМЕНА!!!
156
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало,Ваньо,бъди поне веднъж истински мъж!Стига си викал дръжте крадеца,хората добре видяха ненаситната ви и алчна пасмина!Затова ли онези в парламента дето ги комадориш дистанционно не смеят да гъкнат от страх от мафията?!
155
3
 
18
 
! Отговори
Уникум наглец преди 4 години
До АнонименСамо ЦвЦв е работил цял живот като чиновник и само той някак си съвсем с честен труд е успял да си купи мега апартамент с частен асансьор.
154
3
 
17
 
! Отговори
Борисово е време !! преди 4 години
Черен Дявол да го вземе !
153
4
 
20
 
! Отговори
ГОЛЯМ СМЯХ преди 4 години
Както е извеистно, за Карнавала в Габрово докараха паметника на Борисов, който беше на пл. Гарибалди в София. Поставен е като експонат на Дома на хумора и е обект на хиляди подигравки. При това някой залепил в ръкяата на Борисов предизборна листовка на Радан кънев и така Боко цял ден агитира за него.
152
2
 
19
 
! Отговори
НАШИЯТ ЧОВЕК преди 4 години
БИЛ РЕКОРДЬОР?!?!? ---- АМИ КАТО МУ СЕ ВИДИ ОХРАНЕНАТА И ОТЕКЛА ФИГУРА, МОЖЕ И ДА Е ВЯРНО!!! СЕГА НЯМА ДА МУ ЧУПИМ ХАТЪРА, ТОЙ ДА СИ ЧУПИ КАНТАРА!!!
151
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Баш компроматаНормално е, ако цял живот е работил.
150
2
 
14
 
! Отговори
Пу, дагое преди 4 години
Спече ми нета и ся не мога дацзатворя латопа от носО на Цецу.
149
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПравославенТова да не ти е управлението на Орешарски?
148
1
 
10
 
! Отговори
socialen преди 4 години
И все се снима до ония *** от ЕНП.
147
8
 
21
 
! Отговори
Православен преди 4 години
След като Борисов и Герб се махнат ще се оказа, че че държавата е в тотален фалит на всички нива и дългова и банкова криза и е изправена пред 4 национална катастрофа. !