Много енергия имало в ГЕРБ, мандатът на правителството - пълен

В четвъртък или петък опозицията щяла да удари с още компромати
280
Много енергия имало в ГЕРБ, мандатът на правителството - пълен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На централното предизборно събитие на ГЕРБ, което се проведе в зала "Арена Армеец", премиерът Бойко Борисов се зарече, че мандатът на властта ще е пълен.

"Имаме още много енергия да си изкараме мандата", отсече той пред съпартийците си.

Още по темата
Той прогнозира още, че най-вероятно в четвъртък или петък опозицията ще се опита да "удари" ГЕРБ с комромати отново.

Борисов коментира и консултациите на президента Румен Радев с  висши магистрати във връзка с избора на нов главен прокурор.

ГЕРБ атакува на вота: Силни сме, защото сме заедно!

"Като отиде магистратът сам на тази среща в президентството какво прави, за какво си говори. Има ясно разписани правила – съдиите си избират съдиите, прокурорите - прокурорите. Промените стават в парламента и не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът“, каза премиерът, цитиран от "Фокус“.
Той обясни и предстоящото стартиране на изграждането на интерконектора с Гърция.

"В момента през България минават 17 млрд. кубика газ. Това е транзитът за Турция, Гърция и Северна Македония. Със спирането му, нашите тръби се изпразват. Ние не искаме повече от количеството газ, което имаме в тръбите, т.е. искаме да си останат нашите количества. За да е спокоен Западът, в сряда с Ципрас стартираме интерконектора България – Гърция, така че председателят на ЕК да е сигурен, че ще има диверсификация на газа. Имаме подкрепата на ЕК за газов хъб "Балкан", съответно за тези 15 млрд. - загубите от 2 млрд. кубика ще компенсираме с азерски газ и втечнен газ", посочи Борисов.

"Говоря само с факти и не нападам никого. Ние сме като Кобрата, продължаваме напред и така. Няма нито в една сфера, в която държавата да е в по-лошо състояние отколкото в била преди управлението на ГЕРБ. Рекордно ниска безработица, рекорден БВП, рекорден брой инвестиции и то в истински заводи", каза премиерът по време на изказването си пред симпатизантите на ГЕРБ.

"За първи път в историята България изнася повече за Германия, отколкото внася. Това е факт, защото имаме много висококвалифицирани работници, но вследствие на много политици от прехода, включително и ние, които рекламираха държавата, че е евтина работна ръка, сега сме си поставили като основна цел повишаване и то многократно на доходите. Ще се върнат ли висококвалифицираните българи при по-добри заплати? Ще се върнат, разбира се", смята още премиерът.

"Европа е един организъм, една система", каза той и се обърна към Манфред Вебер, който беше официален гост на събитието: "Ние можем да ви гарантираме финансова стабилност, и доходите, и инфраструктурата, и опазването на външната граница на ЕС - ние това можем да го правим. Гарантираме, и това сме говорили с колегите от СДС, членовете, избрани от тази листа, ще бъдат единни и дисциплинирани и ще изпълняват общите решения на ЕНП".
Борисов посочи и задачите, които ще поставят евродепутатите пред ЕК след изборите в неделя. "Единственият шанс за развитие на държавите от Централна и Източна Европа и Западните Балкани - не трябва да се променя кохезионната политика. Дигиталната ясно, цифровата ясно - подкрепяме. Но кохезионната не трябва да се променя, защото ние сме обещали на българите, освен "Струма", "Тракия", "Марица", "Люлин", сме обещали "Хемус", пътя Ботевград- Мездра от Враца към Монтана", каза премиерът.

Той напомни, че България е готова за пълноправно членство в Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До уточнениеСамо бой по главата..така се печелят рекорди!
245
0
 
1
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
МАЙ ЧЕРВЕНИТЕ ЩЕ НАПРАВЯТ СВЕТОВЕН РЕКОРД ПО ГУБЕНЕ НА ВЛАСТ! САМО ТАКА СЕ ПРАВЯТ РЕКОРДИ, МИЛИ ДРУГАРИ! С РЕКОРД НАПРЕД! ахахахахахахахахах
244
1
 
2
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
ПЪЛЕН ЗАЩОТО ТИЯ ВЕЧЕ ИЗБОРИ НЯМА ДА СПЕЧЕЛЯТ. ПРЕДСТОИ РАЗПАДАНЕ И ПРЕБОЯДИСВАНЕ НА ТИЯ ЦАРИСТИ ОЛИГАРСИ В НОВИ ПАРТИИ.
243
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много енергия има в герб. Явно има останало още за крадене. Иначе безсрамие, алчност и наглост за продължаване герб и лично главатарят им да крадат, никога не са им липсвали. Това премиеринът боко, оня от Банкя, го заявява открито, на висок глас, надявайки се с простотията и ограничения си ум неговите фенове да са готови пак да ги измами. Мутрите, мафията герб и капо ди тути капи ги интересуват само парите, особено готовите - като бюджета, който крадат и раздават и чуждите пари и бизнес
242
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ние сме като Кобрата"............, колко мъдро, каква гениална мисъл на титаните управляващи нещастната ни държавица!
241
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този човек с вдигнатата ръка.................., хит*леристки поздрав ли е?
240
1
 
13
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Хахахахаха, имало енергия..., ако имаше толкова много енергия в ГЕРБ, в публичното пространство нямаше непрекъснато да виси въпросът ще си довърши ли мандата Тиквата или не, нямаше да има нужда от Патерици, които да го подпират, за да бъде в управление. Разумейте, г-да, ГЕРБ е една куха структура, чието КА (виталитет) се дължи на парите, но няма БА, няма Душа! Сега, на европейските избори, силно ще намалим и неговото КА;))) Слава на Тангра!
239
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давай,Бойко,надолу по пързалката!Не сме с теб.
238
3
 
23
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
На всички тези сборища се забелязва неизменното присъствие на Цветан Цветанов Апартаментний.Това също е индикация,че разните подавания на оставките му от различни постове,то вътре в шайката позицията му остава неизменно стабилна,това е индикация,че кражбите ще продължат със същият,а даже и нараснал ентусиазъм.Все пак той е човека на САЩ.Интересува ме дали ще пуснат в действие,софтуера за печелене на избори донесен от САЩ,или то пазят парламентарните и общински избори
237
22
 
4
 
! Отговори
домамати преди 4 години
Давай Бойко, не позволявай на червените кхмери да се докопат до властта ! С теб сме !
236
2
 
20
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Не ме е яд ,че лъже ,яд ме е ,че си мисли ,че му вярваме тиква с тиквата му"Тези ,които са се наредили на мафиотската софра наречена ГЕРБ,може да не му вярват,но трябва да изразяват бурно своята безпределна вяра,защото тя определя и какво ще хапнат от споменатата по-горе трапеза.Трябва да е знае,че порциите и какво има в тях ги определя ТОЙ,еднолично и когато отиват да вземат порцията трябва да целунат сервилно ръката,която ги раздава
235
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ме е яд ,че лъже ,яд ме е ,че си мисли ,че му вярваме тиква с тиквата му
234
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как не ви е срам.Кой му е насинил лицето!
233
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бойте се, другари!Венецуелските машини за гласуване са настроени по алгоритъма на комуниста МАДУРО!Тоест, както и да гласувате, ще спечели комунистическата партия ГЕРБ!!!
232
3
 
21
 
! Отговори
DIMITROV VD преди 4 години
"а хората се правят че го слушат..и той се прави че си вярва сам..."
231
4
 
44
 
! Отговори
Слънчеви градини преди 4 години
Виждам зала пълна с роби на строителната и друга мафия, докарани строени, дресирани и един наглец, който се подиграва с тях, докато те го аплодират като маймуни в цирк.
230
41
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Положението става все по-лошо - в градовете не можеш да се разминеш от автомобили, на семейство по 2-3. В супермаркетите не можеш да се разминеш от дебели хора с пълни колички. Хайде да идват пак БСП на власт, че да ни върнат 20-30 години назад - празни улици, празни портфейли и само едни кльощави хора тичат по площадите и викат "Долу БКП". Ще си припомним ли гладната романтика!? А?
229
9
 
30
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
Гласуваш за тоя кратун, получаваш пеефски, в добавка доганя и като бонус ДС агентите и кремъл. Страшното е, че гласуваш за бсп- пак получаваш същата зла участ. За който и друг да е пак ще е по-малко зло
228
5
 
29
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Само да гледат да не прегреят от енергия. На снимката можете да видите няколко хиляди кльопачи на пари, на които не им се разделя с кацата с меда....това уточнение е за за възхищаващите се
227
7
 
13
 
! Отговори
До 234 преди 4 години
И кои са другите алтернативи бе,клевър ?!Марешки ?Първанов ?Сидеров ?ДПС ?Р.Кънев ?Не,мерси !