Да оставим Дудова да се събере психически, зове Кралев

Напрежението при спортистите - огромно, има нужда от психолози
4
Да оставим Дудова да се събере психически, зове Кралев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нека оставим нашата голяма шампионка на спокойствие, за да може да преодолее проблема, който има, призова министърът на спорта Красен Кралев по повод случая с трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова, която се е самонаранила в състояние на афект.

Шампионката по борба Биляна Дудова е опитала да се самоубие

"Тя е един от най-големите таланти в българския спорт. Познавам я много добре, познавам кариерата й. Прекрасно момиче. Има нужда да се възстанови, да се събере психически и да продължи с живота си напред – като състезател и човек", заяви министър Кралев, цитиран от "Фокус“.

Той призна, че напрежението в спорта е много голямо и има нужда от психолози.

Специалист увери: Няма опасност за кариерата на Биляна Дудова

"В целия свят, всички големи спортисти, всички федерации ползват психолози, които помагат на спортистите да намерят точната мотивация за конкретното състезание, да преодоляват трудностите в живота им. Това са огромни тренировки, огромно натоварване, много тежки психологически проблеми, които всеки трябва да преодолява", посочи Кралев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Според мен е срамота трети ден медиите да хленчат за това момиче. Оставете я най-после на мира и се занимавайте с бездомните кучета, колчетата по Графа, кръстовището на Варна и дядото Бойко с внучето бъдещ Разбойко. Мислех си, че няма по-долно нещо от политиците. Вече считам, че голяма част от джурналята да по-долни от тях. На всички честит 24 май! Да пребъдат нашите буквички, нищо, че ги заместват с латински!
2
3
 
8
 
! Отговори
Игрил преди 4 години
Тоя звяр откакто е министър много състезателки взеха да се самоубиват - хвърлят се от балкони, режат си вените... Дали не е защото е изверг!?
1
5
 
10
 
! Отговори
Сенсей Ага преди 4 години
хааахаха ААбе вие от КЕРБ всички сте ментално увредени !