Българите гледат на Европа като източник на фондове

Обща е грижата да създаваме европейски граждани
26 май 2019 11:05, Габриела Джекова
13

1347 гледания   |  Още видео

Стотици милиони граждани избират нов Европейски парламент. Тези избори ще определят посоката на развитие на ЕС за следващите пет години.

"Младите хора го възприемат като даденост. Аз съм в непрекъсната връзка със студенти, те са родени през 2000 г. и за тях ЕС наистина е даденост", коментира европеистът проф. Игрид Шикова.

Тя беше категорична, че независимо от това историята не трябва да се забравя и трябва да мислим за нея, преди да предприемаме действия в съвременността ни.

"От една страна имаме САЩ, от друга Русия и Китай. Всяка европейска държава е много малка сравнение с тези гиганти. Затова трябва да сме обединени", заяви европеистът.

Според нея Европейският съюз е нещо много хубаво, но има нужда от реформи. По думите ѝ глобален лидер, но не и глобална сила.

"Най-важното е, че противоречията и конфликтите по някои въпроси се решават с дискусия, диалог и убеждаване в позициите. Затова България трябва да се учи как да прави коалиции, как да убеждава партньори, как да гласува по определени позиции и теми", посочи Шикова пред Bulgaria ON AIR.

Шикова сподели мнението си, че в България гледаме на Европа като източник на фондове, а трябва да обърнем внимание и на културата и образованието.

"Грижата за нашата европейска култура, европейското образование и да създаваме европейски граждани е обща грижа. Трябва да обръщаме много повече внимание на това."

По думите ѝ бъдещето на Европа много силно зависи от образованието и тези, които не са образовани, нямат шанс и ще тежат на цялото общество.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 1 месец
Европа от край време е символ на грабежи, насилие и корупция. Католицизма, Индулгенциите, Изгарянията на клада, Педофилията, Демокрацията, ЕС.
12
1
 
2
 
! Отговори
песемист преди 1 месец
Еврофондовете за България се зареждат от работещите българи в Германия, Франция, Италия, Холандия и т.н.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде, ако обича госпожата да не обобщава, че "българите гледат на Европа като на източник на фондове"!!! Щото тия фондове НЕ стигат до българите, а до определени хора.
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Благодарение на еврофондовете, свекърът на полурускинята Елена Йончева си направи 3 къщи за гости.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Благодарение на ЕС,Запада си накупува евтина работна ръка от бившия соц.блок,всички замърсяващи околната среда предприятия се изнесоха на Изток, отвориха се пазарите за западни стоки от прах за пране,та до хеликоптери! Та българите трябва да гледат на тези фондове точно като заплата за всичко това!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И долу лапите от култура и образование! Още гълтате цвета на интелигенцията ни! Не се знае още за кой е по изгоден съюза!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Европа как гледа на България? Като още един отворен пазар! Тия фондове да не са милостиня? Обществените търгове от кой се печелят? Нашите фирми почти винаги са подизпълнители! Я млък!!!
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И кои точно са тия българи? Все някакви анонимни под патийно крило на завет. Няма ли да излезе пак някой от еврокомсомолците да срича лозунги за борба с демографията?
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Особено терасаджиите и виладжиите от ГРОБ.
4
0
 
9
 
! Отговори
tt преди 1 месец
Кои ние ,госпожо?Управлщващите и други партии-да,но защо слагате целия народ
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е, само че фондовете не са за масовия българин, а за олигархията и обръчите от фирми на политиците и приближените им!
Честито на всички дето все още вярват в чудесата!
2
4
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 1 месец
"Най-важното е, че противоречията и конфликтите по някои въпроси се решават с дискусия, диалог и убеждаване в позициите.
................................

Под руски ботуш нямаше такава свобода ! Правеше се всичко което е изгодно на русия / СССР
1
4
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 1 месец
Дори българските рубладжии кльопат от фондовете на ЕС !