Борисов заръча: Отхвърлиха ветото, почвате да строите бързо!

"От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно"
247
Борисов заръча: Отхвърлиха ветото, почвате да строите бързо!
Снимка: БТА

"Ветото беше отхвърлено, почвате да строите по най-бързия начин". Това нареди премиерът Бойко Борисов на министрите, след като парламентът отхвърли набързо по-рано днес президентското вето върху Закона за държавната собственост. Целта на поправките е да се ускори изграждането на национални обекти.

Ветото на Радев не мина, приеха поправките за държавната собственост

"От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно. И както сме говорили, Околовръстното на Пловдив, на Пазарджик, по "Хемус", Северна България, Монтана-Видин, Ботевград-Мездра, имате пълен картбланш тези обекти да тръгнат веднага. Те са жизненоважни за региона", каза Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет.

Още по темата
Кабинетът разпредели милиони за няколко общини днес.

15 млн. лева получава Столичната община за доставка и модернизация на метровлакове. За Община Габрово са предвидени 4 млн. лв.

"Видяхте онзи ден – тунели, естакади, мостове, огромни строежи, но тази тежка техника минава през селата и чупи пътищата, а хората не са длъжни да търпят несгоди. Затова отпускаме тези пари да се отремонтира всичко, което е развалено вследствие на големите строежи там", разясни премиерът.

Община Петрич получава 1.4 млн. лв. за рехабилитация на участък между Рупите и археологическия обект Хераклея Синтика.

Борисов коментира, че пътят там е черен, а обектите се посещават от множество туристи. На 9 км от магистралата имат възможност хората да отидат и да видят изключителни находки, каза премиерът и допълни, че в удобно време ще направи същото.

Още половин милион лева отиват за катедралата във Варна "Св. Преподобномъченик Прокопий Варненски". Храмът се строи от 2009 г. и досега строителството му е струвало 2.6 млн. лева – от държавата, общината, дарители, обясни Варненският митрополит Йоан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
0
 
! Отговори
venix преди 4 години
Ако открадна някоя луксозна кола от паркинга на работа, само с уволнение ли бих се разминал?
208
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Премиер - генерал и президент - генерал. България - двойно бананова република.
207
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е само на приказки. След десетки усвоени милиарди имаме налице 30км от Струма - зарязаха трудната част в дефилето, направиха лесното да гушнат парички. 100на км от Тракия и 20на от Марица. Или общо 200км за 11 год. в Европа и колко усвоени пари....Кажи речи по 15км на година. Иначе ако го чуеш на приказкииии Япония не може да ни стъпи на малкия пръст. Даже технологиите на Мъск пасти да ядат. Жалка работа...
206
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във всяка нормална държава Тиквата щеше да е шофьор или пазач на селското училище.Макс!
205
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПри Жан ниска, заради диверсиите на десните цветнореволюционери. При Станишев обаче ни беше заплатата двойно по-голяма от Румъния а днес при крадливата ромска партия ГЕРБ двойно по-ниска отколкото в Румъния. Ето ти подробен и точен отговор, другарю комунист от ГРОБ за България. Кога ще се направи експертиза на качеството на магистралите?
204
10
 
7
 
! Отговори
Ааа преди 4 години
Браво Бойко!Бой и е б ан по БСП и шушумигата Радев.
203
3
 
16
 
! Отговори
М даа преди 4 години
И ЦАЦАРОВ СЕ СДОБИ С ЛУКСОЗНА ВИЛА НА ПОЛОВИН ЦЕНА - МЕДИИТЕ ЗАЩО МЪЛЧАТ - МОЖЕ БИ ПО ЗАПОВЕД НА БОРИСОВ...
202
3
 
4
 
! Отговори
www преди 4 години
До истината ТИ СЪС СИГУРНОСТ НЕ ЖИВЕЕШ В БЪЛГАРИЯ...
201
14
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До RAПълните хамбари на Виденов ги знаем много добре. Добре, че поляците пратиха влаковете с жито да не почнем да трепем комунисти по улиците, а трябваше!
200
4
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
...От тук САЩ с 4-те си военни бази много скоро ще обстрелва Русия, а България ще е между *** и наковалнята... Това ли можа да ти роди проостата атакистка главица :))))))))))))))))))))))
199
11
 
11
 
! Отговори
RA преди 4 години
До истината Големо зомби си ти!Кой бре спретна цветната революцийка на Виденов и защо при положение че хамбарите бяха пълни?!Да те светна!Защото отказа за продаде България на болшевиките от запада и на другите от изтока!Чети бре много чети и се образовай и пресявай зърното от плявата?!Какво притежава днес Виденов а?!
198
18
 
15
 
! Отговори
емигрант преди 4 години
Спомням си социалистите какви мурафети правеха на кмета на София за да не може да построи завод за преработка на отпадъци. Трябваше да ги пакетира и извозва до Силистра. Сега чрез президента си пробват пак същите стари киpливи номера.Сега обаче София си преработва отпадъците и аз ако можех щях да гласувам за Бойко.
197
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В администрацията също трябва да има промени. Какво е това, пуснали поръчка, обаче получили повече оферти, затова ги разглеждали всеки вторник от 9 до 10 часа в продължение на половин година ?! Тотална липса на административен капаците и компетентност!
196
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябват реформи! Обществените поръчки се жалят целенасочено от подставени фирми. Пример БДЖ иска да си ремонтира локомотивите, а конкурентно дружество, което си купува локомотиви от БДЖ и след това ги ремонтира в чужбина, защото няма капацитет, се жали пред КЗК от поръчката?! Трябва исканията за временно спиране на поръчки за над 1 милион да се разглеждат с предимство и сроковете за произнасяне да са намалени.
195
14
 
15
 
! Отговори
истината преди 4 години
До wwwВъпросът е кой ги изгони българите, Дали не ги изгони Виденовата зима и режима на тока с бонус средни месечни заплати от 7 долара .Другарите да не лъжат нагло а да видят статистиката 1985 година - население на България 8.9 милиона2009 година - когато Борисов идва на власт България е 7.4 милионаДнес през 2019 година казват , че сме 7 милиона
194
9
 
12
 
! Отговори
Do WWW преди 4 години
А какви заплати имаше при другарите Живков,Луканов,Попов,Беров,Виденов,Симеон-Доган,Станишев,решарски. И когато повече от милион и половина за нула време през 90те напуснаха и не се върнаха,кой беше на власт. Сега е *** ми-дойди ми ,но тогава връщане нямаше.Това са фактите и няма как да се оборят-истината си е истина.Някой път човек трябва да седне ,,със себе си"и с фактите и да разсъждава обективно.Особенно ако е бил свидетел на времето.Сега е най лесно и АНОНИМНО да се плюе и отрича всичко.
193
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече ще може да национализират Киноцентъра и да го продадат на Фолксваген, да прави завод .. а може и родителите на Цветанов да го купят от държавата като се направят на инвеститори, те са много имотни. Все му помагат на Цвъцко
192
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трябва да имаме инфраструктура! От тук САЩ с 4-те си военни бази много скоро ще обстрелва Русия, а България ще е между *** и наковалнята. Затова шефовете на Боко са му заръчали да стяга инфраструктурата. А народа кучета го яли - да емигрира
191
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обществените поръчки и строежите на Боко са танто за кукуригу.
190
9
 
8
 
! Отговори
ВАНКОООООООООО преди 4 години
Тоя ВАНКОили не е живял в България ,или е на 20 или 120 години.Всички преживели знаем кое как беше бе другарю лъжлив.Намериха си комунистите двамата виновници-Костов и Борисов.А всъщност всичко лошо и до ден днешен за последните 75 години е ,,сътворено " от техните съпартийци и се дърляме заради золумите на ,,НЕДОНОСЧЕТО" социализъм както го нарече Т.Живков.И ,,Социализмът свършва когато свършат чуждите пари -валута йок.Ами всичко работеше на загуба и дотации-у нас,СССР и СИВ.И всичко рухна само