Борисов заръча: Отхвърлиха ветото, почвате да строите бързо!

"От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно"
247
Борисов заръча: Отхвърлиха ветото, почвате да строите бързо!
Снимка: БТА

"Ветото беше отхвърлено, почвате да строите по най-бързия начин". Това нареди премиерът Бойко Борисов на министрите, след като парламентът отхвърли набързо по-рано днес президентското вето върху Закона за държавната собственост. Целта на поправките е да се ускори изграждането на национални обекти.

Ветото на Радев не мина, приеха поправките за държавната собственост

"От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно. И както сме говорили, Околовръстното на Пловдив, на Пазарджик, по "Хемус", Северна България, Монтана-Видин, Ботевград-Мездра, имате пълен картбланш тези обекти да тръгнат веднага. Те са жизненоважни за региона", каза Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет.

Още по темата
Кабинетът разпредели милиони за няколко общини днес.

15 млн. лева получава Столичната община за доставка и модернизация на метровлакове. За Община Габрово са предвидени 4 млн. лв.

"Видяхте онзи ден – тунели, естакади, мостове, огромни строежи, но тази тежка техника минава през селата и чупи пътищата, а хората не са длъжни да търпят несгоди. Затова отпускаме тези пари да се отремонтира всичко, което е развалено вследствие на големите строежи там", разясни премиерът.

Община Петрич получава 1.4 млн. лв. за рехабилитация на участък между Рупите и археологическия обект Хераклея Синтика.

Борисов коментира, че пътят там е черен, а обектите се посещават от множество туристи. На 9 км от магистралата имат възможност хората да отидат и да видят изключителни находки, каза премиерът и допълни, че в удобно време ще направи същото.

Още половин милион лева отиват за катедралата във Варна "Св. Преподобномъченик Прокопий Варненски". Храмът се строи от 2009 г. и досега строителството му е струвало 2.6 млн. лева – от държавата, общината, дарители, обясни Варненският митрополит Йоан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
10
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
За древния град Хераклея Синтика вече бяха отпуснати пари по европейски програми. Направиха се някакви измислени и неизползваеми неща и се откраднаха доста пари, които се вложиха в къщата на прокурор Иванов.
188
8
 
31
 
! Отговори
www преди 4 години
ДА ИЗГОНИШ ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИЯ В ЧУЖБИНА ЗАРАДИ НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ И ЛОШИТЕ УСЛОВИЯ НА ТРУД И ПОСЛЕ ДА СЕ ХВАЛИШ ЧЕ НЯМА БЕЗРАБОТИЦА - ТОВА Е ИДИОТИЗЪМ....
187
4
 
8
 
! Отговори
Защото преди 4 години
До *** защо? Неприятен ми е селския Първанов,но все пак 2 мандата е бил президент.Колко му е да спести за хотелче.Сегашен евродепутат 5 г.да трие седалките на европарлламента получава 2 млн. и си осигурява 3 бона пенция само от този стаж...
186
10
 
9
 
! Отговори
До Ванко преди 4 години
Браво бе Ванко ,четеш историята както дявола чете евангелието.Колко месеца беше Ф.Димитров на власт бе другарю? И кои реално бяха,,владетелите на държавата"?- Къде слагаш Беров/борците/,Виденов-разтури наистина всичко и изпразни хамбарите и хазната.Какво щеше да стане ако беше останал още месец -два.Какво наследи Костов и кой изправи държавата на крака.Е гати *** ,сами си свалихте лидера,изнесохте държавата и станахте капиталисти и приписвате това на другите.Я виж кои са олигарсите.
185
4
 
13
 
! Отговори
Курнелия защо? преди 4 години
Защо *** не пита от къде са милионите евра за хотела в Кюстендил на сестрата на Кирил Добрев и синът на лицето Георги Седевчов Първанов(агент Гоце) а ???
184
2
 
9
 
! Отговори
СИК-светъл пример преди 4 години
*** да направи като Бойко-С -с парите от Техноимпекс на мястото на зайчарник да построи къща и да не я регистрира.
183
2
 
7
 
! Отговори
Вела Пеева преди 4 години
Както каза Марешки,спасението на опозицията е да мине в партизанска война.
182
1
 
11
 
! Отговори
Курнелия защо? преди 4 години
Защо *** не пита от къде са милионите евра за хотела в Кюстендил на сестрата на Кирил Добрев и синът на лицето Георги Седевчов Първанов(агент Гоце) а ???
181
11
 
7
 
! Отговори
Ставрю преди 4 години
Приземяване приземяване присвояване. Е сега ще падне здраво шетане Герб си заминава на следващите избори. и трее се деиства щом и Пеевското прасе е било на работа има защо.
180
8
 
10
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 4 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по унищожаването на БСП е също заръка от Ив.Костов?
179
7
 
7
 
! Отговори
Курнелия крепи Бойко преди 4 години
*** е спасението на Борисов. Докато тя иска властта Борисов е очевидно непоклатим...Не го ли разбрахте все още? Ха-ха-ха...Всички, които помагат на *** да се задържи на власт в БСП всъщност косвено подкрепят Бойко. Това е очевидно и се вижда отлично на всички избори...Падне ли *** от власт в БСП може и да има някакви шансове.
178
15
 
16
 
! Отговори
Ванко преди 4 години
До Анонимен: Много ви е драго да споменавате годините след 1997 ,но дума не обелвате за годините преди тях. Особено за 1992 година ,когато бяха издадени Указите на Президента Жeлев за ликвидацията на България и веднага започна рушенето на всичко построено след 1944 г. Филип Димитров беше най усърден в това злокобно дело. След 1997 година пък Иван Костов разтури и ликвидира всичко. ТЕЗИ "ГЕРОИ" СА ОТ СДС -БРАТОВЧЕДИТЕ НА ГЕРБ. Зимата не беше Виденова , а СЕДЕСАРСКА !
177
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветаное щял да купува къщата на Борисов в Барселона...Баце се съгласил да му я даде по-евтино заради победата на изборите и личната заслуга на Цецо за фалшификациите...
176
6
 
14
 
! Отговори
истината преди 4 години
До Има, има за краденеКога преди Борисов са арестували кметове от управляващата партия ...НикогаДа не говорим, за един куп с олигарси дето са по арестите, Арабаджиеви, Баневи, Миньо Стойков ....Тези са мултимилионери и не случайно имаше такава компроматна война срещу Боросов
175
12
 
14
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Борисов работи здраво , Корнелия подава оставка...Кво да праиш ? Съдба !На всеки му според способностите.
174
13
 
14
 
! Отговори
Има, има за крадене преди 4 години
До Анонимен 182: Има, има за крадене. Ето кмета на Божурище. Във всеки град, село и паланка се е наместил един гербаджийки далавераджия със шуробаджанашката си дружинка (като този от Божурище). И вече са приготвили парите за купуване на гласове за общинските избори.Няма лесно да се оттървем от крадливата гербаджийска дружинка.
173
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дамТози с примера каква магистрала са направили сърбите, не е ходил натам! Само до Ниш...Триест - Рим - 630 км - 50 евро в посока. Ремонти има на 2-3 участъка, обща дължина около 50-60 км. Предполагам там не ревът толкова
172
1
 
21
 
! Отговори
дам преди 4 години
ХахаГледам колко обичате да давате за пример Сърбия, ама не казвате, че за 400 километра магистрали се плаща за еднократно преминаване 13 евроПредставям си ако направят София - Бургас 25 лева на посока, какъв плач ще настане
171
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 168Не, след 96та няма вече нищо за крадене... затова червените никога повече на власт!
170
5
 
10
 
! Отговори
до 173 преди 4 години
До До: 167Смешко, личи си веднага, че никога не си ходил до Сърбия. Магистралата е до Ниш ама друг път:) Само половината е готова. Впрочем, сърбите в строят осма година вече.