Борисов заръча: Отхвърлиха ветото, почвате да строите бързо!

"От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно"
247
Борисов заръча: Отхвърлиха ветото, почвате да строите бързо!
Снимка: БТА

"Ветото беше отхвърлено, почвате да строите по най-бързия начин". Това нареди премиерът Бойко Борисов на министрите, след като парламентът отхвърли набързо по-рано днес президентското вето върху Закона за държавната собственост. Целта на поправките е да се ускори изграждането на национални обекти.

Ветото на Радев не мина, приеха поправките за държавната собственост

"От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно. И както сме говорили, Околовръстното на Пловдив, на Пазарджик, по "Хемус", Северна България, Монтана-Видин, Ботевград-Мездра, имате пълен картбланш тези обекти да тръгнат веднага. Те са жизненоважни за региона", каза Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет.

Още по темата
Кабинетът разпредели милиони за няколко общини днес.

15 млн. лева получава Столичната община за доставка и модернизация на метровлакове. За Община Габрово са предвидени 4 млн. лв.

"Видяхте онзи ден – тунели, естакади, мостове, огромни строежи, но тази тежка техника минава през селата и чупи пътищата, а хората не са длъжни да търпят несгоди. Затова отпускаме тези пари да се отремонтира всичко, което е развалено вследствие на големите строежи там", разясни премиерът.

Община Петрич получава 1.4 млн. лв. за рехабилитация на участък между Рупите и археологическия обект Хераклея Синтика.

Борисов коментира, че пътят там е черен, а обектите се посещават от множество туристи. На 9 км от магистралата имат възможност хората да отидат и да видят изключителни находки, каза премиерът и допълни, че в удобно време ще направи същото.

Още половин милион лева отиват за катедралата във Варна "Св. Преподобномъченик Прокопий Варненски". Храмът се строи от 2009 г. и досега строителството му е струвало 2.6 млн. лева – от държавата, общината, дарители, обясни Варненският митрополит Йоан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да ревете и да не ревете се тая.България се развива добре.Можеше и да е по добре, аконямаше 80% ***.
168
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 170Народ съставен основно от *** какво да изберат освен крива глАва като Тиквонии.Това е все едно жена ти да я лупа съседа а ти да го черпиш в кръчмата.Та ивашта с Боко е такава.Той ви краде и лъже като за последно а вие гласуватИ за негУ.Е нема такова просто гУведУ като бългapaка.
167
11
 
19
 
! Отговори
Размисли.... преди 4 години
До Някой тамАми там останаха пари за усвояване, цял свят го коментира, цял свят МУ се смее,но....Преди няколко месеца от ЕП споменаха,че европрограмите продължават до 2027-а, и тия озверяха, вкараха всякакви методи, само и само да не изтърват кокала..Да не си мислиш,че на някой от властта му пука за народ и държава, за тях сме източник на приходи.Кофти е ,че зад ТЯХ са тези които трябва да ги контролират,а за НАС....никакъв шанс-бягаш или умираш...
166
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До: 167Мухаха,Да бе, само ти си ходил натам. Сърбите са добре, затова ремонтират едното платно на новата им магистрала около Бела Паланка. Мръднеш ли от магистралата и е леш, дори по магистралите имат кофти участъциЗа това че са около 80те години на миналия век е друг въпрос...
165
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супер комплексиран народ са българитре с интелект на шебек.Само това обяснява 10 годишното постоянно преизбиране на Тиква от Банкя.А пък като се сетя за Пастирката и ФидосУвЪ такъв смях ме напушва .......
164
3
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Да започват бързо или да строят бързо?
163
7
 
23
 
! Отговори
До: 167 преди 4 години
Пак съм аз! Да добавя само че ще забравя:Не съм ходил и до Турция, но мои приятели които са ходили разправят същата история.Турция, която даже не е член на Европейския Съюз и няма шансове скоро да бъде, също има много по-качествени пътища, асфалт, сгради и прочие сравнени с България.Хората гледат, не са слепи!А Бойко се хвалеше че само една сграда да измаже на КПП-то и като нищо ще ни приемат в Шенген! Еми ей го на - приеха ни отвсякъде... най-вече отзад!
162
14
 
23
 
! Отговори
До: 167 преди 4 години
Да бе, аз нямам очи и съм кьopaв, та не виждам!!!През почивните дни ходих до Сърбия с кола.И да ти кажа, още от КПП-то на границата си личи разрухата от българска страна, особено сравнена с подредените и поддържани сгради от сръбска страна!Да поканят Бойко Борисов да се повози по магистралата от българската граница след Калотина до Ниш, да види асфалт!!!Пък ти после ми говори за качество!Ама грешката на Борисов е че махна телените огради и ни пуска нас българите да надникнем навън!!!
161
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Visoko kachestvena rabota, che v eu ne iskat dolno nisko kachestvo pod pembenshengen...ne e nujno s skorost na ferrari, jaguar ili lamborgini...moje i s iaponska ili indiiska skorost, odobrena v europeskia souz...
160
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 170Естествено, че крадецът няма да каже: "Да, аз крада". Нали?Елементарно, Уотсън!Всички партии крадат, но от ГЕРБ крадат най-много. Останалите се учат от тях.
159
34
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, на червените тролчета само кражби са им в главите!За това не ви избра народа!Само плюете!
158
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Religioznite slugi i sgradi da plastat danaci i taksi ili sha farkat zlatni koroni i bradati gliavi...
157
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че остана ли още нещо за крадене в тази нещастна държава бе???Какво да започнат да крадат бързо - то няма нищо вече???
156
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази опорна точка на БСП че се строяло некачествено от Борисов не върза никакъв дикиш на изборите.Нали видяхте?
155
23
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе,вие малкоумни ли сте, не разбрахте ли, че троленето нищо не променя,никой не ви се връзва.10 години плюете едни и същи простотии и след всички избори си изплювате изпочупените от Бойко зъби.Познавам един такъв- мина на чейнета, а след крушето от тези избори чака да излезнат от задния му отвор.Добре, че отвора му е разширен от по предните избори.Ама то народа правилно е казал- "Бит и йебан насита нямат."Лакоми дуппари сте, нямате насищате-това се казва фиксация и любов към Бойковия, 12 пъти!
154
16
 
33
 
! Отговори
Някой там преди 4 години
Имам чувството , че Борисов е министър на транспорта. Само това го интересува и затова говори.
153
6
 
9
 
! Отговори
Абракадабра преди 4 години
До Анонимен 160: Това, което си написал си е абракадабра. Не може една собственост хем да е неприкосновена, хем да може да ти я вземат. Частната собственост е неприкосновена само по конституция. Всеки общински съвет може да вземе двора и къщата на когото реши, стига да гласува устройствен план, по който например точно оттам трябва да мине път, улица и т.н. Такива са ни законите, в това отношение нищо не се е променило от бай Тошово време.
152
13
 
40
 
! Отговори
Бостан преди 4 години
Точният израз е "Започвайте да крадете бързо, щото време нЕма"!
151
7
 
31
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
Строителни бързо ,че няма какво да откривам за местните избори! хахахххххх...
150
9
 
25
 
! Отговори
Герб води в корупция преди 4 години
До Чиновник: Хайде, не се пали толкова. За какво да му се впрягаме толкова на Бойко. За оплакване са тези, които гласуват за него. Хем да сме най-бедната държава в ЕС, хем да ни крадат всякакви гербаджийски далавераджии, а Бойко с подобни кьорфишек приказки да забаламосва електората. Но времето му изтича. И колкото по-рано, толкова по-добре.