Борисов заръча: Отхвърлиха ветото, почвате да строите бързо!

"От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно"
247
Борисов заръча: Отхвърлиха ветото, почвате да строите бързо!
Снимка: БТА

"Ветото беше отхвърлено, почвате да строите по най-бързия начин". Това нареди премиерът Бойко Борисов на министрите, след като парламентът отхвърли набързо по-рано днес президентското вето върху Закона за държавната собственост. Целта на поправките е да се ускори изграждането на национални обекти.

Ветото на Радев не мина, приеха поправките за държавната собственост

"От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно. И както сме говорили, Околовръстното на Пловдив, на Пазарджик, по "Хемус", Северна България, Монтана-Видин, Ботевград-Мездра, имате пълен картбланш тези обекти да тръгнат веднага. Те са жизненоважни за региона", каза Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет.

Още по темата
Кабинетът разпредели милиони за няколко общини днес.

15 млн. лева получава Столичната община за доставка и модернизация на метровлакове. За Община Габрово са предвидени 4 млн. лв.

"Видяхте онзи ден – тунели, естакади, мостове, огромни строежи, но тази тежка техника минава през селата и чупи пътищата, а хората не са длъжни да търпят несгоди. Затова отпускаме тези пари да се отремонтира всичко, което е развалено вследствие на големите строежи там", разясни премиерът.

Община Петрич получава 1.4 млн. лв. за рехабилитация на участък между Рупите и археологическия обект Хераклея Синтика.

Борисов коментира, че пътят там е черен, а обектите се посещават от множество туристи. На 9 км от магистралата имат възможност хората да отидат и да видят изключителни находки, каза премиерът и допълни, че в удобно време ще направи същото.

Още половин милион лева отиват за катедралата във Варна "Св. Преподобномъченик Прокопий Варненски". Храмът се строи от 2009 г. и досега строителството му е струвало 2.6 млн. лева – от държавата, общината, дарители, обясни Варненският митрополит Йоан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4 х 11 не прави 50 !!! Но ...х 13,23 е достатъчно за гласуване ! Заловиха Собственика на ГЕРБ !
148
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Собствеността е неприкосновена, но общите интереси (пътища, инфраструктура, паркове, градинки) налагат ограничения на тази неприкосновеност. Има закони според, които държавата може да ви вземе имушеството като ви възмезди СПРАВЕДЛИВО т.е на текущи пазарни цени. Ако собствениците не съгласни с обезщетението - могат да съдят общината и ако се докаже, че че не е справедливо, съда ще постанови по-високо обезщетение. Вариант да кажете "НЕ няма да го дам тоя парцел за парк, искам да си го застроя" просто НЯМА, няма и да има.
147
7
 
25
 
! Отговори
4 преди 4 години
И смешно и тъжно !Къде си демокрацийо ?Къде сте демократи от Орлов мост ?В кой век живеем ?Ако някой от западните премиери се разпорежда така не му се разминава психиатрията !
146
8
 
20
 
! Отговори
курчо преди 4 години
Според анализа на Института за развитие на управлениети(IMD Швейцария) през 2019 г., България заема 48 място от 63 държави, показва ръст спрямо 2015 на но ИЗОСТАВА СПРЯМО 2009.Ето това е икономиката на ГЕРБ.
145
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,КОЙ " си ти българино , малко уме..н , който продължи агонията на България и нейното ,,терасиране" ?
144
8
 
5
 
! Отговори
ЕВРОПА преди 4 години
1220 г. спирам да давам пари ! До тогава който открадне, открадне, боко да му мисли тогава за пожизнена ОСТАВКА!
143
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!
142
7
 
7
 
! Отговори
Според анализа на преди 4 години
Института за развитие на управлениети(IMD Швейцария) през 2019 г., България заема 48 място от 63 държави, показва ръст спрямо 2015 на но ИЗОСТАВА СПРЯМО 2009.Ето това е икономиката на ГЕРБ.
141
8
 
15
 
! Отговори
Коце преди 4 години
И мене нема кой да ме накаже оти съм със вишу убразувание и съм партиен секретар на ГЕРБ у село
140
3
 
3
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
ОООООООООООООООО УБРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
139
3
 
3
 
! Отговори
ООООООО преди 4 години
ОООООООООООО УБРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
138
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не пишете, че Унгария не иска Вебер за шеф на ЕК и го е отсвирила защо криете ?
137
20
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Абе льольовци, вие не можете да свалите правителство на ГЕРБ. Не можете дори да го разклатите, както се видя преди няма и месец. Колкото по- бързо свикнете с идеята, че няма да видите власт, толкова по-добре за вас. По-леко ще ви минават дните в опозиция. НАС НЯМА КОЙ ДА НИ НАКАЖЕ!!!!
136
15
 
11
 
! Отговори
ООООООО преди 4 години
Ще изпопукате от злоба мишки нещастни. То с големи букви, то лъжи, то плюене. Излейте си отровата зомбита червени. Смешници !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Сигурно боли, но ще ви мине като на кученце. Ха-ха-ха-. А сега давайте - тролете под строй и слушкайте, какво трябва да тролите.
135
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко какво строителство.Вие строите и то след вас пада.Коя магистрала е европейска.Защо ходиш по десет пъти в Германия нищо ли не научи.Коне и крави по Бг магистралите
134
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До жагоАма то той самият е от този червен бълвоч - все си е БКП.
133
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко тиквата : ние ние, ний ни крадием ний само си зимами .....
132
5
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Борисов е поръчал три комплекта ножици Солинген...
131
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато има *** полицаи и пожарникари гласуващи под строй, голяма администрация, чиновници и роми Баце винаги ще печели изборите. Умните и интелигентните напуснаха България, малкото останали такива гласуваха за други партии. Някои предпочетоха да не гласуват отвратени от всички управлявали досега. Нали прочетохме и другата статия за закриване на вузовете. На баце не са му нужни образовани хора, на баце му трябват прости полицаи и хора по лесно се управляват.
130
4
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Крадат и докато спат !!! Тва им е мотото .