Следващите избори може да са падението на БСП

Трябва да спрат вътрешните войни, призова Янаки Стоилов
29 май 2019 09:40, Павел Гълъбов
74

12332 гледания   |  Още видео
Лидерът на БСП
не успя да спази обещанието си за победа на евровота и свикване на предсрочни парламентарни избори, след които социалистите да поемат управлението на държавата. След кратко колебание Корнелия Нинова подаде оставка.
Още по темата

След три месеца бойкот соцдепутатите се връщат в НС

"Този европейски модел на поведение е логичен. В политиката е важно действията да бъдат предвидими и последователни. Големият въпрос е дали БСП ще излезе от състоянието, в което се намира, преминавайки през нов избор. Моята голяма тревога е, че следващите избори може да се окажат по-тежка загуба от тази, която БСП претърпя на европейските", заяви членът на Националния съвет на БСП Янаки Стоилов.

Партията трябва да бъде засилена, да бъде повишен авторитетът ѝ и да бъде намалено вътрешното противопоставяне, категоричен е Стоилов. И настоя собствените амбиции да не бъдат извеждани на преден план в левицата.

"Днес БСП е в тежка ситуация, и то с натрупване на проблеми години наред. БСП е минала през най-различни исторически периоди, но винаги е давала упование на много хора. Трябва да направим така, че БСП да е в състояние да управлява по начина, по който обещава", каза още политикът в "България сутрин".

Янаки Стоилов коментира и противопоставянето между Корнелия Нинова и Сергей Станишев. А самият той се оттеглил от участие в листата на БСП, след като по думите му е видял "какво се нагнетява". Според него е необходимо в БСП да се повиши интелектуалното начало и организационната подкрепа.

"Не изразявам позиции, за да се харесам на някого и да ме предложи. Мога да помогна по различни начини. Важното е да намерим изход", уточни Янаки Стоилов пред Bulgaria ON AIR.

Той не смята, че основанието БСП да напусне парламента е било грешка и е повлияло на резултата от вота. Но отбеляза, че парламентарната група на социалистите се е поизгубила и не е предизвикала обществен натиск към управляващите.

"Трябва да дадеш реална перспектива на хората, това е големият дълг на БСП", подчерта Янаки Стоилов.


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Проблемът на БСП е, преди 1 година
че крадецът вика дръжте крадеца ....... и няма как да им вярваме ?
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям пророк, няма що
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стоилов беше 26 години в парламента и правеше само празна реторика. Стига е давал съвети
68
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП спечели сред българите а ГЕРБ сред ромите. Ромска партия. Прегледайте на сайта на цик резултатите от ромските секции
67
2
 
6
 
! Отговори
Стьопа преди 1 година
Най ми е жал за Нинова , не можа и толкова . Верните другари се преселиха в отвъдното , младите са пълна скръб , време е за боядисване
66
4
 
16
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Само идейни *** биха търпяли в редиците на партията си едновременно Нинова, Станишев и Гергов. Станишев е карикатура на лявото, левия Плевнвлиев. А всеки малко от малко чистоплътен социалист се гнуси от персони като Гергов.
65
4
 
15
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Дилемата пред БСП е дали ще е част от здравие сили в станата т. е консервативна, морална и социална или милионерско-мафиотска и джендърна.
64
8
 
16
 
! Отговори
вгз преди 1 година
Съберете всички достойни комунисти в България някъде - например на Бузлуджа и като се съберат, дайте координатите им на г-н Тръмп, да ги удари с нещо, я бомба, я ракета...
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още по въпроса за идеите.
Прочетете и чуйте отново с какви идеи ВМРО тръгнаха напред.
Сравнете с БСП.
62
11
 
6
 
! Отговори
Пак копи/пейст преди 1 година
До "Курнелия крепи Бойко": Пак си извадил копи/пейста. Да, Бойко с пиар за държавна сметка и рязане на ленти се измъкна и този път.
Това би било истинската победа за ГЕРБ - ако успеят да предизвикат разцепление в БСП. Затова Бойко подари 43 милиона държавни пари на Георги Гергов за да мъти водата, и взе много да харесва Станишев. Но няма да мине
61
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички социолози предвйиждаха изравнени сили, дори с превес на Корнелия и изведнъж- 7% за ББ
Браво Цецо! Добра работа Като миналия път...
60
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези, които пледират, че идеите на социалистическата партия са остарели, да си представят каква би била човешката цивилизация, ако всички ламтяха както десните. Войни, войни, войни. Всички материални обекти в природата имат елемент на засищане, след които идва трансформация. При десните е патология, няма засищане. Нарича се израждане. Вече даже Тръмп говори, че в САЩ се надига социализъм, но той няма да го позволи. Напредък означава организираност, предвидимост при усложняване на структурите.
59
9
 
8
 
! Отговори
Не злобейте преди 1 година
Всеки, който е против ИК, трябва да поздрави Корнелия за категоричн ата позиция, въпреки напъните на цялото ПЕС .
Май много ви се иска Станишев или Мишо Миков,а?
58
14
 
11
 
! Отговори
Не злобейте преди 1 година
Корнелия е най- мъжкият шеф на БСП до сега! Поразчисти стари номенклатурчици - цял живот депутати, избра Президент , опъна се категорично на Истанбулската и на ПЕС, начело с мей Станишев, ...
Враговете й затова я дъвчат с такъв плам.
57
10
 
12
 
! Отговори
Курнелия крепи Бойко преди 1 година
Курнелия е спасението на Борисов. Докато тя иска властта Борисов е очевидно непоклатим...Не го ли разбрахте все още? Ха-ха-ха...Всички, които помагат на Курнелия да се задържи на власт в БСП всъщност косвено подкрепят Бойко. Това е очевидно и се вижда отлично на всички избори...Падне ли Курнелия от власт в БСП може и да има някакви шансове.
56
6
 
11
 
! Отговори
Молитва преди 1 година
От устата на Янаки Стоилов - в Божиите уши!
55
3
 
22
 
! Отговори
Курнелия защо? преди 1 година
Защо Курнелия не пита от къде са милионите евра за хотела в Кюстендил на сестрата на Кирил Добрев и синът на лицето Георги Седевчов Първанов(агент Гоце) а ???
54
16
 
13
 
! Отговори
Пак копи/пейст преди 1 година
До Курнелия за смях...: засрами се бе, и'диот. Ти си за смях с този копи/пейст който публикуваш вече сто пъти. Струва ли си жълтите стотинки?
А до 52: Какво е направила БСП за България? Ако не се сетиш за друго, БСП и лично Корнелия Нинова ни спасиха от това "майката на нацията" Цецка да стане президент. Щяха да ни се смеят, и то заслужено.
53
14
 
12
 
! Отговори
Нищо не е приключило преди 1 година
До Анонимен: Нинова се провалила? Ще ви се да е така, но не би.
Откакто Корнелия Нинова е председател, БСП излъчи президент, получи два пъти повече депутати на парламентарните избори и един евродепутат повече на тези избори. Можеше и да бъде по-добре, но има време за това.
Бойко е този, който става смешен с напъните си да представа като "голяма победа" това, че ГЕРБ получи 10% от имащите право на глас избиратели на тези избори. Но времето му изтича. Не можеш да л'ъжеш до безкрайност цял народ.
52
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо всички от бсп ни казват какво можело и какво трябвало? нека посочат едно нещо което са направили за доброто България!