Следващите избори може да са падението на БСП

Трябва да спрат вътрешните войни, призова Янаки Стоилов
29 май 2019 09:40,
74

Лидерът на БСП не успя да спази обещанието си за победа на евровота и свикване на предсрочни парламентарни избори, след които социалистите да поемат управлението на държавата. След кратко колебание Корнелия Нинова подаде оставка.
Още по темата

След три месеца бойкот соцдепутатите се връщат в НС

"Този европейски модел на поведение е логичен. В политиката е важно действията да бъдат предвидими и последователни. Големият въпрос е дали БСП ще излезе от състоянието, в което се намира, преминавайки през нов избор. Моята голяма тревога е, че следващите избори може да се окажат по-тежка загуба от тази, която БСП претърпя на европейските", заяви членът на Националния съвет на БСП Янаки Стоилов.

Партията трябва да бъде засилена, да бъде повишен авторитетът ѝ и да бъде намалено вътрешното противопоставяне, категоричен е Стоилов. И настоя собствените амбиции да не бъдат извеждани на преден план в левицата.

"Днес БСП е в тежка ситуация, и то с натрупване на проблеми години наред. БСП е минала през най-различни исторически периоди, но винаги е давала упование на много хора. Трябва да направим така, че БСП да е в състояние да управлява по начина, по който обещава", каза още политикът в "България сутрин".

Янаки Стоилов коментира и противопоставянето между Корнелия Нинова и Сергей Станишев. А самият той се оттеглил от участие в листата на БСП, след като по думите му е видял "какво се нагнетява". Според него е необходимо в БСП да се повиши интелектуалното начало и организационната подкрепа.

"Не изразявам позиции, за да се харесам на някого и да ме предложи. Мога да помогна по различни начини. Важното е да намерим изход", уточни Янаки Стоилов пред Bulgaria ON AIR.

Той не смята, че основанието БСП да напусне парламента е било грешка и е повлияло на резултата от вота. Но отбеляза, че парламентарната група на социалистите се е поизгубила и не е предизвикала обществен натиск към управляващите.

"Трябва да дадеш реална перспектива на хората, това е големият дълг на БСП", подчерта Янаки Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Проблемът на БСП е, преди 4 години
че крадецът вика дръжте крадеца ....... и няма как да им вярваме ?
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям пророк, няма що
62
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП спечели сред българите а ГЕРБ сред ромите. Ромска партия. Прегледайте на сайта на цик резултатите от ромските секции
61
2
 
6
 
! Отговори
Стьопа преди 4 години
Най ми е жал за Нинова , не можа и толкова . Верните другари се преселиха в отвъдното , младите са пълна скръб , време е за боядисване
60
4
 
16
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Само идейни *** биха търпяли в редиците на партията си едновременно Нинова, Станишев и Гергов. Станишев е карикатура на лявото, левия Плевнвлиев. А всеки малко от малко чистоплътен социалист се гнуси от персони като Гергов.
59
4
 
15
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Дилемата пред БСП е дали ще е част от здравие сили в станата т. е консервативна, морална и социална или милионерско-мафиотска и джендърна.
58
8
 
16
 
! Отговори
вгз преди 4 години
Съберете всички достойни комунисти в България някъде - например на Бузлуджа и като се съберат, дайте координатите им на г-н Тръмп, да ги удари с нещо, я бомба, я ракета...
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още по въпроса за идеите.Прочетете и чуйте отново с какви идеи ВМРО тръгнаха напред.Сравнете с БСП.
56
11
 
6
 
! Отговори
Пак копи/пейст преди 4 години
До "*** крепи Бойко": Пак си извадил копи/пейста. Да, Бойко с пиар за държавна сметка и рязане на ленти се измъкна и този път.Това би било истинската победа за ГЕРБ - ако успеят да предизвикат разцепление в БСП. Затова Бойко подари 43 милиона държавни пари на Георги Гергов за да мъти водата, и взе много да харесва Станишев. Но няма да мине
55
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези, които пледират, че идеите на социалистическата партия са остарели, да си представят каква би била човешката цивилизация, ако всички ламтяха както десните. Войни, войни, войни. Всички материални обекти в природата имат елемент на засищане, след които идва трансформация. При десните е патология, няма засищане. Нарича се ***. Вече даже Тръмп говори, че в САЩ се надига социализъм, но той няма да го позволи. Напредък означава организираност, предвидимост при усложняване на структурите.
54
10
 
12
 
! Отговори
Курнелия крепи Бойко преди 4 години
*** е спасението на Борисов. Докато тя иска властта Борисов е очевидно непоклатим...Не го ли разбрахте все още? Ха-ха-ха...Всички, които помагат на *** да се задържи на власт в БСП всъщност косвено подкрепят Бойко. Това е очевидно и се вижда отлично на всички избори...Падне ли *** от власт в БСП може и да има някакви шансове.
53
6
 
11
 
! Отговори
Молитва преди 4 години
От устата на Янаки Стоилов - в Божиите уши!
52
3
 
22
 
! Отговори
Курнелия защо? преди 4 години
Защо *** не пита от къде са милионите евра за хотела в Кюстендил на сестрата на Кирил Добрев и синът на лицето Георги Седевчов Първанов(агент Гоце) а ???
51
16
 
13
 
! Отговори
Пак копи/пейст преди 4 години
До *** за смях...: засрами се бе, и'диот. Ти си за смях с този копи/пейст който публикуваш вече сто пъти. Струва ли си жълтите стотинки?А до 52: Какво е направила БСП за България? Ако не се сетиш за друго, БСП и лично Корнелия Нинова ни спасиха от това "майката на нацията" Цецка да стане президент. Щяха да ни се смеят, и то заслужено.
50
14
 
12
 
! Отговори
Нищо не е приключило преди 4 години
До Анонимен: Нинова се провалила? Ще ви се да е така, но не би.Откакто Корнелия Нинова е председател, БСП излъчи президент, получи два пъти повече депутати на парламентарните избори и един евродепутат повече на тези избори. Можеше и да бъде по-добре, но има време за това.Бойко е този, който става смешен с напъните си да представа като "голяма победа" това, че ГЕРБ получи 10% от имащите право на глас избиратели на тези избори. Но времето му изтича. Не можеш да л'ъжеш до безкрайност цял народ.
49
6
 
15
 
! Отговори
Курнелия за смях... преди 4 години
Хората от село Шарково разказват, че *** Нинова и козата, която тя прегърнала носели еднакви фланелки с надписи Герб ни убива....
48
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова се провали с гръм и трясък, време е следващият неудачник да поеме кормилото.
47
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ей ся ша видите колко струвате без Нинова ! Как па не ви беше срам да изпълзите на гърба на една жена ?Е,излъгахте я и какво ? Предатели !
46
13
 
6
 
! Отговори
Герб води в корупция преди 4 години
До Един от село: Ще бъде много зле, ако си отидат пенсионерите от село. Ще трябва да дойдат други. Във всеки град, село и паланка се е наместил един гербаджийки далавераджия със шуробаджанашката си дружинка (като този от Божурище). А трябва да има на кого на гърба да живее и да прави далавери. Ще има пенсионери по селата, ГЕРБ не може без тях.
45
12
 
8
 
! Отговори
Тролски прогнози? преди 4 години
До Vesko: Политическите прогнози са сложна работа за теб Веско. БСП е единствената партия която обнови кадрите си, а имаше хора, които бяха вечни депутати от началото на прехода. И това го направи корнелия Нинова. Естествено "вечните" са против нея.А до 44, 45: БСП ще я има и след като Бойко се изнесе във вилата си в Барселона. Тази тролска опорна точка и до безкрайност да я повтаряте, няма да стане по-вярна.А до автора: Как така, това, което е в заглавието го няма в текста? Опорна точка?