Следващите избори може да са падението на БСП

Трябва да спрат вътрешните войни, призова Янаки Стоилов
29 май 2019 09:40,
74

Лидерът на БСП не успя да спази обещанието си за победа на евровота и свикване на предсрочни парламентарни избори, след които социалистите да поемат управлението на държавата. След кратко колебание Корнелия Нинова подаде оставка.
Още по темата

След три месеца бойкот соцдепутатите се връщат в НС

"Този европейски модел на поведение е логичен. В политиката е важно действията да бъдат предвидими и последователни. Големият въпрос е дали БСП ще излезе от състоянието, в което се намира, преминавайки през нов избор. Моята голяма тревога е, че следващите избори може да се окажат по-тежка загуба от тази, която БСП претърпя на европейските", заяви членът на Националния съвет на БСП Янаки Стоилов.

Партията трябва да бъде засилена, да бъде повишен авторитетът ѝ и да бъде намалено вътрешното противопоставяне, категоричен е Стоилов. И настоя собствените амбиции да не бъдат извеждани на преден план в левицата.

"Днес БСП е в тежка ситуация, и то с натрупване на проблеми години наред. БСП е минала през най-различни исторически периоди, но винаги е давала упование на много хора. Трябва да направим така, че БСП да е в състояние да управлява по начина, по който обещава", каза още политикът в "България сутрин".

Янаки Стоилов коментира и противопоставянето между Корнелия Нинова и Сергей Станишев. А самият той се оттеглил от участие в листата на БСП, след като по думите му е видял "какво се нагнетява". Според него е необходимо в БСП да се повиши интелектуалното начало и организационната подкрепа.

"Не изразявам позиции, за да се харесам на някого и да ме предложи. Мога да помогна по различни начини. Важното е да намерим изход", уточни Янаки Стоилов пред Bulgaria ON AIR.

Той не смята, че основанието БСП да напусне парламента е било грешка и е повлияло на резултата от вота. Но отбеляза, че парламентарната група на социалистите се е поизгубила и не е предизвикала обществен натиск към управляващите.

"Трябва да дадеш реална перспектива на хората, това е големият дълг на БСП", подчерта Янаки Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
8
 
17
 
! Отговори
Един от село преди 4 години
Като си отидат бабите и дядовците ще си отиде и БСП. Въпрос на време.
43
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 30 годишна война на БСП срещу демокрацията срещу НАТО и ЕС партията майка на тоталитаризма загива в собствените си отпадни продукти.
42
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващите избори може да са последните за БСП
41
6
 
23
 
! Отговори
Vesko преди 4 години
БСП е история. Не може да има нови идеи, със стари кадри. С възпитаници на един друг ред и други механизми. БСП се крепеше единственно и само на електората от комунистическите години. Но вече идва ново поколение, идват нови поколения, които са чували за социализъм и комунизъм само в приказките от баба си и дядо си. БСП няма бъдеще, ще се прочисти. Както и бившите комунисти. Нямат бъдеще. Никой не може да спре времето, а с времето идват нови хора, нови нужди. Нещата се променят. Нищо не е вечно.
40
6
 
20
 
! Отговори
niki преди 4 години
Дай боже да е падението на БСП. Това ще е много добра новина за всички българи!
39
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До нормален 37Хи-хи-хи.....то пък като гледам ТИ КАК СИ СЕ РАЗРАБОТИЛ....................Абе, ти освен да дращиш по компа ИМАШ ЛИ ДРУГА РАБОТА??? Всъщност, КОЙ пък ще те вземе, такива неграмотници НИКОЙ не ги взема на работа!
38
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова глупаво подаде оставка поискана и от враговете на БСП.Решението и ще е съдбоносно за БСП.Навремето така емоционално Костов си отиде и видяхте какво се случи .Не вярвах ,че ще подаде оставка защото *** Ивайло Дичев и я е поискал.
37
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преизпълнихаа петилетката :) Догодина пълниии чиниии със супа.
36
8
 
21
 
! Отговори
Нинова лъже БСП преди 4 години
Нов Председател на БСП, може да се избира само от официален Конгрес на БСП, който е догодина! До тогава тази дейност ще се из пълнява от заместник на, Нинова.Така е по Устав¡!!!!!!!!!Няма да има никакви "нови правила", за избор на Нов Председател!!!! Нинова пак лъже отчаяно!!!!!!!!
35
9
 
29
 
! Отговори
нормален преди 4 години
Ама бсп още ли ще ходят на избори защо нали се отказаха да ходят на работа не ги ли е срам само да взимат заплати без да работят какво е това безочие
34
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Я па ти..30Хо-хо-хо-хо-хо-хо...............тоя па, тоя па...............че я виж в еуропката какво става бе.........виж в краварията, НАВСЯКЪДЕ НАДИГА ГЛАВА СОЦИАЛИЗМА! Но не този, преправения, с милионери във властта, а долу - заблуден народ! А СПРАВЕДЛИВ! ТАКЪВ, КАКЪВТО БЕШЕ И ПРИ НАС 45 ГОДИНИ! А накрая, тия от запада, ни прикоткаха като индианци, за огледалца и стъклени гривнички, да си предадем род, Родина, традиции, език и самосъзнание!
33
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами че спрете ги бе!!! Престанете да пречите на Корнелия, разкарайте станишевци, герговци и миховци, че и янакиевци и ЩЕ ВИДИТЕ КАК ЩЕ СЕ ПРОЧИСТИ ПАРТИЯТА!!! ПРОСТО СЕ МАХАЙТЕ!! Ха-ха.....САМО ТОВА Е ДОКАЗАТЕЛСТВО, че всички купени телевизии от сутрин до вечер плюят по Корнелия и хвалят станишката.............ТОВА Е ДОКАЗАТЕЛСТВОТО КОЛКО Е ПРОДАЖЕН ТОЙ И ДРУГИТЕ ОКОЛО НЕГО! Щом си стигнал до това врагът ти да те хвали.............е, това вече е падение!
32
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едни и същи политолози и социолози бабуваха на разпада и на СДС и БСП.Докато се наумуваха мафията завзе държавата.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
30
6
 
24
 
! Отговори
Курнелия се обърка преди 4 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като милиардера Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов, К.Паскалев, Кр.Янков,Сл.Велков,Георги Първанов(Гоце), Сергей Станишев и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
29
7
 
25
 
! Отговори
dmx преди 4 години
Турили за шеф на БСП някаква крадла на Костов, пък като и дойде редът, пенсионерите да я изберат за премиер. Май този път няма да стане. Финалната комунистическа наглост е спрямо тях самите. А после изчезване.
28
5
 
27
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 10 Какви ги пишеш бе ? На България не и трябва никаква соц. партия. Ще си скъсаме ризите от тези измамници. Самата дума "социалистическа" , се възприема на всякъде като мр..ъсна дума.Нова СОЦИАЛНА партия , може би но социалистическа никога.
27
7
 
18
 
! Отговори
комедии преди 4 години
Без Корнелия Нинова БСП ще се върне във властта на старите *** като Свинаря Гергов и престава да бъде опозиция.
26
8
 
13
 
! Отговори
Нинова лъже БСП преди 4 години
Никой няма да гласува нови правила за нов Председател на БСП на 15-ти юни. Противоусттавно е! Категорично!!!!!!! Нинова си отива!ЩЕ се избере нов Председател, до края на мандата и.... Догодина!!!! Другото са крушарски манипулации!
25
4
 
17
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 4 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по унищожаването на БСП е също заръка от Ив.Костов?