Следващите избори може да са падението на БСП

Трябва да спрат вътрешните войни, призова Янаки Стоилов
29 май 2019 09:40,
74

Лидерът на БСП не успя да спази обещанието си за победа на евровота и свикване на предсрочни парламентарни избори, след които социалистите да поемат управлението на държавата. След кратко колебание Корнелия Нинова подаде оставка.
Още по темата

След три месеца бойкот соцдепутатите се връщат в НС

"Този европейски модел на поведение е логичен. В политиката е важно действията да бъдат предвидими и последователни. Големият въпрос е дали БСП ще излезе от състоянието, в което се намира, преминавайки през нов избор. Моята голяма тревога е, че следващите избори може да се окажат по-тежка загуба от тази, която БСП претърпя на европейските", заяви членът на Националния съвет на БСП Янаки Стоилов.

Партията трябва да бъде засилена, да бъде повишен авторитетът ѝ и да бъде намалено вътрешното противопоставяне, категоричен е Стоилов. И настоя собствените амбиции да не бъдат извеждани на преден план в левицата.

"Днес БСП е в тежка ситуация, и то с натрупване на проблеми години наред. БСП е минала през най-различни исторически периоди, но винаги е давала упование на много хора. Трябва да направим така, че БСП да е в състояние да управлява по начина, по който обещава", каза още политикът в "България сутрин".

Янаки Стоилов коментира и противопоставянето между Корнелия Нинова и Сергей Станишев. А самият той се оттеглил от участие в листата на БСП, след като по думите му е видял "какво се нагнетява". Според него е необходимо в БСП да се повиши интелектуалното начало и организационната подкрепа.

"Не изразявам позиции, за да се харесам на някого и да ме предложи. Мога да помогна по различни начини. Важното е да намерим изход", уточни Янаки Стоилов пред Bulgaria ON AIR.

Той не смята, че основанието БСП да напусне парламента е било грешка и е повлияло на резултата от вота. Но отбеляза, че парламентарната група на социалистите се е поизгубила и не е предизвикала обществен натиск към управляващите.

"Трябва да дадеш реална перспектива на хората, това е големият дълг на БСП", подчерта Янаки Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
29
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 4 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още ли ще пропадат
22
5
 
19
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Не толкова отказа от присъствие в НС др. Стоилов , а невижданата да сега негативна пред изборна кампания.Измислени компромати и непрекъснатото плюене по най доброто до сега правителство ви провали.Нинова не става. Трябваше да го видите.
21
6
 
17
 
! Отговори
z342455 преди 4 години
До 3 - ДА те победят с класическия резултат 3 на 0 и ти да ми разтягаш локуми ,колко много ъглови удари и колко тъч изпълнения е имала БСП. Е това е вече "ГЪОНСУРАТЛЪК"
20
1
 
11
 
! Отговори
Социолог преди 4 години
Нали ви казах, че ако Атаката минат 1.5% ще си го режа вдъно.При 1.2 % няма да го пипам :))))))))))))))))))))))))))))
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вътрешните войни ще спрат като навремето в СДС.Но първо трябва да се разпаднете на три .
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Китки и фиткиЧе, "КОЙ" ще остане в БСП-то тогава?
17
15
 
16
 
! Отговори
Нищо не е приключило преди 4 години
Откакто Корнелия Нинова е председател, БСП излъчи президент, получи два пъти повече депутати на парламентарните избори и един евродепутат повече на тези избори. Можеше и да бъде по-добре, но има време за това. Тя е единственият лидер, който се зае да обнови партията си. И старите "вечни" депутати естествено са против нея. Няма да се учудя, ако я изберат отново. Но и да изберат друг, трябва да е млад човек с ясна визия. Кирил Добрев ще е грешка. Има натрупан негатив и от ГЕРБ все ще го повтарят
16
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10На България не и трябва изобщо социалистическа партия. Колкото по-рано го осъзнае народа, толкова по-добре!
15
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече има куп от кандидати за поста наНинова.Младите в БСП, с радост и насттървение ще си поделят наследството на Баба Крушарка!Фаворита е Кирил Добрев.Живота си иска своето!!!!!!!!
14
10
 
29
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Още малко време глад и лабут и БСП отиват в преизподнята :))))))))))))))))))) Абе къде е Волен? От Кремъл го търсят да го бият!
13
9
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Бла-бла-бла и отново истината не бе назована, а тя е че БСП/БКП ще си остане тотално сбъркано, туморно образувание управлявано от външни врагове на България
12
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корнелия Нинова колкото и оправна да изглежда е същата като Бойко Борисов-наивна.Остави се Еленка да я омагьоса,/като я подхлъзна да фабрикува компромати/ както Цветанов Бойко.Станишев и Йончева са си "пария" и играят заедно още от времето когато той стана премиер без нито един трудов стаж.И ето резултата-серГЕЙ и Милиончева евродепутати а Нинова с оставка.Тези двамацата са от стари кози/комунистически/ярета,и я изпързаляха.
11
3
 
28
 
! Отговори
Българин! преди 4 години
НЕ МОЖЕ ГЕРГОВ, ТЕХНОИПЕКСОВА И ЕЛЕНА КТБ-ТО ДА ВОДЯТ БСП И ДА ТВЪРДЯТ, ЧЕ СЕ БОРЯТ ЗА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА! Това е все едно вълкът да води овцете и да се бори за правата им или пък лисицата да води кокошките и да ги защитава! ПРОСТО НЯМА КАК ДА СТАНЕ! В ПРИРОДАТА ИМА ОПРЕДЕЛЕНИ ЗАКОНИ, КОИТО НЕ ПОДЛЕЖАТ НА КАКВАТО И ДА Е НАМЕСА ОТ СТРАНА НА ЧОВЕКА!
10
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП с тия истерични женоря отпред... бате се справи лесно. Просто не беше сериозно
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На България и трябва Нова Социалистическа Партия!Видя се, че със стари ***, нов бардак не става!!
8
6
 
25
 
! Отговори
Българин! преди 4 години
Чухте ли най-новата светска новина?!?След поредната загуба на БСП, който твърдяха, че ще победят и то с много и дори вече се готвеха за предсрочни избори и вземане на властта, певицата Силвия Кацарова е решила да направи кавър на песента си - "Големият кораб" и да го посвети на БСП! Новата песен щяха да се казва "Червеният кораб" и щяла да звучи така: "Потъва, червеният кораб потъва!"А сега сериозно! НЕ МОЖЕ ГЕРГОВ, ТЕХНОИПЕКСОВА И ЕЛЕНА КТБ-ТО ДА ВОДЯТ БСП И ДА СЕ БОРЯТ ЗА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА!
7
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LudКОМУНИСТИЧЕСКАТА НОМЕНКЛАТУРА Е В герб-РАЗБОЙНИЦИ
6
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОГА ЩЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ОТЯВЛЕНИЯ КОЛАБОРАЦИОНИСТ НА герб И УНИЩОЖИТЕЛ НА БСП ПЛОВДИВ гЕОРГИ гЕРГОВ кОСТОВ бОРИСОВ пЕЕВСКИ кАРАДААЪЙ? Малките букви са нарочно хахахаха
5
13
 
28
 
! Отговори
Lud преди 4 години
БСП трябва да изчезне от политическата карта, за да могат да се появят нормални партии които не носят ДНК бремето на тия ***.