Следващите избори може да са падението на БСП

Трябва да спрат вътрешните войни, призова Янаки Стоилов
29 май 2019 09:40,
74

Лидерът на БСП не успя да спази обещанието си за победа на евровота и свикване на предсрочни парламентарни избори, след които социалистите да поемат управлението на държавата. След кратко колебание Корнелия Нинова подаде оставка.
Още по темата

След три месеца бойкот соцдепутатите се връщат в НС

"Този европейски модел на поведение е логичен. В политиката е важно действията да бъдат предвидими и последователни. Големият въпрос е дали БСП ще излезе от състоянието, в което се намира, преминавайки през нов избор. Моята голяма тревога е, че следващите избори може да се окажат по-тежка загуба от тази, която БСП претърпя на европейските", заяви членът на Националния съвет на БСП Янаки Стоилов.

Партията трябва да бъде засилена, да бъде повишен авторитетът ѝ и да бъде намалено вътрешното противопоставяне, категоричен е Стоилов. И настоя собствените амбиции да не бъдат извеждани на преден план в левицата.

"Днес БСП е в тежка ситуация, и то с натрупване на проблеми години наред. БСП е минала през най-различни исторически периоди, но винаги е давала упование на много хора. Трябва да направим така, че БСП да е в състояние да управлява по начина, по който обещава", каза още политикът в "България сутрин".

Янаки Стоилов коментира и противопоставянето между Корнелия Нинова и Сергей Станишев. А самият той се оттеглил от участие в листата на БСП, след като по думите му е видял "какво се нагнетява". Според него е необходимо в БСП да се повиши интелектуалното начало и организационната подкрепа.

"Не изразявам позиции, за да се харесам на някого и да ме предложи. Мога да помогна по различни начини. Важното е да намерим изход", уточни Янаки Стоилов пред Bulgaria ON AIR.

Той не смята, че основанието БСП да напусне парламента е било грешка и е повлияло на резултата от вота. Но отбеляза, че парламентарната група на социалистите се е поизгубила и не е предизвикала обществен натиск към управляващите.

"Трябва да дадеш реална перспектива на хората, това е големият дълг на БСП", подчерта Янаки Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Янаки, за разлика от достойнота постъпка на Корнелия, която и ти на нейно място би направил, Бойко загуби катастрофално президентските избори и не подаде оставка, Станишев седем пъти губи и пак не подаваше. ТОЛКОВА ЗА МОРАЛА НА ТЕЗИ ХОРА.
3
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Победата на ГЕРБ е доста по-жалка като резултат от загубата на БСП. БСП изгони разните там дребни партийки и се яви сама почти на изборите. Въпреки това вдигна с 30 хиляди гласа. Евродепутат от 4 на пет. ГЕРБ се усетиха много слаби, и се съюзиха за първи път със СДС и други партии, подариха депутатско място на турски кандидат на Пеевски и на СДС и като брой депутатите им падат от 7 на 6, без Божков са пет, без турчина на Пеевски 4. ТА КОЙ ПОБЕДИ? В паниката си Борисов направи депутатите си с тр
2
12
 
30
 
! Отговори
Ей! преди 4 години
И да не сте бутнали др. Корнела! Добре се справя жената с унищожението на БСП.
1
2
 
32
 
! Отговори
Китки и фитки преди 4 години
Другарят Стоилов да препрочете трудовете на класиците комунисти и социалисти, че даже и утописти, за да си припомни някои стожерни моменти в теорията. Не могат Гергов и компания да имат същите желания и виждания като един среден бачкатор. Имат си десни партии да си ходят там!