ГЕРБ след Цветанов: Накъде ще тръгне партията?

Моделът на управление на партията ще бъде заменен с друг
31 май 2019 10:03,
59

Вторият в ГЕРБ си отива - има ли опасност партията да бъде разцепена отвътре след като Цветан Цветанов подаде оставка от ръководните постове в партията. Темата коментираха политологът проф. Антоний Тодоров и социологът Цветозар Томов.

"ГЕРБ е една особена партия. Тя е доста централизирана, в нея демократичните механизми не са видими - няма дискусии, няма дебати. Решенията се взимат доста еднолично. Разбира се, че Цветан Цветанов имаше много основна роля в ГЕРБ. Но премиерът сякаш вече доби куража да заяви "това е моята партия". Ангажира се лично с партията, успя да мобилизира избирателите и да покаже, че ГЕРБ може да действа и без Цветанов", посочи Томов пред Bulgaria ON AIR.

"Очевидно е, че сегашният модел на управление на партията ще бъде заменен с друг, който предстои да видим. Не вярвам на мястото на Цветанов да се появи фигура, която да има същите функции, власт и авторитет в ГЕРБ", смята политологът.

Краят на една епоха: Цветанов напуска ръководните постове в ГЕРБ

"Връщането на Делян Пеевски и оставката на Цветанов по едно и също време повдигат някои въпроси. Той говори доста остро срещу Цветанов. Това показва, че Пеевски е доста влиятелен в нашата страна и неговото влияние ще продължи да поставя още въпроси", посочи Томов.

Тодоров допълни в "България сутрин", че не иска да коментира депутат, който се е появявал 3-4 пъти в парламента и е възмутително да имаме политици като Пеевски.

Още по темата

По думите на Томов като причина за оставката на Цветанов със сигурност може да се посочи скандалът с апартаментите, тъй като е била премината една граница на търпимост към българското общество. Той твърди, че повечето граждани смятат, че заниманието с политика е свързано с частен бизнес и това подозрение е довело до ниска избирателна активност.

Цветанов мислил дълго, правилното било да хвърли оставка

"Може да няма юридически проблем, но има морален такъв и това е неприличие от страна на Цветанов. Може би друга причина е усещането на Борисов, че му се изплъзва контролът. Загубата на едни избори винаги е разминаване между претенции и действителност. ГЕРБ не постигнаха резултата, който очакваха", отбеляза политологът.

Томов отбеляза още, че Томислав Дончев може да бъде полезен в ГЕРБ, но няма как да замести Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
ЦВЪКИ НА БОКЛУКА преди 4 години
ГЕРБ СЛЕД НЕГО И В ПЪЛНО ЗАБВЕНИЕ
52
2
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
всек и си отива на терасата и си пие питието а де=билите духат супата никаквапоука за нищо за това господ ни наказва всеки ден с градушки защото сме безбожници и цър=вули всеки ден кмет на герб е арестуван
51
5
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ след Цветанов: преди 4 години
Накъде ще тръгне партията?ЕЕЕ МНОГО ЯСНО НАКЪДЕ!!! ЦВЕТАНОВ ОТИВА НА БУНИЩЕТО!!! ПАРТИЯТА ГЕРБ И ТЯ СЛЕД ЦВЕТАНОВ СЪЩО!!!
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цвъкито се беше превърнал в "Сивия кардинал" в Герб, .Явно Пожарникаря интуативно е почувствал заплахата излъчваща се от Цвък-Цвък и го разкара навреме.Така или иначе един дребен олигарх по-малко!Виж, грух-грух Пеевски е сериозно мафиотско-олигархическо "творение" на Мрака.Жарко, че държавата не може или не желае да се пребори с подобни "октоподи".
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 48 Да ,бе. Имал Цецо дар слово? Сякаш за да разбереш какво иска да каже (ако въобще те интересува) не трябваше да ползваш преводач от цицеронски.
48
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветанов придаваше политическо лице на партията.Без него тя съвсем заприличва на сикаджийска групировка.Цветанов имаше дар слово,говореше политически ,а не бандитски като Борисов ,Пеевски ...Жалко .Честно казано ако направи партия му пожелавам успех .Един убеден евроатлантик с политическа кауза .
47
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гордостта на Борисов и Цветанов , кметове , тръгват към затвора !Друг отговор за двамата няма !
46
1
 
18
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
Накъде ли? Ами отговора го е дал Конфуций преди повече от 2000 години - "Всички пътища от върха водят надолу".
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръгна си, но дойде Пейовски на негово място.
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българският парламент стана демократичен ! Третият вариант на срещата боко - цвъки е бил на Ахмед Доган : Пеевски се връща в парламента , Цвъки в небитието !
43
17
 
5
 
! Отговори
Споко, бееее преди 4 години
Цецо, пак ше ви бие на изборите, като червени мачета у дирек.Цецо, пак е в ГЕРБ.... НЕ Бързайте да СЕ радвате. хахахаааааааа.
42
7
 
7
 
! Отговори
Интелектуалец преди 4 години
Без Цветанов няма как да гласувам за Герб. Ще гласувам за него ако създаде нова партия. Цветанов е по десен от Борисов освен това има нужда от още апартаменти с асансьори.
41
3
 
24
 
! Отговори
Майтапчия преди 4 години
Цецова молитваНа молитвена закускаЦецо кокалчета хруска.Там България предаваи на нещо се надява.Ще получи май апартаментот държавния департамент!Папка-слушка,папка-слушка,тъй напълни свойта гушка!К'во му пука за раятаважното-да е в играта.Туй не е от вчера,да предава наш'та вера!Той и мама би продал,за имот в добър квартал!
40
13
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Напомням! На 02 юни от 10.00 часа на митинг пред къщата в Банкя в защита на Цветанов!!
39
1
 
15
 
! Отговори
Майтапчия преди 4 години
Айде на изпроводяк:Имаме си един политик изпортенпо произход випусник спортен.Цецо се той наричаи да подслушва най-обича!По недвижимостите си паданяма за него по-голяма награда.На изборите обаче е царняма за номерата му цяр!Всяко магаре ще изберекак-никой не ще разбере.Всичко живо го мразиала мястото си добре пази.Кандидат е за затворано го крепят важни хора.НЕКА СИ ОСТАНЕ СЪС ЗДРАВЕ-СЛЕД НЯКОЯ ГОДИНА ЩЕ ГО ЗАБРАВИМ!Написано февруари 2019,преди апартаментния скандал.
38
11
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Борисов не е отвратителен. Ф-16 блок 70 са най-добри.
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно как в момента, в който Цв. Цв. го махнаха, в парламента се върна Д. Пеевски.
36
1
 
9
 
! Отговори
МОЛИЛ СЕ ЦВЪКИ В преди 4 години
САЩ, НО ОТГОВОРНИТЕ ФАКТОРИ ТАМ, НЕ СА СЕ ВЪРЗАЛИ НА МОЛИТВИТЕ МУ! БИБИ, КАТО НАУЧИЛ ТОВА, МУ БИ НАБЪРЗО ТЕКМЕТО!!!
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да тръгват към следственото до един начело с бащицата си и кака Корни!
34
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е отвратителен човек .