Йотова: Европейците гласуваха за надеждата и против омразата

Дебатите за постове да се водят пред европейците, иска тя
31 май 2019 17:00, Павел Гълъбов
18
Йотова: Европейците гласуваха за надеждата и против омразата
Снимка: Президентство

"В стремежа си да привлекат повече гласове много партии заложиха на езика на омразата. Той надделя над фалшивите новини в кампанията за европейските избори. Европейските граждани гласуваха за тези, които им дадоха надежда, и против тези, които ги караха да мразят." Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на международна конференция в София, посветена на дезинформацията и фалшивите новини в контекста на европейските избори, съобщиха от Президентството.

Още по темата

Избори на разделението: Кой с кого ще се коалира в ЕП?

По думите на вицепрезидента рекордно високата избирателна активност е показала, че европейските граждани не са безразлични към политиките в Европа. Илияна Йотова посочи, че две трети от новите евродепутати са от проевропейски партии, евроскептиците не успяха да надделеят. "Европейските граждани заложиха на европейските решения на националните проблеми. Трябва да се изработят политики в полза на гражданите, а не на брюкселската администрация", отбеляза вицепрезидентът.

"Най-важното предстои – тези, които спечелиха, трябва да разчетат правилно посланията на европейските граждани, които искат сигурност и достоен начин на живот", изтъкна Илияна Йотова.

Вицепрезидентът заяви, че резултатите от евроизборите  са нарушили доминацията на двете големи фракции в Европейския парламент – дясноцентристи и социалдемократи, и при тази ситуация разпределението на постовете няма да се решава само от тях.

Според Илияна Йотова традиционните леви и десни партии са загубили доверието на своите привърженици, тъй като липсва ясно разграничение между техните послания. "Автентичните партии трябва да си направят сериозни изводи", заяви вицепрезидентът.

По думите на Илияна Йотова дебатите за постовете в Европа трябва да се водят пред очите на европейската общественост, а не в заключените зали при изключени мобилни телефони. Вицепрезидентът посочи, че Европейската комисия не трябва да бъде политизирана, каквато е в момента. Вицепрезидентът изрази мнение, че процедурата с т.нар. общ кандидат за неин председател очевидно не работи.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Коя беше тая ? преди 9 месеца
Аха, шефката на празнодумеца Радев ........
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Букла Йотова какво направи за България като от БСП я набутаха евродепутат? Едно голямо НИЩО.От дивана на екрана,от екрана в народното събрание,от него в европаралмента,от там зам.преЦедент-все синекурни длъжности за СМЧ на висока заплата.
13
7
 
15
 
! Отговори
Валка преди 9 месеца
Омразата г-жо Йотова идва от Нинова , Йончева , от твоя началник и от скапаната ви партия.
12
4
 
5
 
! Отговори
Рядко долно същество преди 9 месеца
Знам едно единствено рядко долно същество промито от 45 години социализъм и продукт на рядко *** свинска история заради която някой ще умре .... Като за хиляда ...
11
5
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 9 месеца
А БСП постоянно се е посветила да сее омраза. То прост комунист друго и не може...
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
хахаха червената Йотова ми говори за езика на омразата при положение, че цялата кампания на жалката и партия беше проведена под наслова “да извадим колкото се може повече кирливи ризи на колкото се може повече хора”, вместо да кажат какво са направили те самите. Смях в залата! Глупостта и лицемерието на някои, наистина са безгранични.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кога ще идват пак евроченгесарите да ни кажат колко сме изостанали и непотребни ?
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тази направи шеметна кариера в БСП след идването на Гоце. Допреди това беше шпикерка по телевизора.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Надежда в Изт. Европа намалява, а омразата към Изт Европа расте. Заплатите и пенсии в Изт. Европа са много по-ниски, храните са по-зле и т.н. Оформя се разделена Европа
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кажи това на Нинова и Йончева!
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Англия си излизат от ЕС, пък ЕС нека си гласуват и настаняват бежанци.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Йотова, за европейците не знам, но българите гласуваха против БСП
3
9
 
4
 
! Отговори
Стига увъртания преди 9 месеца
Махнете санкциите на Русия ! Cвобода за руският народ. Нека се борим за премахване на робството първо.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А нещо за ченгесарските некадърници, взривили три деца в Силистра, при демонстрация на некадърността(уменията) си, или сужука не дава.
1
5
 
5
 
! Отговори
Лас Вегас преди 9 месеца
Върнете Мелодия на годината и Супершоу Невада.