Оставка на Нинова? Какво от това, без анализ БСП ще загуби вота наесен

За Станишев бил нужен сериозен дебат, а не битка кой над кого ще надделее
107
Оставка на Нинова? Какво от това, без анализ БСП ще загуби вота наесен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев смята, че оставката на председателя на БСП Корнелия Нинова не шава проблемите в партията.

Още по темата
"Начинът, по който се подходи не решава никакви въпроси, защото ние се нуждаем от сериозен дълбочинен анализ защо за втори път след 2017 г. при избори почти поднесени на тепсия с много благоприятна среда – голямо недоволство от управлението на ГЕРБ и водещи позиции на БСП според социологическите проучвания в крайна сметка губим", коментира той.

Според него избирателите и сега не са припознали левицата като алтернатива.

"И този път основната линия в кампанията беше: "Гласувайте за БСП и това е първа крачка към предсрочни избори", смята той.

Явно било обаче, че този подход не е сработил и заради това било нужно да се направи истински анализ, а не да се стига до драматични действия или замитане на нещата под килима.

"Ако не направим такъв анализ сме обречени и трети път и четвърти път да повтаряме същите грешки със същия резултат и това не е в интерес на БСП. В интерес на БСП е да има сериозен разговор, а не някакви сблъсъци кой над кого ще надделее", отсече Станишев.

Според него червените симпатизанти очакват този анализ и адекватни действия след него, защото местните избори чукат на вратата.

"Тази идея за това да се прави общопартиен избор сега само ще дефокусира и раздели партията в този момент вместо да определяме кои са нашите кандидати да атакуваме управлението на ГЕРБ по места и да се готвим за една сериозна кампания. Има опасност това, което се случи на европейските избори – едно изкуствено наложено от ръководството разделение да се повтори отново и това е опасно за резултата на местните избори", предупреди лидерът на ПЕС.

Как той коментира преференциалния вот за себе си, състоя ли се европейски дебат у нас, има ли реални шансове Тимерманс за председател на ЕК, какви са възможните коалиции в следващия ЕП - целия разговор на Милена Милотинова вижте в предаването Брюксел 1 по Bulgaria ON AIR  от 17.30 ч. В събота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
Red do 77 преди 4 години
Вярно е, игрите на Нинова и Станишев да го крият зад Jolena както обикновено, че бил уж хетеро, на него това хетеро усещане май му е минало още щом го върнаха в листата, а след изборите вече е тотален нехетеро, но колко хиляди или милиони избиратели не са гласували за БСП заради Jolena, агенциите не искат да преброят. БСП не иска да спечели избори, според мен.
92
0
 
1
 
! Отговори
Guess why преди 4 години
Заради Йеленчето
91
2
 
0
 
! Отговори
Ddd до студентка преди 4 години
Герб е в управлението от 10ина години, значи когато те са встъпили, ти си била на 10, каква база за сравнение имаш за да говориш за факти. По принцип младите студенти винаги са малко ляво и романтично настроени, така е и в щатите, но в момента в който започнат да работят и да стават отговорни, нещата се преобръщат.Комунизма и либерализма са по лоши и от фашизма.
90
3
 
0
 
! Отговори
Ddd преди 4 години
Ако не говорим за миналото, има голяма вероятност да повторим грешките си. И за алтернативата, посочи ми нещо по-добро от ГЕРБ в момента и ще гласувам за него, може би Кирил Добрев, не знам. Но признай си, Корнелия се държа като някаква селска тетка през цялото време, а да споменавам ли че тя много успешно се пребоядиса от тъмно синя в ярко червена.
89
1
 
2
 
! Отговори
студентка преди 4 години
Мисля, че на 20 години човек е достатчно пораснал сам да прецени за кого да гласува, а не защото някой му е казал нещо. Фактите говорят и те не са добри от както Герб е на власт. Трябва да се търси алтернативата! Всеки все за миналото говори, вместо да гледа напред и да мисли за бъдещето...
88
2
 
1
 
! Отговори
Ddd преди 4 години
Корнелче, не можеш да целуваш ръката на Путин, а да пращаш синчето си в щатите при "лошия" Тръмп. Всичко това прави впечатление на нормалните хора, с изключение на едни 80%, и на една пиклива 20 годишна студентка.
87
1
 
0
 
! Отговори
Ddd преди 4 години
Българина много дълго ще помни целувката между Станишев и Местан, това беше целувката на Юда. И още, по време на правителството на БСП и ДПС беше създаден един много вреден продукт: Пеевски, долен мошеник, който с помощта на Цацаров докара до фалит една от най-проспериращите банки.И още, ако Нинова си мисли че с компромати се прави сериозна политика, много се лъже. Компроматите могат да помогнат донякъде, но не могат да бъдат основно оръжие.
86
2
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До студентка 75 Аз съм на 70г. и никога не съм гласувал за БКП и БСП.Половината от живота ми мина при соца. А ти мила студентке си чула от тати колко хубаво е било при Живков.Явно социализма е наследствен.
85
0
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Станишка се указа голям , задълбочен АНАЛизатор , ама Корделка иска да го гони.
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 90 напълно вярно Нинова си мисли че лява партия може да бие като всява омраза по подобие на крайнодясна но не става защото ако някой гласува за лява то е точно защото не е крайнодесен а ако е ще си гладува за тях.Нинова щяла да прави БСП патриотично тоест националистическо и социално демек националсоциалистическо демек иска да се прави на мустакат чичко с лесбийска душа е да ама не.А на БСП им трябва да станат найстина леви защото в момента са по-десни от ГЕРБ.Левите избиратели са без партия.
83
2
 
3
 
! Отговори
Съвет за БСП ..... преди 4 години
С тази омраза Нинова никога не може да спечели .... времената не са революционни а еволюционни ....
82
2
 
3
 
! Отговори
Алберто Сантофимио преди 4 години
В никое управление на БСП никой и по никакъв повод не е подавал оставка. А такива не липсваха. И при двете партии се краде ,краде се в цял свят, но в поносими граници. Какво направи БСП, относно инфрастуктурата? Едни голямо нищо. Един километър от която и да е магистрала да бяха построили. Фалираха банки, разпродадоха предприятията на безценица на назначени бизнесмени, които в последствие ги нарязаха на скраб. Белене у много други , които няма да му стигне лимита да опиша.
81
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв аналЛиз ви е нужен бе? Причините за загубата ви е пределно ясна. Отвратихте хората с истерични изпълнения. Ние си имаме собсрвени проблеми и нямаме нужда да ни тровите с вашите. Искаме спокойствие, разбирателство и добра организация, а не махленски кавги.Затова уважихме Бойко - той хвана юздите на партията си и без излишни нерви уталожи нещата. Видяхме в него лидер, който знае какво прави, а не истерична квачка.
80
1
 
4
 
! Отговори
Оракула от Делфи преди 4 години
Нинова е обречена, ама тя не го разбира.Така с нея ще оправдаят следващата загуба на изборите хитро и подло съвсем по комунистически.
79
2
 
5
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Абе, с анализ... или без анализ, БСП пак ще загуби изборите.ТЕ са хора, които могат само да ограбват българския народ и да фалират Държавата.ТОВА Са червени престъпници!!!!!!
78
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП или ГЕРБ, се тая. Пак са едни и същи, наши и ваши, пак си въртят далаверите и пак е същата ...
77
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори при 33 % гласували , БСП не може да събере повече гласове от ГЕРБ Представям си ако гласуват 70 % , ГЕРБ какъв бой ще ги бие Защото се знае че бсп няма как да съберат повече гласове Тия които не гласуват , са главно хора които са срещу БСП ...
76
9
 
3
 
! Отговори
Време за промяна преди 4 години
До "Радио Позитано": Не се напъвай с прогнози. Времето на ГЕРБ изтича.С пиар акции и рязане на ленти в последната седмица Бойко успя да ги спаси за пореден път. Да видим докога.При 33% гласували ГЕРБ успя да събере 30% от гласовете на гласувалите, т.е. 10% от общия брой на избирателите. Сега ще се скъсат от хвалби. Ще им гледаме сеира за пореден път.Откакто Корнелия Нинова е председател, БСП излъчи президент, получи два пъти повече депутати на парламентарните избори и един евродепутат повече.
75
3
 
15
 
! Отговори
Радио Позитано преди 4 години
Абе, другари, никой не ви е виновен, толкова си можете! Бойко такъв, Бойко онакъв, но вие сте си вредни сами за себе си!
74
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - Ми сигурно много губи Станишев, но е четвърти мандат шеф на европейска партия.Този факт говори лошо за европейската партия, на която Станишев е шеф 4-и мандат!